ziuta62 28.11.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi! Mam jeszcze jedno pytanko. Czy można zakupić same konstrukcje do tych schodów? Wszystko w drzewie od więżby poprzez belki stropowe, rysie i całe mnóstwo robót w drzewie wykonuje mi majster. Szalony na punkcie drzewa. Moje stopnice zaplanowałam aby miały wygląd trochę taki bardziej rustykalny, nie takie proste i gładkie jak na zdjęciu. I takie mi zrobi. Wolałabym jednak zakupić profesjonalną konstrukcję jak jest taka możliwość. Jeśli tak to poproszę o namiary i będę w kontakcie lub podam namiiar majstrowi. Dziękuję ślicznie za pomoc! Ps dobrze, że tu trafiłam bo schody były na dalekim planie i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby nawet majstrowi powiedzieć jakie schody planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxx 28.11.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ps dobrze, że tu trafiłam bo schody były na dalekim planie i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby nawet majstrowi powiedzieć jakie schody planuję. Nie jest Pani pierwszą osobą, która chciałby takie schody, a ma np. gotowe wszystkie ściany, ekipę odesłaną, a tu okazuje się, że nie dość że trzeba czekać 6 tyg, to trzeba kuć i na nowo obrabiać ścianę Często w takim wypadku wybiera się z wygody inny model schodów. Co do informacji nt. konstrukcji to wysłałem wiadomość priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.11.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nawet na liście z kolejnością prac budowlanych nie pojawia się wzmianka o tym. Wiadomo,że schody montuje się przy wykończeniówce / chyba, że są wylewane z betonu/. Trzeba by wstawić takie zagadnienie przy SSO, może jakiś odnośnik o rodzaju schodów. Nawet ze względu na cenę, która ponoć jest dość wysoka. Łatwiej wkomponować w budżet wydatek na konstrukcję do SSO. Dobrze by było aby takie tematy pojawiały się w wątku o SSO, projektowaniu domu. Nawet na bociankach, tam jeszcze jest większa szansa na uniknięcie tych błędów. Tutaj ewidentnie ja zawaliłam, bo wyliczając co mi będzie majster robił w domu wspomniałam o schodach, ale tylko, że jakieś lekkie, nie zabudowane i tyle. Gdybym mu pokazała jakie to pewnie by się zastanowił nad tym. I tak dobrze, że nie po tynkach, tak jak planowałam. Zrobić parter i wtedy wspinamy się na górę. To w ogóle jest właściwie parterówka, ale przez dach 45 stopni mamy ogromniastą łazienkę, wielki pokój i jeszcze nad tym strych. Taki bonus budowania w górach. Pozdrawiam i dziękuję za wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 03.12.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 konstrukcja montowana tuż przed tynkami wewnętrznymi, a wykończone na etapie wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts