Mateo33 11.10.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ooo to pompa ładna się sprawuje, oby tak dalej. A czy masz jeszcze jakieś jedno dodatkowe źródło np. kocioł, który będzie pracował za zmiane z pompą. Czy wszystko postawiłes na pompę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.10.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ooo to pompa ładna się sprawuje, oby tak dalej. A czy masz jeszcze jakieś jedno dodatkowe źródło np. kocioł, który będzie pracował za zmiane z pompą. A po co? Pompa ciepła to takie samo urządzenie grzewcze jak każde inne. Inne się dubluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.10.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jakiej firmy masz KK i jeśli można to w jakich proporcjach masz to rozłożone, noszę się z zamiarem kupna, ale cena mnie przeraża niestety Właśnie takie dwie kanałówki mam jak ta na allegro. Tyle, ze mi udało się je kupić po 200zł/szt http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5590195944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 11.10.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ale u nas cały czas jest pełen komfort cieplny teraz mam 22 stop w ciągu dnia słońce dobije do 24 ja olewam koszty w moim domu gdybym puścił grzanie na 24 h bez względu na taryfy to koszt grzania z 350 zł za sezon grzewczy wskoczyłbym max na 500-550 zł przecież cop w dzień byłby lepszy i pozostaje sob z niedzielą tanią taryfą realnie to nie dobiłbym do 500 zł wczoraj byłem w domu 170 m2 20 cm styro na ścianie i takie tam no ale z gniazdek wieje jeden bok domu nieocieplony bo tam garaż i takie tam niechlujstwo koszt gazu z butli- 14 tyś plus regularne palenie w kominku najśmieszniejsze jest to że był u nich elektryk 30 latek który twierdzi że wiele domów z pompami przerobiają na węgiel i gaz bo koszty mniejsze jak debila[bo jak inaczej?] pytam się ile kwh energii kosztuje z węgla gazu prądu to stwierdził że on wie lepiej i tyle to ze pompy nie dzialaja to oczywista oczywistosc. jakie to drogie i w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 11.10.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Właśnie takie dwie kanałówki mam jak ta na allegro. Tyle, ze mi udało się je kupić po 200zł/szt http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5590195944 No ja tego nie mam gdzie wcisnąć, mogę zamontować zamiast grzejnika, myślałem o purmo bo mają tutaj z forum, ale cena jest ku... wysoka co raczej na koszty aż tak bardzo się nie przełoży, na komfort i owszem pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 11.10.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jeśli chodzi o mnie to mam jeszcze piec na pellet lecz oprócz tego mam fotowoltaikę, i w taki dzień jak dziś pompa pracuje za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 11.10.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Powiem iż ja tez myślałem o purmo, lecz cena ... żeby miał 1 albo dwa to może , ale 15...chętnie kupił bym nawet używane ale takie naścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.10.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Na olx są kasetonowe po 550zł, jak ktoś ma na poddaszu kartongipsy i nie przeszkadza mu wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 11.10.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Najtaniej chyba jednak purmo wychodzihttp://allegro.pl/klimakonwektor-purmo-vido-k100-do-pomp-ciepla-i5703216528.htmlchodź to i tak drogo, ja potrzebuję co najmniej dwie 120 i to już jest 4300zł. a trzeba to jeszcze podpiąć jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 11.10.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Najtaniej chyba jednak purmo wychodzi http://allegro.pl/klimakonwektor-purmo-vido-k100-do-pomp-ciepla-i5703216528.html chodź to i tak drogo, ja potrzebuję co najmniej dwie 120 i to już jest 4300zł. a trzeba to jeszcze podpiąć jakoś Gdyby chodziło o samo chłodzenie, to przy takich kwotach poważnie zastanowiłbym się nad zwykłą klimatyzacją. Przy grzaniu chyba zresztą też Mam co prawda zrobione podejścia w ścianach do grzejników/klimakonwektorów, ale przy takich kosztach tych urządzeń, cieszę się, że w całym domu mam podłogówkę i nie muszę teraz wyrzucać takiej góry pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 11.10.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Gdyby chodziło o samo chłodzenie, to przy takich kwotach poważnie zastanowiłbym się nad zwykłą klimatyzacją. Przy grzaniu chyba zresztą też Mam co prawda zrobione podejścia w ścianach do grzejników/klimakonwektorów, ale przy takich kosztach tych urządzeń, cieszę się, że w całym domu mam podłogówkę i nie muszę teraz wyrzucać takiej góry pieniędzy. Jesteś na plusie, ja klimy nie potrzebuję, ale do grzanie to by się przydało, poczekam jak potanieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 11.10.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sytuacja jest troszke inna gdy sie buduje.... a gdy sie juz ma Prawda jak się już ma to kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 11.10.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Nie wyobrażam sobie zrobienia podłogówki w zamieszkałym domu. Jedyne rozwiązanie to wymiana grzejników na KK. Niestety jesli ma sie ich 15.. to kwota robi się astronomiczna... Ja zasilam swoje koło 45 stopni. Da sie spokojnie przy takiej wytrzymać lecz planuje eksperyment, chcę dołożyć wiatraczki do nich aby wymusić obieg powietrza. Taki ala KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 11.10.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sytuacja jest troszke inna gdy sie buduje.... a gdy sie juz ma Zgadza się. Dlatego nie zazdroszczę dylematów tym, co nie mają podłogówki. Jesteś na plusie, ja klimy nie potrzebuję, ale do grzanie to by się przydało, poczekam jak potanieją Wyjściem jest kupienie tańszych używek do zabudowania. Nie wyobrażam sobie zrobienia podłogówki w zamieszkałym domu. Jedyne rozwiązanie to wymiana grzejników na KK. Niestety jesli ma sie ich 15.. to kwota robi się astronomiczna... Ja zasilam swoje koło 45 stopni. Da sie spokojnie przy takiej wytrzymać lecz planuje eksperyment, chcę dołożyć wiatraczki do nich aby wymusić obieg powietrza. Taki ala KK No nie, na robienie podłogówki w istniejącym domu to i ja bym się nie zdecydował. Prędzej poszedłbym w termomodernizację i wtedy grzejniki nie musiałby mieć zasilania 65, tylko 45 czy niżej. Przy takich kosztach KK rozpatrywałbym tylko ze względu na chłodzenie. Z tymi wiatraczkami, to niezły patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.10.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 11.10.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/aliento-urzadzenie-wspomagajace-prace-grzejnikow-i5719175231.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.10.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dokładnie podłogówki do wybudowanego już budynku.... hmm. To jakaś fantastyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 11.10.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/aliento-urzadzenie-wspomagajace-prace-grzejnikow-i5719175231.html A jak się ma takie skręcane żeberka to z wiatraczka lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.10.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dokręcic żeberek. Ale najpier trzeba wszystko dobrze wyregulować, tak by delty były jak najniższe ok 5K i równe na wszystkich grzejnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 11.10.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Czyli mówisz że darować sobie te "wiatraczki" bo bo rozumiem że stosowałeś? Jak wyregulować grzejniki ? co masz Kolego na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts