bekon 04.12.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ogrzewam kawalerkę w suterenie piecem akumulacyjnym, niestety ciepła już nie wystarcza na łazienkę więc szukam taniego taniego w eksploatacji rozwiązania (zgodnie z zasadą : 1 pomieszczenie, 1 piec). Obecnie mam grzejnik konwektorowy o mocy 1 KW natomiast znalazłem coś takiego : http://www.eneakomfort.pl/prod/44/grzejniki-i-suszarki-lazienkowe/2012-Slim-elektryczny-grzejnik-lazienkowy/suszarka-Atlantic-03-kW-1469.htmlJest co prawda drogi ale 0,3 KW poboru mocy jak na grzejnik to naprawde nie wiele, czy ktoś może ma takie coś i czy da rade tym ogrzać łazienkę o pow. 4m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 04.12.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 nie mam ale zgodnie z tym co źródła uczone mówią o zapotrzebowaniu na ciepło to liczy się około 100W na m2 powierzchni nieocieplonej około 70-80W gdy jest jakieś ocieplenie a przy bardzo dobrej izolacji termicznej 50-60WJesli masz tam jakiekolwiek ocieplenie to da radę bez problemu jeśli nie to potrzebujesz odrobinę mocniejszego zwłaszcza że zazwyczaj łazienki grzeje się do wyższych temperatur niż pozostałe pomieszczenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 04.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 tak jak Ci Timon napisał wszystko zależy od tego jak ta łazienka jest ocieplona lub czy wszystkie jej ściany są ścianami wewnętrznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sti 05.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 0,3 kw to słabiutki grzejniczek i tak też będzie grzał. Lepiej dać mocniejszy - szybciej nagrzeje łazienkę a nie zużyje więcej prądu niż ten 0,3 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts