rwojtek 30.06.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ale CWU grzeje się przez dość krótki czas, tu raczej nie ma sensu modulacji mocy. Ale pozwala chyba dogrzać zbiornik do wyższych temperatur, no i... ma mięki start za pomocą inwertera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.06.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ale pozwala chyba dogrzać zbiornik do wyższych temperatur, no i... ma mięki start za pomocą inwertera. Napisał że grzeje do 45, a miękki start (większość pomp go ma) nic nie daje, bo i tak przez pierwsze sekundy pracy sprężarka chodzi na "sucho". Moim zdaniem inwerter nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 30.06.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Po co? Czy ja zapłacę 20 czy 25zł za miesiąc CWU, to uwierz mi, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia no i masz babo placek, moje jest najmojsze, innym doradza jak zaoszczędzić, a jak mu się powie to cwaniakuje:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.06.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 no i masz babo placek, moje jest najmojsze, innym doradza jak zaoszczędzić, a jak mu się powie to cwaniakuje:bash: Powiedz mi dlaczego mam według ciebie zmienić tą taryfę. Po to żeby mieć 100% CWU w taniej taryfie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 30.06.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Obawiam się, że twoje ustawienia nie są dobre dla żywotności PC. Lepiej podbić temperaturę w jakichś godzinach, żeby zminimalizować liczbę start-stopów sprężarki. to co proponujesz? nastawić np. 5-6 rano 55 stopni oraz 13-15 ? czy coś innego? (może rozgryzę ten programator ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.06.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 to co proponujesz? nastawić np. 5-6 rano 55 stopni oraz 13-15 ? czy coś innego? (może rozgryzę ten programator ) Nie musi być aż 55 stopni, może wystarczy 46-47 a reszta na 40, ale dwa okienka czasowe na pewno zminimalizują ilość załączeń. Pokombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.06.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) pompa mi skończyła grzać cwu czerwiec 77,6 kwh doba 2,59 Edytowane 30 Czerwca 2015 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.06.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 pompa mi skończyła grzać cwu lipiec 77,6 kwh doba 2,59 Lipiec masz już prognozowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.06.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 typowe cuda pompiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 30.06.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Powiedz mi dlaczego mam według ciebie zmienić tą taryfę. Po to żeby mieć 100% CWU w taniej taryfie? sam sobie odpowiedziałeś, gieniusz jesteś. W dzień byś coś mógł wyprać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.06.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 sam sobie odpowiedziałeś, gieniusz jesteś. W dzień byś coś mógł wyprać itd. Oj Mirku Mirku, wsiądź w te swoje audi, przejedź się gdzieś, i nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia Rozumiem że się droczysz, ale wolę kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 30.06.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Oj Mirku Mirku, wsiądź w te swoje audi, przejedź się gdzieś, i nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia Rozumiem że się droczysz, ale wolę kobiety jak możesz powiedzieć, że ktoś nie ma bladego pojęcia o czymś tam, nie znając go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campeche 01.07.2015 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Witam użytkowników pomp ciepła. 3 miesiące temu i ja stałem się czynnym użytkownikiem pompy ciepła: Alpha Innotec SWC 80H/K (8kW + 3 odwierty po 65 metrów kazdy) i 400l zbiornik CWU. W domu mieszkają 2 osoby dorosłe i 2 dzieci. Temp wody użytkowej mam ustawiona na 42 stopnie. Daje nam to komfort korzystania z prysznica przy pełnym odkręceniu gorącej wody. Taryfa z której korzystam to G12w. Woda grzeje się w godzinach 22-06, 13-15, oraz 19-20. W godzinach 07-21 działa pompa cyrkulacyjna. Włącza się na 1 minute co 15 min. Próbowałem na początku egzystować bez włączonej cyrkulacji. Jest to pewien problem w łazience na pitrze ponieważ woda musi pokonać dosyć spora odległość. Ze względu na działająca pompkę cyrkulacyjna murze dogrzewać wodę w godzinach 19-20 aby można było w miarę komfortowo wziasc prysznic. Liczę ze ktoś podpowie jak zoptymalizować ustawienia grzania CWU. Wszelkie porady mile widziane. W czerwcu pompa zużyła 67kWh z tym ze przez 2 tygodnie tylko 3 osoby były w domu (1 dorosła, 2 dzieci). Ciężko mi powiedzieć ile z tego było w drogiej a ile w taniej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 01.07.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 zaraz coś spec liwko opowie, bo się zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.07.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 jak możesz powiedzieć, że ktoś nie ma bladego pojęcia o czymś tam, nie znając go? Jak to ja cię nie znam? Wystarczy że napisałeś, że nie było cię stać na pompę ciepła i wybudowałeś koło domu osobną kotłownie dla kopciucha. To mi wystarczyło, by wyrobić sobie zdanie o tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 01.07.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 zużycie czerwiec PCi 49 kWh 100% tania taryfa zużycie cały dom łącznie z PCi 351 kWh 105kWh w drogiej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 01.07.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Jak to ja cię nie znam? Wystarczy że napisałeś, że nie było cię stać na pompę ciepła i wybudowałeś koło domu osobną kotłownie dla kopciucha. To mi wystarczyło, by wyrobić sobie zdanie o tobie zacytuj że tak napisałem. Nie kotłownie tylko budynek gospodarczy z garażem (kubatura 300 m3) Dom mam o kubaturze 1100m3 oba to są NOWE DOMY jakie pompy ciepła by trzeba by było zainstalować by to ogrzać ? przedstaw mi przybliżony koszt. ps. nagrzewnica w gospodarczym zeżarłaby twoją pompe ciepła na śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.07.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mirku z audi, w takim razie dlaczego szlajasz się za mną jak smród w gaciach? Podnieca cię to? Mam się zacząć bać? A teraz powiedz nam, dobrze doradziłem aby zaprogramować okresowe podbicie temperatury na CWU czy nie? Wiesz coś na ten temat, chętnie posłuchamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekaudi 01.07.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mirku z audi, w takim razie dlaczego szlajasz się za mną jak smród w gaciach? Podnieca cię to? Mam się zacząć bać? A teraz powiedz nam, dobrze doradziłem aby zaprogramować okresowe podbicie temperatury na CWU czy nie? Wiesz coś na ten temat, chętnie posłuchamy. kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.07.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 kto? Miś Go Go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts