Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody SAMONOŚNE

Charlie

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedzi! Mam jeszcze jedno pytanko. Czy można zakupić same konstrukcje do tych schodów? Wszystko w drzewie od więżby poprzez belki stropowe, rysie i całe mnóstwo robót w drzewie wykonuje mi majster. Szalony na punkcie drzewa. Moje stopnice zaplanowałam aby miały wygląd trochę taki bardziej rustykalny, nie takie proste i gładkie jak na zdjęciu. I takie mi zrobi. Wolałabym jednak zakupić profesjonalną konstrukcję jak jest taka możliwość. Jeśli tak to poproszę o namiary i będę w kontakcie lub podam namiiar majstrowi.

Dziękuję ślicznie za pomoc!

Ps dobrze, że tu trafiłam bo schody były na dalekim planie i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby nawet majstrowi powiedzieć jakie schody planuję.

Ps dobrze, że tu trafiłam bo schody były na dalekim planie i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby nawet majstrowi powiedzieć jakie schody planuję.

Nie jest Pani pierwszą osobą, która chciałby takie schody, a ma np. gotowe wszystkie ściany, ekipę odesłaną, a tu okazuje się, że nie dość że trzeba czekać 6 tyg, to trzeba kuć i na nowo obrabiać ścianę :) Często w takim wypadku wybiera się z wygody inny model schodów.

Co do informacji nt. konstrukcji to wysłałem wiadomość priv.

Nawet na liście z kolejnością prac budowlanych nie pojawia się wzmianka o tym. Wiadomo,że schody montuje się przy wykończeniówce / chyba, że są wylewane z betonu/. Trzeba by wstawić takie zagadnienie przy SSO, może jakiś odnośnik o rodzaju schodów.

Nawet ze względu na cenę, która ponoć jest dość wysoka. Łatwiej wkomponować w budżet wydatek na konstrukcję do SSO.

Dobrze by było aby takie tematy pojawiały się w wątku o SSO, projektowaniu domu. Nawet na bociankach, tam jeszcze jest większa szansa na uniknięcie tych błędów.

Tutaj ewidentnie ja zawaliłam, bo wyliczając co mi będzie majster robił w domu wspomniałam o schodach, ale tylko, że jakieś lekkie, nie zabudowane i tyle.

Gdybym mu pokazała jakie to pewnie by się zastanowił nad tym.

I tak dobrze, że nie po tynkach, tak jak planowałam. Zrobić parter i wtedy wspinamy się na górę. To w ogóle jest właściwie parterówka, ale przez dach 45 stopni mamy ogromniastą łazienkę, wielki pokój i jeszcze nad tym strych. Taki bonus budowania w górach.

Pozdrawiam i dziękuję za wiadomość.:)