Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony groszek :)

Recommended Posts

Oj dzienniczku mój kochany jak dawno mnie nie było... Miałam już mieszkać, ale jeszcze do tych dobrych czasów trochę, już nie chcę gdybać nad datą bo jak do tej pory nic z tego gdybania nie wychodzi :/ . Mąż sam wszystko robi więc się schodzi dłuuugo, no nic to. Póki co ogrzewanie jest -robimy powietrzne i docelowo będzie piec, narazie grzejemy kominkiem z rozprowadzeniem ciepła i bywa w domu gorąco, sprawdził się nawet w najgorsze mrozy :) Obudowa rur ogrzewania i wentylacji jest jak ma być, hol wygładziowany, trochę kuchni też, a do tego dziś wreszcie kładą się płytki w łazience, może w kuchni uda się troszkę położyć, byłoby cudownie...

Zdjęć nie będzie, przynajmiej narazie, muszę się wybrać na inspekcję -a nie byłam już miesiąc prawie...

escone witaj w moim dzienniczku

znowu przeglądam dzienniki, w okno zagląda piękne słońce i tak przez szybę, mimo padającego śniegu co chwilę, czuję wiosnę... ;) ach jak mi za nią tęskno... Groszek jest pięknie odsłonięty jadalnią na stronę południowo -zachodnią a od wschodu też mamy pod kątem okientko, teraz całe wnętrze jest pewnie skąpane w słońcu... cudnie będzie wreszcie tam mieszkać. Po sobocie mamy już płytki w kuchni, w czwartek układamy w łazience na ścianach. Do tego czasu może uda się przygotować ostatecznie kuchnię do malowania... Zobaczymy, potem pokój na dole, pralnia... wiatrołap... aaaa i salon -choć ten może zostanie i będziemy go kończyć już mieszkając. trochę pracy jeszcze przed nami... ale powoli do przodu. Za 3-4 tyg musimy już mieszkać u siebie bez względu na to jak zaawansowany będzie stan groszka ;) ale liczę na to że damy radę... :)

Już myślę o ogrodzie, nie mogę doczekać się ogrodzenia, tarasu i drzew przede wszystkim, dobrze że trawkę udało się posiać jeszcze jesienią.

Co do zdjęć... pewnie kiedyś zamieszczę, jak będzie więcej do pokazania ;)

Edytowane przez casis