Tomaszs131 21.01.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 taniocha... w Opolu ceny za badanie domku jednorodzinnego - od 299 do 800 PLN Sorki połknąłem jedne zero. 600zł. Tak to jest jak się pisze posty z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jaki jeste koszt takigo zbadania domu kamerą termowizyjna? i jaki okres wchodzi w gre, bo zakladam, ze musi to byc sezon grzewczy... Im wyższa różnica temperatur-tym lepsze zdjęcia. Masz kogoś znajomego w straży pożarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 21.01.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 jak zbijać te mostki termiczne majac już wykonaną elewację - macie na to jakiś patent - np nawiert przez styropian i panka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 jak zbijać te mostki termiczne majac już wykonaną elewację - macie na to jakiś patent - np nawiert przez styropian i panka ? Najpierw zobacz gdzie są. U mnie były na styku ściana dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 21.01.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Potwierdzam, badanie termowizyjne bardzo pomaga. Ja kupiłem sobie kamerę termowizyjną i przejrzałem dokładnie cały dom. Naprawiłem ładnych parę mostków termicznych dzięki temu. Zresztą kamerę właśnie chcę sprzedać - jak ktoś chce kupić Flir i3 w (bardzo) dobrej cenie, proszę o informację w wiadomości priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 21.01.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Potwierdzam, badanie termowizyjne bardzo pomaga. Ja kupiłem sobie kamerę termowizyjną i przejrzałem dokładnie cały dom. Naprawiłem ładnych parę mostków termicznych dzięki temu. Zresztą kamerę właśnie chcę sprzedać - jak ktoś chce kupić Flir i3 w (bardzo) dobrej cenie, proszę o informację w wiadomości priw. No to poszalałeś kupiłeś kamerkę na badanie u siebie. Ale popytam bo parę osób było zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 21.01.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Im wyższa różnica temperatur-tym lepsze zdjęcia. Masz kogoś znajomego w straży pożarnej? Mam i to paru A w czym mogą pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.01.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam i to paru A w czym mogą pomóc? Po podpaleniu budynku w środku wzrośnie różnica temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam i to paru A w czym mogą pomóc? Większość jednostek posiada takie kamery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 21.01.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Większość jednostek posiada takie kamery Tak posiadają ale przecież to Państwowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 22.01.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Tak posiadają ale przecież to Państwowe ;) czyli placac podatki nalezy to tak samo do ciebie jak do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.01.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 czyli placac podatki nalezy to tak samo do ciebie jak do nich Dobre, podoba mi się. Ja nie potrzebuje bo mam ale stwierdzenie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 22.01.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Najpierw zobacz gdzie są. U mnie były na styku ściana dach. już wiem że jeden jebitny most mam na wykuszu w miejscu łączenia okien na ich posadowieniu na parapecie xps. tam mam aż zimny parapet i dodatkowo małą nieszczelność na połączeniu łukowym okien. nie usunę tego w żaden sposób bez zabudowania od zewnątrz ramy okna a tego nie zrobie. Rozwiązaniem byłoby wyjęcie okien w tym miejscu i ich osadzenie na nowo ale elewacja już na gotowo... z kamerą będę walczył w wkrótce jak uda mi się ją pożyczyć na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 23.01.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Panowie, mam pytanko Gdy przechodzi sie na G12, to licznik jest wyzerowany czy tylko druga taryfa zaczyna od zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.01.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Panowie, mam pytanko Gdy przechodzi sie na G12, to licznik jest wyzerowany czy tylko druga taryfa zaczyna od zera? Licznik jest całkowicie wyzerowany,tak było w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.01.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 W chwili przejścia z budowlanego na G12 wymienili mi licznik na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 23.01.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 nie wierzę że ci licznik zerowalidostałeś pewnie nowy licznik, tylko nawet o tym nie wieszjak zgłosiłem, że wskazanie zegara na liczniku różnią się znacznie od wskazań rzeczywistych, to nikt się nie bawił w jakieś ustawianie, tylko od razu wymiana licznikaaha i nowy licznik niekoniecznie jest wyzerowany. Ten który dostałem, miał jakieś szczątkowe wskazania (np 50kwh dla 1T) - oczywiście te wskazania były zapisane w protokole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 23.01.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Zdaje się że też miałem wymieniony na nowy przy przejściu z G11 na G12w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 23.01.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Licznik jest całkowicie wyzerowany,tak było w moim przypadku Nie mialam mozliwosci sprawdzenia, czy byl wyzerowany, podlicznik na pompe mam dopiero od 4 stycznia, a wg calkowitego zuzycia rachunek cus za niski dostalam Wychodzi mi na to, jakby calkowite zuzycie pokazywalo od momentu podlaczenia chalupy. W chwili przejścia z budowlanego na G12 wymienili mi licznik na nowy. Ja nie mialam budowlanego, od razu G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.01.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 nie wierzę że ci licznik zerowali dostałeś pewnie nowy licznik, tylko nawet o tym nie wiesz jak zgłosiłem, że wskazanie zegara na liczniku różnią się znacznie od wskazań rzeczywistych, to nikt się nie bawił w jakieś ustawianie, tylko od razu wymiana licznika aha i nowy licznik niekoniecznie jest wyzerowany. Ten który dostałem, miał jakieś szczątkowe wskazania (np 50kwh dla 1T) - oczywiście te wskazania były zapisane w protokole Nie sądzę,że mi wymieniali bo miałem od razu z przeznaczeniem na dwie taryfy bo przy podpisaniu umowy mówilem,że będę zmieniał z G11 na G12 chociaż nie będę sie spierał,wiem,że z G12W startowalem od 0kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts