Wito2008 04.12.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Potrzebuję karbid do walki z kretami, jest w castoramie ale puszka 25zł/1kg. Starcza na chwilę, potrzebowałbym większą ilość , np worek 20kg. Czy macie jakieś namiary na jakiś sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.12.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam Szkoda twoich pieniędzy. Przerabiałem temat karbidu kilka lat temu. Zupełnie nieskuteczny. Krety ryły 30cm od "śmiertelnej "dawki karbidu i nic sobie z tego nie robiły. Stosuj pułapki ( jednak nie licz na cuda - taka walka nigdy się nie skończy bo w miejsce złapanego po tygodniu dwóch pojawia sie nowy) lub połóż siatkę (jednak to równa się z totalnym zniszczeniem istniejącego trawnika.Wiem co piszę gdyż walczę z kretami już chyba z 5-6 lat. Tam gdzie mam siatkę nie ma i nigdy nie było nawet śladu kretowiska. Tam gdzie nie mam krety łapią sie na pułapki co kilka tygodni bo w miejsce złapanego prędzej czy później pojawia się nowy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 05.12.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 U mnie pułapki + wlewanie wody do otworów zdały egzamin, od 3 lat nie mam ani jednego kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 U mnie pułapki + wlewanie wody do otworów zdały egzamin, od 3 lat nie mam ani jednego kreta. Witam Oczywiście to mozliwe ,ale wszystko zależy gdzie masz działkę. Jesli w terenie mocno zabudowanym to sie zgodzę, jesli na wsi gdzie jest pełno nieużytków to ci nie wierzę ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 06.12.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kiedys walczylem z kretami za pomoca wody i jakichs odstraszaczy solarnych - zero efektow. We wrzesniu stwierdzilem, ze tak dalej byc nie moze i zakupilem lapki Greenmill GR5103 i GR5102. Od tej pory zlapalo sie 6 kretow z czego 5 za pomoca GR5103. Przy tej wezszej zdarza sie, ze kret spusci lapke, a sie nie zlapie...natomiast jezeli widze, ze szersza jest spuszczona, to wiem, ze czeka w niej kret. Oczywiscie pozniej kret jest wypuszczony poza teren dzialki :D PS: Nie mam nic wspolnego z firma greenmill. Kupilem ich lapki, bo akurat byly najtansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.12.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Kiedys walczylem z kretami za pomoca wody i jakichs odstraszaczy solarnych - zero efektow. We wrzesniu stwierdzilem, ze tak dalej byc nie moze i zakupilem lapki Greenmill GR5103 i GR5102. Od tej pory zlapalo sie 6 kretow z czego 5 za pomoca GR5103. Przy tej wezszej zdarza sie, ze kret spusci lapke, a sie nie zlapie...natomiast jezeli widze, ze szersza jest spuszczona, to wiem, ze czeka w niej kret. Oczywiscie pozniej kret jest wypuszczony poza teren dzialki :D PS: Nie mam nic wspolnego z firma greenmill. Kupilem ich lapki, bo akurat byly najtansze Są niezłe jednak moim zdaniem lepsze są rurki z zapadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.12.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Najlepszy jest mój czarny kot . Cztery godziny potrafi czekać na kreta... ...oczywiście wypuszcza go potem poza teren ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 07.12.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Czy macie jakieś namiary na jakiś sklep? http://allegro.pl/weglik-wapnia-5-kg-acetylenek-wapnia-i1972171048.html Co do skuteczności nie będę się wypowiadać, bo nie takie było pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldirs 12.03.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 WITAMCo prawda nie na temat (bo można kupic na alledrogo za ok. 10zł kg) ale chcę zabrać głos w temacie zwalczania kretów to u mnie karbid jak na razie zdaje egzamin i wszystkie gryzonie są u sąsiada. Co prawda jak sąsiad nie wyda im wojny to napewno niebawem będą u mnie. Walczę z tymi łobuzami już od jesieni i na razie są rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A gdzie nabywacie karbid?U mnie są pod matą szkółkarską na rabacie...Jeszcze korą nie zasypałam rabaty i czas wydać wojnę tym łobuzom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 WitamTeraz już nie karbid, są nowe wybuchowe pułapki na krety, działające na ruch. Niedawno "Maja w ogrodzie" to pokazała.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Chopinetka.. a możesz coś więcej napisać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.04.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 No właśnie nie bardzo, bo ten odcinek oglądałam tylko raz, zapamiętałam tylko to, że działa na ruch co przy moich pieskach dość kłopotliwe do zastosowania. Chyba polski producent. Znajdź w google stronę "Maja w ogrodzie" tam są wszystkie odcinki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 25.04.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 U mnie ostatnio działa wiatraczek zrobiony przez męża. Próbowałam juz różnych rzeczy. Najskuteczniejszy był mąż z łopatą, ale się zbuntował (mąż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el_hogar 25.04.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Najlepszy jest mój czarny kot . Cztery godziny potrafi czekać na kreta... ...oczywiście wypuszcza go potem poza teren ... Coś mi się wydaje, że Dominik rozwozi je po klientach w ramach gratisów ... pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.04.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) To i ja coś napisze... załozyłem na nowo cały trawnik - na części dałem siatkę na pozostałej nie .. Mam zarówno krety jak i nornice:( Próbowałem: świec dymnych karbidu pułapek rurkowych z karbidem robie tak ze odgarniam kretowine i do tuneluyu wsypuje kilka kostek karbidu i to polewam wodą a nastepnie szybko wsadzam w dziurę większą bryłę tak by acetylen nie ulatniał się tylko wypełniał tunele... na kilka dni jest spokój a pozniej kret wraca w to samo miejsce:( zastanawiam sie czy nie kupic tych odstraszaczy elektronicznych ale skoro to pic to szkoda kasy:/ to o czym mowicie - wybuchowe to chyba kret boom - ponad 200 zl sam automat i 60 zl 5 naboi http://www.odstraszacze.com/index.php?product_id=629&category_id=233 Slyszalem tez o wsadzaniu szmaty polanej ropą - ale u mnie tez sie to nie sprawdziło , nie mam już sił( Pomysł mam jeszcze taki aby.. użyć spalin samochodowych - podłączenie rurą samochodu ( tłumika ) z korytarzem kreta ale na razie nie wykonałem tej operacji.. Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez redpradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts