Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chmielówka - ucieczka z miasta

Recommended Posts

Witam serdecznie forumowiczów. Podglądam forum już dosyć długo , zachwycam się waszymi wnętrzami, chylę czoła przed Betib, Monah i wieloma z was. I cóż wkońcu zebrałam się na odwagę i .... zaczynamy .

Poniemiecki dom , duża działka, cegły, okiennice, krowy za płotem , jezioro 500 m spacerkiem ... wpadliśmy jak śliwki w kompot.

Pierwsze zdjęcia, pierwsze i oglądanie i nieprzespane noce przed decyzją o kupnie - sierpień 2011 , a co dalej zobaczycie :-)

http://foto3.m.onet.pl/_m/0ed0a1d9b94e7db97b7fea026433ed9f,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/92b909682fc8230e23cdbf7595a6f3d9,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/f2297795dcc88452d45af13e2ab0046e,10,19,0.jpg

Mam nadzieję że was nie zanudzę , miłego oglądania. Obiecuję więcej zdjęć.

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu witam w swoich skromnych progach . Ech zauroczona jestem Twoimi poduszkami , podglądam twoje cuda i mieszkanko cichutko. Miło mi gościć pierwszego tak uroczego gościa.

Co do naszego domku to całość jest rzeczywiście bajeczna, a zakup był decyzją spontaniczną a może raczej totalnie szaloną. Ale wystarczy że tam pojadę, popatrzę, posłucham ciszy ,ewentualnie krów za jednym płotem i świnek za drugim :-D i wiem że dobrze zrobiliśmy.

Witam Jokasta szprosy już były to nie nasze dzieło ;-) Cóż taki urok starych domów niektóre rzeczy trzeba przyjąć bez dyskusji, coś za coś.

Super, naprawde super. Gdybym miała mieć kiedyś drugi/kolejny dom to zastanowiłabym się nad starym wiejskim. Jestem bardzo ciekawa co nam jeszcze pokażesz i gratuluję odważnego zakupu!

Na pewno u Ciebie czuć, że jest się na wsi. Zawsze tak się czułam u babci na wakacjach ;) ale u siebie w domu to już nie to samo :rolleyes:.

Yokasta właśnie ta "sielska wiejskość" przekonała nas do zakupu. Choć oczywiście znamy z mężem wiejskie realia bo teściowie mają gospodorastwo, pole, świnie. I wiemy że to nie tylko " w ręku zielony badylek , a przed nią baranek a nad nią motylek "czy jakoś tak ;-)

Gosiek33 tak jak napisałam uciekamy tam sprzedając dom w mieście w którym mieszkamy z moją mamą, tutaj każdy z nas będzie miał swoją niezależną część. I zostaniemy wieśniakami na stałe - mam nadzieję .A do miasta 80 tys. mieszkańców 8 km i 10 minut drogi przez bardzo malowniczą okolicę. Co jadę to mi się micha cieszy na te widoki taki dojazd to jak relaks po pracy.

Dorfi witam hmm wnętrza jeszcze nie wyglądają wszystko przed nami.

Arco uważaj bo będę cię nawiedzać latem przez pole. Lepiej nowy pokój dziewczyn pokaż bo ciekawość mnie zżera.

Co do zdjęć do właśnie te były wstawione z galerii onetu ,a te dziadostwo mi tak dało po pikselach że wyglądają jak z komórki , fee! Konta na fotosiku zrobiły sie płatne i chyba muszę jakiś abonament wykupić żeby fotkami trochę sypnąć. Jak wy sobie z tym radzicie, gdzie trzymacie fotki żeby miały jakąś rozsądną jakość ?

mrówka75 ale pojechałaś aż się zawstydziłam , bo pochwały jak na razie należą się komuś innemu.

Tak naprawdę pochwały należą się poprzedniemu właścicielowi, artyście, rzeźbiarzowi, który niestety już nie żyje . Ale to właśnie on sprawił że dom wygląda tak jak widzicie na zdjęciach. Mam nadzieję że my nie zepsujemy go w środku. Bo zdradzę Wam że tam jest po prostu pusto. środek jest w stanie jakby deweloperskim , regipsy , pozdielone pomieszczenie, wygładzone ściany. Czeka nas wyburzenie kilku ścian - właśnie trwa. Doprowadzenie i wymyślenie ogrzewania- w trakcie. No i wymiana dachu - 80 % już za nami. Jak pisałam fotki są z sierpnia aż do teraz. Postaram się dogonić zdjęciami żebyście potem oglądali już wszystko na bieżąco ..

Powiem wam że cała decyzja zapadła bardzo szybko i naprawdę przy waszych słowach spada mi kamień z serca, że może myśmy tak do końca nie oszaleli że kupiliśmy takie "cudo".

http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=dsc04907wj.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc04916ko.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=dsc04918i.jpg&res=medium

Edytowane przez biała_dama

Juszczkówka bardzo się cieszę że cie u mnie widzę, bo ja do ciebie po cichutku sobie zaglądam. Zresztą jak zacznę wklejać inspiracje na wnętrze to dopiero zobaczycie ile wam "nakradłam" z domów :-D

Co do tui to musieliśmy je porządnie podciąć , bo pomimo pięknego wyglądu były posadzone prosto pod oknami więc w środku " ciemność, widzę ciemność" . Więc jeśli nawet teraz wasze tuje są malutkie to uwierzcie one rosną a czas pędzi, a potem to już ogromniaste drzewa.

SIEDLISKO do pozazdroszczenia !!!!!

Już nie mogę się doczekać następnych zdjęć i inspiracji :lol2:

Daszek nad furtką uroczy i ta mgła w tle....( się rozmarzyłam ;) ).

to teraz widzicie jasność ;) ( szkoda tujek ) lecz światło najważniejsze

P.S

Biała dama chodzi po zamku w Niedzicy i nazywa się Brunhilda :lol2::lol2::lol2: ( tak jakoś mi się skojarzył Twój avatarek ;) )