biała_dama 02.12.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam serdecznie forumowiczów. Podglądam forum już dosyć długo , zachwycam się waszymi wnętrzami, chylę czoła przed Betib, Monah i wieloma z was. I cóż wkońcu zebrałam się na odwagę i .... zaczynamy . Poniemiecki dom , duża działka, cegły, okiennice, krowy za płotem , jezioro 500 m spacerkiem ... wpadliśmy jak śliwki w kompot. Pierwsze zdjęcia, pierwsze i oglądanie i nieprzespane noce przed decyzją o kupnie - sierpień 2011 , a co dalej zobaczycie http://foto3.m.onet.pl/_m/0ed0a1d9b94e7db97b7fea026433ed9f,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/92b909682fc8230e23cdbf7595a6f3d9,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/f2297795dcc88452d45af13e2ab0046e,10,19,0.jpg Mam nadzieję że was nie zanudzę , miłego oglądania. Obiecuję więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Bajkowo się zapowiada zazdroszczę tak pięknego miejsca ale oczywiście pozytywnie czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Piękne! Świetne wejście, ścieżka, okiennice. Jaka szkoda, że nie da się z nowego domu stworzyć takiej bajki . Edytowane 2 Grudnia 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 02.12.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Kasiu witam w swoich skromnych progach . Ech zauroczona jestem Twoimi poduszkami , podglądam twoje cuda i mieszkanko cichutko. Miło mi gościć pierwszego tak uroczego gościa. Co do naszego domku to całość jest rzeczywiście bajeczna, a zakup był decyzją spontaniczną a może raczej totalnie szaloną. Ale wystarczy że tam pojadę, popatrzę, posłucham ciszy ,ewentualnie krów za jednym płotem i świnek za drugim i wiem że dobrze zrobiliśmy. Witam Jokasta szprosy już były to nie nasze dzieło Cóż taki urok starych domów niektóre rzeczy trzeba przyjąć bez dyskusji, coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Super, naprawde super. Gdybym miała mieć kiedyś drugi/kolejny dom to zastanowiłabym się nad starym wiejskim. Jestem bardzo ciekawa co nam jeszcze pokażesz i gratuluję odważnego zakupu! Na pewno u Ciebie czuć, że jest się na wsi. Zawsze tak się czułam u babci na wakacjach ale u siebie w domu to już nie to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Piękny dom, wygląda na dobrze odrestaurowany Będziesz mieszkać cały czas, czy tylko letniskowo chcesz potraktować? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 02.12.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Yokasta właśnie ta "sielska wiejskość" przekonała nas do zakupu. Choć oczywiście znamy z mężem wiejskie realia bo teściowie mają gospodorastwo, pole, świnie. I wiemy że to nie tylko " w ręku zielony badylek , a przed nią baranek a nad nią motylek "czy jakoś tak Gosiek33 tak jak napisałam uciekamy tam sprzedając dom w mieście w którym mieszkamy z moją mamą, tutaj każdy z nas będzie miał swoją niezależną część. I zostaniemy wieśniakami na stałe - mam nadzieję .A do miasta 80 tys. mieszkańców 8 km i 10 minut drogi przez bardzo malowniczą okolicę. Co jadę to mi się micha cieszy na te widoki taki dojazd to jak relaks po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ja mam 40 minutowy relaks, ale też malowniczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.12.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Piękny dom. Ciekawa jestem jak wyglądają wnętrza i jak go urządzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.12.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Siabadabada - witam koleżankę )) Zapodaj nam tu duużo zdjęć - bo my lubimy zdjęcia oglądać A ja Wam powiem w tajemnicy, że bez pola to jakieś 5 kilosów będzie ode mnie do tego uroczego domostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 02.12.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dorfi witam hmm wnętrza jeszcze nie wyglądają wszystko przed nami. Arco uważaj bo będę cię nawiedzać latem przez pole. Lepiej nowy pokój dziewczyn pokaż bo ciekawość mnie zżera. Co do zdjęć do właśnie te były wstawione z galerii onetu ,a te dziadostwo mi tak dało po pikselach że wyglądają jak z komórki , fee! Konta na fotosiku zrobiły sie płatne i chyba muszę jakiś abonament wykupić żeby fotkami trochę sypnąć. Jak wy sobie z tym radzicie, gdzie trzymacie fotki żeby miały jakąś rozsądną jakość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.12.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ja foty wstawiam z imageshacka - za darmochę A pokój już moja droga wstawiooony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Picasa - tam możesz albumy zakładać, albo przez http://imageshack.us/ tu też bezpłatnie wrzucasz fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 fmix też za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 02.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 witam!!Powiem tak, na forum jest wiele pięknych domów równie pięknie urządzonych ale......Twój dom powalił wszystkie na łopatki. Jest cudowny , taki z "duszą" - zazdroszczę Ci okrutnie. Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał w " środku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 02.12.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) mrówka75 ale pojechałaś aż się zawstydziłam , bo pochwały jak na razie należą się komuś innemu. Tak naprawdę pochwały należą się poprzedniemu właścicielowi, artyście, rzeźbiarzowi, który niestety już nie żyje . Ale to właśnie on sprawił że dom wygląda tak jak widzicie na zdjęciach. Mam nadzieję że my nie zepsujemy go w środku. Bo zdradzę Wam że tam jest po prostu pusto. środek jest w stanie jakby deweloperskim , regipsy , pozdielone pomieszczenie, wygładzone ściany. Czeka nas wyburzenie kilku ścian - właśnie trwa. Doprowadzenie i wymyślenie ogrzewania- w trakcie. No i wymiana dachu - 80 % już za nami. Jak pisałam fotki są z sierpnia aż do teraz. Postaram się dogonić zdjęciami żebyście potem oglądali już wszystko na bieżąco .. Powiem wam że cała decyzja zapadła bardzo szybko i naprawdę przy waszych słowach spada mi kamień z serca, że może myśmy tak do końca nie oszaleli że kupiliśmy takie "cudo". http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=dsc04907wj.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc04916ko.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=dsc04918i.jpg&res=medium Edytowane 2 Grudnia 2011 przez biała_dama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 02.12.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ja też będę podglądać , zapowiada się pięknie ... a domek WSPANIAŁY z zewnątrz Okiennice i te wieloletnie tuje ( czy co to jest ? ) powaliły mnie na kolana ( kiedy u mnie tak to wszystko wyrośnie ??? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 02.12.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Juszczkówka bardzo się cieszę że cie u mnie widzę, bo ja do ciebie po cichutku sobie zaglądam. Zresztą jak zacznę wklejać inspiracje na wnętrze to dopiero zobaczycie ile wam "nakradłam" z domów Co do tui to musieliśmy je porządnie podciąć , bo pomimo pięknego wyglądu były posadzone prosto pod oknami więc w środku " ciemność, widzę ciemność" . Więc jeśli nawet teraz wasze tuje są malutkie to uwierzcie one rosną a czas pędzi, a potem to już ogromniaste drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 02.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 SIEDLISKO do pozazdroszczenia !!!!! Już nie mogę się doczekać następnych zdjęć i inspiracji Daszek nad furtką uroczy i ta mgła w tle....( się rozmarzyłam ). to teraz widzicie jasność ( szkoda tujek ) lecz światło najważniejsze P.S Biała dama chodzi po zamku w Niedzicy i nazywa się Brunhilda :lol2: ( tak jakoś mi się skojarzył Twój avatarek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.12.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 To dusza tego artysty tak pięknie ten dom ozdobiła, a jako, żeś biała dama to blusa czujesz i nic nie zmarnujesz z piękna tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts