martinflash 04.12.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Szukam instrukcji wykonania kominka murowanego z cegły bez żeliwnego wkładu z drzwiczkami.Chodzi o to żeby kominek był otwarty tak jak kiedyś były wykonywane kominki - bez tych drzwiczek do "krematorium" które żółkną po paru paleniachmurowany wkład szamotowy i obudowany cegłą, jak doprowadzić powietrze z zewnątrz budynku? jakie powinny być minimalne wymiary? na jakiej minimalnej wysokości można podłączyć się do komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.12.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Polecam wizytę w bibliotece i lekturę podręcznika zduńskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 06.12.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Była kiedyś taka "fajna" instrukcja - " Kominek z 450 cegieł " - ale to tylko najstarsi zdunowie pamiętają pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 08.12.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Polecam zakupienie takiej usługi u zduna. W budowaniu kominka otwartego bardzo ważne są detale , wiem coś w tej kwestii ponieważ moja przygoda ze zduństwem zaczęła się właśnie od budowania kominków otwartych . Po prostu w latach 80-tych wkładów w Polsce praktycznie nie było .. zresztą porządnej cegły klinkierowej także było mało ...a dobry szamot trzeba było gdzieś "załatwić" . Mimo to kominki otwarte budowane przez mojego Tatę od końca lat 70-tych do początku 90-tych funkcjonują nadal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts