BKD 23.03.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Powiem szczerze, że próbowałem wielu programów i uważam, że ołówek, kartka i kredki są najlepsze. Jeżeli chodzi o rzeźbę terenu i spadki to tak samo próbowałem dwa dni i poddałem się. Może na zachodzie są tylko płaskie ogrody! Jedyna korzyść z takiego programu to encyklopedia roslin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 23.03.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Powiem szczerze, że próbowałem wielu programów i uważam, że ołówek, kartka i kredki są najlepsze. Jeżeli chodzi o rzeźbę terenu i spadki to tak samo próbowałem dwa dni i poddałem się. Może na zachodzie są tylko płaskie ogrody! . Mój ( zachodni...) 3D landscape ma mozliwość ustawienia spadków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 23.03.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Mam ten program (kupiłem z ciekawości). Jest zdecydowanie lepszy od polskiego "knota" pn. "Wymarzony ogród". Jest sporo (chyba 10 tysiecy) roślin w encyklopedii. Niestety w większości nie na nasze warunki klimatyczne. Co do charakterystyk zawartych tam roslin też można mieć uwagi. Przydatny może być w tym przypadku dołączony edytor roslin. Krótko mówiac: bez posiadania znajomości roślin i zasad projektowania ogrodów nic dobrego tym programem nie da sie zrobic. To może być tylko ewentualnie jakaś tam pomoc i zabawa. Moja wnuczka (10 lat) używa tego programu i bardzo go sobie chwali Pozdrawiam Pinus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 09.04.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Witam Moja siostra kupiła sobie Garden Composer 3D plus narazie zainstalowałem go mam pytanie czy macie zainstalowaną pełną wersje czy tylko 450 MB ? Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 29.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Witajcie, Czy ktoś z Was bawił lub bawi się aktualnie tym programem. Ja takowy zakupiłem i jestem nieco rozczarowany, drugi dzień walczę z rzeźbą terenu ze średnim a wręcz miernym wynikiem - chcę spory spad na działce zamienić na 2-3 płaskich tarasów. Prgram ma bardzo słabe wg mnie helpy albo ja jestem "średnio kumaty" Pozdrawiam, Marjo Miałem odobny problem i się poddałem. Na szczęście moja działka jest płaska. A ja chciałem się pobawić jedynie. Moim zdaniem w programie jest jakiś błąd. Pisałem do producenta ( chyba Avalon) ale nie dostałem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 29.10.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Powiem szczerze, że próbowałem wielu programów i uważam, że ołówek, kartka i kredki są najlepsze. Jeżeli chodzi o rzeźbę terenu i spadki to tak samo próbowałem dwa dni i poddałem się. Może na zachodzie są tylko płaskie ogrody! Jedyna korzyść z takiego programu to encyklopedia roslin. Święte słowa. Mam pięć czy sześć programów do projektowania ogrodów ( zapalony ze mnie komputerowiec ). Wszystkie rozgryzłem i nauczyłem się je obsługiwać, ale ogród zaplanowałem na kartce papieru. Garden Composer jest chyba najlepszy ze wszystkich na polskim rynku. Tego reklamowanego Land-cośtam nie znam. Baza roślinek jest imponująca , ale i tak nie przebija dobrej książki. Głośno reklamowane animacje prac ogrodowych to kompletny idiotyzm. ( np. jak się okopuje drzewko jabłoń: animacja łopaty wbijającej się w ziemię, przeniesienie ziemi, opróżnienie łopaty; gruszy --> ta sama animacja ; świerku --> to samo. W sumie kilkanaście debilnych animacji ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 09.11.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Progam do projektowania ogrodów o nazwie Garden Planner, moim zdaniem o fajnej obsłudze, jest do sciągnięcia na stronie http://klub.chip.pl/irex/ogrodnr33/download.htmlwersja do projektowania z wykorzsystaniem www na stronie :http://www.smallblueprinter.com/garden/planner.html Program 3d lanscape profesional kosztuje ok 400 zł ale można sciągnąć z internetu program 3d lanscape for everyone ( o uboższych możliwościach) np. ze stronyhttp://www.freefunfiles.com/software/hobby/homeandgarden/3d-landscape-everyone-download.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 12.11.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Osobom, które nie mogą poradzić sobie z Garden Composer polecam zakupić samouczek o obsłudze programu, oto szczegóły: http://www.eogrodnik.pl/pozycja.php?id=460&s=284 a jeżeli nie możecie się zdecydować na zakup, proponuję popróbować programów bezpłatnych, np. Virtual Garden, program w j. angielskim, ale jest samouczek po polsku i można ściągnąć plik z polskimi opisami roślin do tego programu ze strony: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/tutorial2.html życzę miłego projektowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts