lukaszo 04.12.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam martwi mnie delikatne pękanie posadzki o długości ok 60 cm szerokości ok 2 mm , zacząłem grzać w nowym domu (ogrzewanie podłogowe), pęknięcia pojawiły się w kuchni w miejscach gdzie mają być szafki kuchenne (nie ma tam rur od ogrzewania) oraz w wiatrołapie,dylatacja jest zrobiona grubość posadzki 6,5 cm czy to normalnepozdro Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.12.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 07.12.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Mi Najlepszy Doradca - Spec Od Podłóg napisał tu, że nie. Ciągle czekam, aż napisze dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.12.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Wg mnie po to jest zalecany etap wygrzewania podłóg, aby móc uniknąć później pękania ceramiki na podłogach. Wtedy właśnie ma popękać ewentualnie to co nie wytrzyma naprężeń. Procedury co i jak robić podaje każdy prducent chemii budowlanej. A dobrze wykonana, zdylatowana, zazbrojona i uzupełniona włóknami i dodatkami posadzka nie powinna strzelać. Ja po wygrzaniu, gdzie nie stwierdziłem żadnych efektów ubocznych, położyłem gresy i raz na jakiś czas słyszałem głośny trzask. Nie wiem jednak co i gdzie pękało, bo nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts