kaz1719505673 07.12.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Od dzisiaj robię pomiary mojej PCi na taryfir G12 >Pyxis jaki masz sterownik w pompie ? zwykły mały lcd czy duży kolorowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) U mnie pompa grzeje do 15 stopni dom mam jeszcze trochę dziurawy, czyli bez drzwi wewnątrz, do nieogrzewanej piwnicy i na poddasze, które jest ogrzewane ale nie do końca ocieplone. Zużycie dzienne to 11-12 kWh. Dom około 150 m2 pompa 7,7 Edytowane 7 Grudnia 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 07.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Za listopad poszło mi 642,8 kWh za CO+CWU (dom zamieszkany dopiero od 25.11 więc CWU nie zużyłem dużo). Temperatura w zależności od pomieszczenia 20-21 Aktualnie jestem na etapie ekperymentowania z ustawieniami, więc okresowo zużycie mi wzrasta ponad normę. Niestety nie wypracowałem jeszcze metody utrzymania temperatury przy mniejszej "konsumpcji" prądu przez pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 07.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 U mnie za listopad wyszlo 860 KWh, cos za duzo,ale mialem jeden przypadek ze cos mi sie chyba zawiesilo i pompa chodzila prawie non stop przez cala dobe.Temp. wewnatrz w granicach 21st, CWU okolo 48st.W poprzednim miesiacu mialem w granicach 600 KWh, ale to pierwszy sezon,nie mam jeszcze drzwi wewnetrznych, troche prob dostrojenia samej pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.12.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 kamieniarz Mam ten prosty sterownik.Jakos doplata 2 tys zla za pokazanie graficzne pewnych rzeczy mnie nie "rajcuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiunaWO 07.12.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Od dzisiaj robię pomiary mojej PCi na taryfir G12 >Pyxis jaki masz sterownik w pompie ? zwykły mały lcd czy duży kolorowy ? A piwo gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 07.12.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 a ma ktos dane z powietrznej pompy ?? za ostatnie 2 miesiace badz miesiac ??\ pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 07.12.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 A piwo gdzie? "Noł problem" ! ja stawiam. Gdzie i kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 08.12.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a ma ktos dane z powietrznej pompy ?? za ostatnie 2 miesiace badz miesiac ??\ pozdro. mówisz i masz.... zreszta adiqq też ma powietrze woda u mnie 11.2kW Fujitsu ; powierzchnia która ogrzewam ostatni pomai po podłogach blisko 300m2 ogolnie w pomieszczeniach 21 stopni łazienki cieplejsze a piwnica ( 85 m2 miedzy 19 a 20 stopni ); CWU do 47 stopni zbiornik 300l aktualnie domowników 2 + 3 z czego 2 maja 14 miesięcy 1 listopada według podlicznika 7859,52 kWh 8 grudnia 8875,12kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.12.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 rzufik- bliźniaczki dają popalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 08.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 no moje blizniaczki juz maja 17- miesiecy i dziewczyny daaaaaja popalic - rzufik1 - widze ze ponad 1000kw wyszlo - to przy tak sprzyjajacych temp, to nie troszke duzo ?? jak temp. spadna to mniej wiecej jakie przypuszczasz ze bedzie zuzycie ???aa i dom ogrzewasz tylko pompa ?? czy czyms dogrzewasz ??? (bo sie zastanawiam czy taka pompa ogrzeje moj przyszly dom .. okolo 110m2 , z podłogówkami, a pompe mysle jakas 7kW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 08.12.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 nie no, ja mam gruntówkę sorki z QQQQ cię pomyliłem ale jak na moje potrzeby wynik mnie zadawala... zwłąsza ze u mnie G12e to 12 godzin i 100 % mam w taniej taryfie od 21 do 7 i 13 - 15 .Opanowałęm sterownik (dzięki pomocy Pana z Klimathermu) i już włącza się w tych godzinach w ktorych ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 08.12.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 rzufik- bliźniaczki dają popalić? jest wesoło można powiedzieć ale dziewczyny już nie rozpieszczamy tak jak syna:) ale najgorzej jest jak młody z przedszkola przyniesie jakiś wirus.... na oddziale już sporo czasu spędziliśmy:( Ale głowa w górze i nie dajemy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 08.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 sorki z QQQQ cię pomyliłem ale jak na moje potrzeby wynik mnie zadawala... zwłąsza ze u mnie G12e to 12 godzin i 100 % mam w taniej taryfie od 21 do 7 i 13 - 15 .Opanowałęm sterownik (dzięki pomocy Pana z Klimathermu) i już włącza się w tych godzinach w ktorych ja chcę jaki u Ciebie operator energii??? ja też chce 12h w taniej taryfie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 08.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 no moje blizniaczki juz maja 17- miesiecy i dziewczyny daaaaaja popalic - rzufik1 - widze ze ponad 1000kw wyszlo - to przy tak sprzyjajacych temp, to nie troszke duzo ?? jak temp. spadna to mniej wiecej jakie przypuszczasz ze bedzie zuzycie ???aa i dom ogrzewasz tylko pompa ?? czy czyms dogrzewasz ??? (bo sie zastanawiam czy taka pompa ogrzeje moj przyszly dom .. okolo 110m2 , z podłogówkami, a pompe mysle jakas 7kW) No to witaj w klubie:) Można się czasem pomylić zwłaszcza przy jednojajowych:) U mnie podobne są ale dwa różne charakterki a miło jak wracam do domku i słysze atataa w sumie poprzedni rok zakończyłęm ciut ponad 7 tys kWh. A miałęm sporo jeszcze do poprawki w uszczelnieniach. W domu jest kominek jak i w piwnicy wolny komin .... którym w czasie budowy koza dymiła ale w tym roku zapaliłem 2 razy w kominku. Co do temperatur to czy ja wiem czy tak jest lagodnie... w listopadzie było dużo zimniej niż teraz ( rekord było - 9 w nocy) Co do wyniku lepiej jak by było 100 kWh ale to nie realne . Duża powierzchnia do grzania sporo grzejników a podłogówka w sumie gdzieś w 45 % budynku jest. Muszę jeszcze oddzielić piwnice brak drzwi ale tam sobie pranie suszymy:) wiec grzejemy prawie tak samo:) co do przewidywania wyniku wolałbym w zetce trafić 100 tys lub 6 w lotto:) . Jak się zakonczy grzanie to napisze a w lipcu bedzie podsumowanie czy więcej poszło niż poprzedni rok czy tez mniej ( ale tu bym nie liczył.... do CWU wiecej osób) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 08.12.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 jaki u Ciebie operator energii??? ja też chce 12h w taniej taryfie !!!!! Enion = Tauron chyba już taką mają taryfę i z takiej korzystam mają też tradycyjna G12 .... tylko kto ją bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 08.12.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Enion = Tauron chyba już taką mają taryfę i z takiej korzystam mają też tradycyjna G12 .... tylko kto ją bierze dzieki jutro zalatwiam - w listopadzie skonczyla mi sie 1 roczna umowa cwu - tez grzejesz w taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 dzieki jutro zalatwiam - w listopadzie skonczyla mi sie 1 roczna umowa cwu - tez grzejesz w taniej? Nic z tego. Możesz kupować prąd po innych cenach od innego dostawcy, ale godzin obowiązywania taryf nie zmienisz. Pozostaną tego operatora, który zrobił ci przyłącze i którego jest licznik. Oczywiście możesz zrobić chyba nowe przyłącze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 08.12.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ale i tak podejde do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 09.12.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Jak spadną nieco temperatury, spróbuj przez kilka dni nie palić w kominku. Jestem pewien, że zużycie wzrośnie. Przy +10 na zewnątrz, w moim przypadku, wystarczyło 4-5 kawałków buczyny, by ogrzać dom na całą dobę. Takiej jak ta w lub za kominkiem. sprawdziłem 3 dni, 1 paliłem w kominku, 2 kolejne nie we wsystkie nocki PCi zużyła identyczną ilość prądu - 19kWh/noc Edytowane 9 Grudnia 2011 przez QQQQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts