Sidi 04.12.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam. Mam zrobioną dylatację w panelach pomiędzy pomieszczeniami oraz między płytkami a panelami (szerokości około 1-1,5cm), chcę te szczeliny ładnie zamaskować. Niestety większość listew łączących jest na wkręty - nie mogę takich zastosować ze względu na ogrzewanie podłogowe. Znalazłem listwy samoprzylepne. Czy one zdadzą egzamin? Przecież podłoga pływająca będzie pracować na tych dylatacjach - czy te samoprzylepne listwy mi nie odpadną? Jak inaczej przymocować takie listwy?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 05.12.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Żel mocujący w tych listwach trzyma dość dobrze , ale jeżeli chcesz ją wzmocnić to polecam silikon - jest elastyczny .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eizoblack 05.12.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Nie odpadnie. Właśnie na takie przypadki wymyślono te listwy. Przemyj wszystko benzyną przed przyklejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts