pedronx 01.12.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Hej,Ściany działowe parteru nie dochodzą do sufitu - kończą się na ok. cm przed. Kierownik tak nakazał, bo strop pracując może się uginać i mogą w tym miejscu powstawać pęknięcia np tynku. Pytanko: co tam teraz wsadzić? Czym tą szparę zapchać? Kierbud wspominał coś o zacięciu tynkarskim, czy coś w tym stylu.Dodam, że będę miał wentylację mechaniczną i zależy mi żeby powietrze nie mieszało się między pomieszczeniami. Dodatkowo dochodzi problem hałasu, który przy obecnym stanie rzeczy będzie się swobodnie przenosił. Spotkaliście się z czymś takim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 01.12.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pianka poliuretanowa,wełna mineralna,styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 01.12.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dzięki za szybką odpowiedź.A czym to "obrobić"?Tynkiem podjechać do sufitu? Słyszałeś coś może o tym "zacięciu"?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 04.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ja się z czymś takim nie spotkałem ,ale można tka jak forumowicz doradził i obrobić mp-75 a później ewent. gładźią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 04.12.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki za podpowiedzi. Znalazłem o co chodzi z tym zacięciem. Otóż tak jak pisaliście 1. w przerwę między ścianą a sufitem psika się pianką (choć ja bardziej skłaniałbym się do wełny, bo ponoć cichsza). 2. po położeniu tynku na suficie, robi się coś a'la pionową dylatację, oddzielającą tynk sufitu od ściany. Tynkarz po prostu robi cięcie kielnią, podobnie jak przy wylewkach. Wszystko fajnie, tylko u mnie ta przerwa ma ok 3cm Tyle tynku to ja na sufit nie położę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 04.12.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 mp75 ?? spoko dasz radę , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts