Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A tak zupełnie na marginiesie do Pan Roman marnym prawnikiem chyba jest bo z myśleniem problemy wielkie. A czemu wielkie? Bo każdy "normalny" wykonawca partacz widząc taki watek z pieknymi fotami siedziałby cicho i czekał, aż sprawa spadnie w internecie na dalsze strony. A Pan Roman prawnik jątrzy, krzyczy (caps lock) opowiada pierdy.....

A wpisując w google Euro Lex usługi budowlane - jako 7 link pojawia się piekny tytuł do tego watku :wink: . Panie Romanie prawniku niech Pan jątrzy dalej :wink: .

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie trzeba byc nawet tak przebieglym - samo nazwisko wystarczy, zeby ten watek wyskoczyl jako pierwszy. Jeszcze tylko musimy popracowac nad tym, zeby EURO-LEX dawal takie efekty... Z tym, ze nazwe firmy mozna zmienic, z nazwiskiem to juz trudniejsza sprawa. No ale co ja tu bede prawnikowi tlumaczyc. :lol: :lol: :lol:

2 ODNOŚNIE MUROWANIA

PAN MUCHA POKAZUJE WYMUROWANE ŚCIANY ALE NIE DODAJE ŻE MAATERIAŁPRZEZ NIEGO ZAKUPIONY PRZRYJECHAŁUSZKODZONY *GAZOBETON SIĘ ROZPADAŁ W RĘKACH* I .JEDNAK PAN MUCHA PRZYJECHAŁ PO MOJEJ INTERWENCJI RAZEM Z PRZEDSTAWICIELEM HURTOWNI.ZABRALI CZĘŚĆ MATERIAŁU ARESZTĘ PAN MUCHA KAZAŁ TWIERDZĄC *ŻE TYNK I TAK PRZYKRYJE* CDN.

hmm niezłe jaja a jak to sie ma do sztuki i prawa budowlanego???? :o :o Pan jak jestes uchowaj boshe :o budowlaniec..to powinienes wiedziec co panu i z czego w jakich warunkach wolno a co nie..i zadne zapewnienia klienta tudziez Pańska dobra wola...a raczej sciema dla fuszerki prawa budowlanego nie zmienia..nie powinien Pan i nie moze Pan robic z uszkodzonych..materiałów..czegokolwiek radze zajac sie tym co pan robi na powaznie albo wziasc sie za wedkarstwo..podlodowe i soba zanecic..kazdy ma prawo sie pomylic..ale to nie jest ani pomyłka..ani wynik Pana dobrej woli jak tak wyglada dobra to ja nie chce widziec złej..

:evil:

KAZAŁ ROBIĆSZAŁUNKI Z PRZEGNITEGO DRZEWA KTÓRE WCZEŚNIEJ ZOSTAŁO ZDEMONTOWANE Z DACHU.

CDN...

kazał...?????????pracuje pan w czworakach..i ryzykował pan bo Pan kazał..przegnite deski dac na szalunki??..a pan zes wykonywał tylko rozkazy??ryzykujac zyciem swych ludzi..i prz ewetualnym wylaniu betonu zawaleniem całej konstrukcji??na czym pan sie znasz i co pan wo ogóle robisz na jakiejkolwiek działce budowlanej..ani bhp., olał juz bhp wiadomo jak to na ogół wyglada..a u takich to szczególnie..o organizacji miejsca pracy tos pan juz w ogóle nie słyszał..o porzadku..o prawidłowej jakości czegokolwiek zreszta..lód stopniał juz idź pan na ryby..bo ja kazałem..i nawet gotów jestem zapłacic..co tam ze lód kruchy przecie taki podatny na wpływy..to sie zgodzi..albo pracownika posle nie??

Drogi Panie Romanie! Ja naprawde proponuję stulić uszy, podkulić ogon i bardzo poważnie zastanowić się nad konsekwencjami takiej radosnej fuszery, jaką Pana firma na budowie odwaliła. Wrzask (pisanie w internecie wielkimi literami oznacza krzyk, drogi Panie) nic tu nie pomoże, efekty są wyraźne i powalające!!! Jeśli ściana kolankowa Pana zdaniem wymurowana jest solidnie i zgodnie ze sztuką budowlaną to prosze mi powiedzieć, gdzie tak uczą??? Nie uczyli, że dawno temu wynaleziono przyrząd zwany poziomicą???? Bo ściany z gazobetonu tegoż przyrządu na oczy nie widziały, to jest pewne!!!! Oznajmiam niniejszym wszem i wobec, że mogę spokojnie zakładać firmę budowlaną, bo muruję tysiąc razy lepiej niż ekipa Euro-Lex - Kasia, zakłądamy Spółę z.o.o.!!!!

Odnosze wrażenie, że Stały Bywalec doskonale zdaje sobię sprawę jak wygląda Jego/Jej budowa, aczkolwiek szkoda ogromna!!! Zmarnowana kupa pieniędzy i do tego zarożenie życia i zdrowia!!! iA dlaczego??? Dlatego, że jakiemuś bubkowi wydaje się, że umie budować!!!!! To jest przerażające!!!!

Panie eurolex... (maksymalnie czesto nalezy uzywac tej nazwy, co by sie w guglu zapisala odpowiednio mocno). A tak z innej beczki... Czy nie chcialby Pan wszelkich watpliwosci podatkowych, o ktorych tu staly bywalec pisal - w zakresie podatku dochodowego oraz podatku VAT wyjasnic z Urzedem Kontroli Skarbowej? :roll: Bo moze w jest Pan poszkodowany w tym temacie rowniez? :roll:

Panie eurolex... (maksymalnie czesto nalezy uzywac tej nazwy, co by sie w guglu zapisala odpowiednio mocno). A tak z innej beczki... Czy nie chcialby Pan wszelkich watpliwosci podatkowych, o ktorych tu staly bywalec pisal - w zakresie podatku dochodowego oraz podatku VAT wyjasnic z Urzedem Kontroli Skarbowej? :roll: Bo moze w jest Pan poszkodowany w tym temacie rowniez? :roll:

łoj... tu może być grząsko.... panie P... mam nadzieję, że ma Pan skarbowo czyste sumienie... :roll:

łoj... tu może być grząsko.... panie P... mam nadzieję, że ma Pan skarbowo czyste sumienie... :roll:

Nie byłabym tego pewna ... takim ludziom się wydaje, że stoją ponad wszelkim prawem ... ale to już nie moja broszka :D

Panie Eurolex, odświeżę panu pamięć, a czytelnikom wątku powiem jak się sprawy mają.

A i panie Eurolex, ja nie jestem Panem Muchą :lol:

OJ NIEŁADNIE TAK KŁAMAĆ

PAN MUCHA WIDZĘ SIĘ BARDZO ZDENERWOWAŁ NO ALE ŻEBY TAK KŁAMAĆ.

kłamstwo -twierdzenie niezgodne z rzeczywistością, mające wprowadzić kogoś w błąd (słownik języka polskiego wydawnictwo PWN) -tak dla jasności panie Pieszkalski, bo chyba nie rozumie pan znaczenia tego słowa

UWAGA PROSZĘ PRZECZYTAĆ UWAŻNIE

1PAN MUCHA PRZEDSTAWIA BAŁAGAN NA BUDOWIE JAKO NASZE DZIEŁO WIĘC INFORMUJĘ ŻE PAN MUCHA PRZY PODPISANIU UMOWY STWIERDZIŁ ŻE CAŁY GRUZ ORAZ WSZYSTKO CO POZOSTANIE PO ROZBIÓRCE BĘDĄ USUWAĆ JEGO LUDZIE BO TANIEJ GOTO WYJDZIE I DLATEGO NIE LICZYLIŚMY TEGO PRZY WYCENIE PRAC

§6 pkt 2 Umowy, podpisanej przez pana Pieszkalskiego brzmi:

"Wykonawca zobowiązuje sie ponadto do usuniecia wszystkich nieczystości i odpadów powstałych podczas wykonywania robót objętych umową"

OPRÓCZ 2 PIERWSZYCH DNI GDZI BYŁY 3 OSOBY SPRZĄTAŁ 1 CZŁOWIEK KTÓRY PRZYCHODZIŁ CO JAKIŚ CZAS PO PRACY NA 3-4 GODZINY I W ZASADZIE PRZEKŁADAŁ WSZYSTKO Z MIEJSCA NA MIEJSCE NA CO SAM SIĘ SKARŻYŁ.ŻEBY ODDAĆ SPRAWIEDLIWOŚĆ TO ON NAPRAWDĘ SIĘ STARAŁ ALE I TAK NIE BYŁTEGO W STANIE ZROBIĆ .PAN MUCHA NATOMIAST ZA MOIMI PLECAMI ZAPŁACIŁ RAZ MOIM LUDZIOM ZA POSPRZĄTANIE PO 50 ZŁ ALE PÓŻNIEJ MIAŁ PRETENSJE ŻE ON IM ZAPŁACIŁ A JA MU TEGO NIE ODJĄŁEM PRZY ROZLICZENIU.

Nikt nie dawał pańskim pracownikom pieniędzy za pańskimi plecami, wiedział pan o tym, że dostali po 50 zł,za pomoc w pracach nie obiętych umową.

2 ODNOŚNIE MUROWANIA

PAN MUCHA POKAZUJE WYMUROWANE ŚCIANY ALE NIE DODAJE ŻE MAATERIAŁPRZEZ NIEGO ZAKUPIONY PRZRYJECHAŁUSZKODZONY *GAZOBETON SIĘ ROZPADAŁ W RĘKACH* I .JEDNAK PAN MUCHA PRZYJECHAŁ PO MOJEJ INTERWENCJI RAZEM Z PRZEDSTAWICIELEM HURTOWNI.ZABRALI CZĘŚĆ MATERIAŁU ARESZTĘ PAN MUCHA KAZAŁ TWIERDZĄC *ŻE TYNK I TAK PRZYKRYJE* CDN....

Tynk przykryje, ciekawe spostrzeżenia, tak marzę o tym by pan spieprzył robotę, a ja pokrywała koszty tej fuszerki (grubszy tynk - większe koszta).

Co do jakości gazobetonu - fakt jeden transport przyjechał uszkodzony, natychmiast interweniowaliśmy w hurtowni (i wcale nie za namową pana Eurolex - uwierzcie potrafię rozpoznać pustak zniszczony i dobrej jakości), cały uszkodzony suporeks nam wymieniono (mam pisemne zgłoszenie reklamacji i potwierdzenie wymiany towaru). Jaki cel miałoby zostawianie części uszkodzonego materiału :o

.

3. PAN MUCHA POKAZUJE ZJĘCIA WYSTAJĄCEO ZBROENIA NA ZDJĘCIACH JEDNAK NIE DODAJE ŻE WYLANIE WIEŃCA ODBYWAŁO SIĘ Z POLECENIA 1 KIEROWNIKA BUDOWY NA STARYCH MURAC H A PÓŻNIEJ PAN MUCHA KAZAŁ SKUĆ TEŚCIANY BO WYMYŚLIŁ SOBIE WYŻSZE OKNA .JEŚLI KTTOŚ MI POWIE JAK TO MOŻE W TAKIM WYPADKU WYGLĄDAĆ INACEJ TO JA NATYCHMIAST JADĘ TO POPRAWIĆ.

Jaki kierownik nr 1 :o

Nikt sobie nie wymyślał wyższych okien, pan Eurolex od początku miał projekt budowy, a ,że nie umie go czytać - cóż stąd potem okna za wysokie, strop 40 cm niżej, 4 prety zbrojeniowe w nadprożu...

TEN PAN NIE INFORMUJE O JEDNYM ŻE WYKONYWALIŚMY PRACE KTÓRE NIE BYŁY OBJĘTE UMOWĄ ZA KTÓRE NIE ZAPŁACIŁ

Nigdy nie wykonał pan prac nieobjętych umową !! Jeśli pan tak twierdzi, proszę wskazać mi dokument, w którym o tym mowa.

Na prace nie ujęte w umowie, sprządzony był aneks - z prac w nim zleconych pan Pieszkalski się nie wywiązał.

ŻE MIAŁ 2 KIEROWNIKÓW BUDOWY Z KTÓRYCH 1 WIDZIAŁEM 2 RAZY NA BUDOWIE ,ZRESZTĄ OJCIEC PANI PROJEKTANT I ANI RAZU NIE BYŁO ZASTRZEŻEŃ CO DO WYKONANYCH PRAC ,

Ojciec pani architekt nie był naszym Kierownikiem Budowy, nie miał prawa wnosić zastrzeżeń.

Dla informacji czytelników - Pani Architekt była osoba niezmotoryzowaną, ojciec przywoził ja na naszą budowę, a że jest Inspektorem Nadzoru i zna ten fach, udzielił nam kilku wskazówek, zupełnie nieodpłatnie, w ramach przysługi , choc nie ukrywam - rozważaliśmy mozliwość zatrudznienia tego Pana na stanowisku Kierownika - niestety nie było takiej możliwości (przyjete przez Pana zlacenia w odległym rejonie kraju)

ZRESZTĄ LOGICZNIE RZECZ BIORĄC TO SKORO MYŚMY ŻLE WYKONALI PRACE TO JAKIM CUDEM PRACOWALIŚMY DALEJ I ROBILI KOLEJNE ETAPY*NIE WIEM MOŻE NAPISZĄ ŻE HIPNOZA*.

Nie hipnoza, zapewnienie ze strony pana Pieszkalskiego, ze ściany wewnętrzne zostaną doprowadzone do należytego stanu.

2 KIEROWNIK PRZYJECHAŁ NIC NIE ZAKWESTIONOWAŁ KAZAŁTYLKO ZROBIĆ DODATKOWY WIENIEC.

Kirownik zakwestionował dosłownie wszystko, o czym pan Pieszkalski został poinformowany, najpierw ustnie, następnie pisemnie w dniu 21 stycznia

PANMUCHA DOGADAŁSIĘ ZE MNĄ CO DO CENY I ZACZELIŚMY WYKONYWAĆ PRACE .PAN MUCHA O DZIWO NIE POJAWIAŁ SIĘ NA BUDOWIE TYLKO PRZYJECHAŁ W PIĄTEK I ZAKOMUNIKOWAŁ ŻE NIE BĘDZIE BETONU NA WYLANIE WIEŃCA

Beton był zamówiony na 19 stycznia (zamówienie telefoniczne), dnia 17 stycznia pan Pieszkalski zakomunikował, że on porzuca pracę - zamówienie betonu odwołaliśmy.

I NIE MA TEŻ PIENIĘDZY ZA WYKONANE PRACE.WIĘC ZDEMONTOWALIŚMY SZAŁUNKI I ZBROJENI

Panowie zniszczyli szalunki i zbrojenie, za które juz wzięli pieniądze

.CHHCĘ ZAZNACZYĆ ZE NIE ZNISZCZYLIŚMY MU NAWET1 DESKI,MIMO ŻE KAZAŁ ROBIĆSZAŁUNKI Z PRZEGNITEGO DRZEWA KTÓRE WCZEŚNIEJ ZOSTAŁO ZDEMONTOWANE Z DACHU.

czy to jest przegniłe drewno z dachu :o

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SY8IHSRSflI/AAAAAAAAA_0/B4LsUYq81PI/s640/DSCN3599.JPG

http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbE3XdJLIEI/AAAAAAAABlw/EWhW4HXfbrA/s640/CIMG2108.JPG

Bo moim skromnym zdaniem są to płyty OSB :-?

CDN...

noormalnie masssakra :o :o :o :evil:

wystarczy małe pisemko do odpowiedniego urzędu i muszą go sprawdzić :roll:

o ti ta ti :p

Chyba niejednego urzedu... :roll: :p

nooo ja myslałam o policji (kradzież), inspektoracie (makabra budowlana) i urzędzie skarbowym (fakturki Vat)....

a ty Małgoś o czym jeszcze myslałaś ?

noormalnie masssakra :o :o :o :evil:

wystarczy małe pisemko do odpowiedniego urzędu i muszą go sprawdzić :roll:

o ti ta ti :p

Chyba niejednego urzedu... :roll: :p

nooo ja myslałam o policji (kradzież), inspektoracie (makabra budowlana) i urzędzie skarbowym (fakturki Vat)....

a ty Małgoś o czym jeszcze myslałaś ?

Ochrony Praw Konsumenta? :roll: