funky_koval 10.10.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Co tu sprawdzać 1º różnicy w domu to już dyskomfort a taki sposób ogrzewania to może być mało podbicie o 1 .Pozatym w nocy to bym raczej oczekiwał niższej temperatury w domu .Ale jak się chodzi cały dzień w czapce jak twój avatar to można w dzień wyłączyć ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.10.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 U mnie w domu ktory nie jest termosem wahania temperatury w mrozy nie przekraczaja 0.7K. Normalnie jest to ponizej 0,5K. W lepiej docieplonym sa to jeszcze mniejsze ronice. Na forach czesto ludzie wypowiadaja kategoryczne sady w tematach, o ktorych nie maja bladego pojecia. Taki urok usenetu. Tekst o avatarze strasznie infantylny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Pozatym w nocy to bym raczej oczekiwał niższej temperatury w domu Podłogówka to nie kaloryfer, najcieplejsza będzie dopiero nad ranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Tego skąd taki mały spadek temperatury nie mogę pojąć .Jak grubą masz posadzkę w pomieszczeniach z podłogówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Podłogówka to nie kaloryfer, najcieplejsza będzie dopiero nad ranem. No bez przesady , mój 12kw kocioł potrzebuje około 2,5h na zmianę temperatury podłogi z 21º na 29º co podnosi temperaturę w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Tego skąd taki mały spadek temperatury nie mogę pojąć .Jak grubą masz posadzkę w pomieszczeniach z podłogówką ? A dlaczego to ma wynikać z grubości posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A dlaczego to ma wynikać z grubości posadzki? A może dlatego że to akumulator ciepła.Całe te nocne grzanie z tego w teori korzysta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 No bez przesady , mój 12kw kocioł potrzebuje około 2,5h na zmianę temperatury podłogi z 21º na 29º co podnosi temperaturę w pomieszczeniu. masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A może dlatego że to akumulator ciepła.Całe te nocne grzanie z tego w teori korzysta . A może to bardziej zależy od ocieplenia domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A może to bardziej zależy od ocieplenia domu? A może nie tylko ocieplenia a bardziej pojemności cieplnej materiałow z których został zbudowany .Patrz dom szkieletowy drewno ,wełna karton-gips.Ile taki potzyma ciepło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 masakra! Masakra! kogo czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A może nie tylko ocieplenia a bardziej pojemności cieplnej materiałow z których został zbudowany .Patrz dom szkieletowy drewno ,wełna karton-gips.Ile taki potzyma ciepło ? Wszystko zależy jak bardzo jest ocieplony. Pojemność cieplna nie ma tu nic do rzeczy. Jak wsadzisz kamień do ogniska i go rozgrzejesz, to po wyjęciu zacznie szybko się schładzać. Ale zakop go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Masakra! kogo czego ? Tak jakoś mi się skojarzyła twoja podłogówka http://firewalking.fri.org.pl/wp-content/uploads/sites/7/2014/05/chodzenie-po-ogniu-ryn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.10.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Tego skąd taki mały spadek temperatury nie mogę pojąć .Jak grubą masz posadzkę w pomieszczeniach z podłogówką ? 8-9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.10.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 No bez przesady , mój 12kw kocioł potrzebuje około 2,5h na zmianę temperatury podłogi z 21º na 29º co podnosi temperaturę w pomieszczeniu. Mam pompe 12,6kW i ona na podniesienie tak temperatury posadzki potrzebowalal by chyba z dobe. Ja bym sie wtedy ugotowal o jajek poczynajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.10.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 taki zwis? Pierwszy wrazliwy organ od strony podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Wszystko zależy jak bardzo jest ocieplony. Pojemność cieplna nie ma tu nic do rzeczy. Jak wsadzisz kamień do ogniska i go rozgrzejesz, to po wyjęciu zacznie szybko się schładzać. Ale zakop go... Jak go zakopiesz to nie ma wentylacji ,za przeproszeniem do dupy to porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Mam pompe 12,6kW i ona na podniesienie tak temperatury posadzki potrzebowalal by chyba z dobe. Ja bym sie wtedy ugotowal o jajek poczynajac. Chyba źle zrozumiałeś , te 29 to nie w pomieszczeniu a podłoga w łazienki .A może dobrze zrozumiałeś .Ile wg ciebie powinna mieć podłoga żeby osiągnąć 25 º w pomieszczeniu? Edytowane 10 Października 2014 przez funky_koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Jak go zakopiesz to nie ma wentylacji ,za przeproszeniem do dupy to porównanie. No dobra. Który dom zacznie szybciej się wychładzać, zaizolowany czy niezaizolowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.10.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Nie izolowany z lekkich materiałów .Po twojemu taki pumex a nie granitowy kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts