madi18 03.12.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam.Chce wykończyć poddasze płytami OSB a później je wytapetować ale pytanie jest jak ??? w jednym pokoju tapeta będzie z włókna szklanego, klej specjalny pod tą tapetę, w drugim pokoju na sufit pójdzie raufaza.Pytanie brzmi czy tą płytę należy czymś gruntować?? jak tak to jakim gruntem??? W castoramie koleś powiedział ze płytę należy przeszlifować i zagruntować klejem poczekać aż wyschnie a następnie znowu posmarować klejem i wtedy kleić tapetę, ale wydaje mi sie ze sprzedawca był nie doinformowany ponieważ jak kupowałem tapetę z włókna szklanego kazał mi kupić zwykły klej metylan, a wiem ze pod te tapety sa specjalne gotowe kleje...Byłbym bardzo wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163313-tapetowanie-p%C5%82yt-osb/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts