praca.zabierzow 24.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Zwracam się do firmy budowlanej Danielik Andrzej z Rogowa koło Wodzisławia Śląskiego z uprzejmą prośbą o wypłatę zaległego wynagrodzenia za pracę oraz zwrot narzędzi będących moją własnością i pozostawionego ubrania roboczego Zbyszek0506 98 68 38 dla przypomnienia sprawy podaję link do szczegółów i polecam przeczytanie go rowniez potencjalnym inwestorm... danielik_andrzej.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.06.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Przygotowując wniosek do sądu nie zapomnijcie zarządać ujawnienia i zabezpieczenia majątku pozwanego (i jego pozostającej we wspólnocie majątkowej rodziny) na poczet przyszłego odszkodowania. Generalnie z praktyki wiem że wszelkie zdecydowane działania prawne działają mobilizująco na wykonawców i dostawców, ale czasem niestety i to nie daje rezultatu. Jeżeli chodzi głównie o naprawienie usterki to czasem dobrze jest trochę ustąpić, zaproponować pomoc, czasem nawet drobną dopłatę. To może wbrew temu na co mamy akurat ochotę, ale ułatwia wykonawcy podjęcie decyzji o naprawie a o to przecież chodzi.Co do Stałego Bywalca i jego problemów z firmą lex-coś tam i panem P. Zdjęcia dowodzą że firma ta nie powinna brać się za budowanie czegokolwiek. Mnie jednak zastanawia co innego; jak to możliwe że budowa została dociągnięta do takiego etapu? Stały Bywalec napisał że akurat w tych dniach na budowie oprócz ekipy nie było nikogo. Jaja jakieś??? Kierownik budowy nie zobaczył jak jest zbrojony wieniec i jak jest podpierane szalowanie stropu? Co to za kierownik? Nie widział jak się ci pseudobudowlańcy biorą do roboty? Przecież musiał z nimi rozmawiać o projekcie, nie zorientował się że coś jest nie tak? Nie tłumaczę tu absolutnie "firmy" LEX ale inwestor może mieć pretensje głównie do siebie. Ktokolwiek kto zna się na budowlance podziękowałby takim "specom" po pierwszym dniu, chyba że coś innego było ważniejsze (pieniądze?). Współczuję Ci Stały Bywalcze, bo poprawić to partactwo nie będzie łatwo nie mniej nie zadbałeś o swój interes i ta nauka bedzie cię trochę kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_zel 02.07.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam Poszukuję osób, które mają problem ze skontaktowaniem się z przedstawicielami firmy: PPHU OKNO-STYL GÓRA KALWARIA ul. Jana III Sobieskiego 35 Prośba o kontakt na priv Pozdrawiam A. http://www.oszukalinas.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinnoos1010 07.07.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam Poszukuję osób, które mają problem ze skontaktowaniem się z przedstawicielami firmy: PPHU OKNO-STYL GÓRA KALWARIA ul. Jana III Sobieskiego 35 Prośba o kontakt na priv Pozdrawiam A. Witam... ja też mam problem z tą firmą ,z góry dzieki za wszystkie info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.07.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Odpisywałam zaraz na początku tego wątku i chyba nade mną dobre anioły czuwały, że się nie zdecydowałam na współpracę z EURO-LEX , tknęło mnie że taki arogancki już od początku. Ale nawet w najgorszych myślach się nie spodziewałam, że aż tak można bezczelnie żerować na czyjejś naiwności i narażać kogoś na straty. Strach pomyśleć jakby się to na kogoś zawaliło. Normalnie prokurator. Ten Pan R.P chyba do końca sobie jeszcze nie zdaje sprawy co mogłoby się stać. Bardzo współczuję Jednak i ja trafiłam na oszusta w 2007r, na szczęście nie dałam wtedy żadnej zaliczki a jedyna strata to oryginał projektu budowlanego oraz zszargane nerwy. Sprawa się ciągnęła aż do teraz, Pan będzie osądzony i skazany, moim zdaniem kara za mała bo 1 rok w zawieszeniu na 5 lat - żąda prokurator, ponieważ przestępstwa popełniał w tzw. zawiasach i to w całej Polsce, nie tylko jeśli chodzi o budowlankę ale też brał zaliczki na rzekome sprowadzenie aut, trochę "robił" w ubezpieczeniach i tak naciągał ludzi. Chociaż może mu odwieszą poprzednie kary i posiedzi trochę, ludzi nie naciągnie przez dłuższy czas. Jestem za tym by nagłaśniać i tępić takie robactwo, bo inaczej ich nazwać nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 21.07.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Zazdrośnica, jak ja Ci zazdroszczę, ze byłaś czujniejsza Ale wciąż mam nadzieję, że ten watek sprawi , iż ten pan nie zabije już niczyich marzeń o własnym domu. A przy okazji samych inwestorów, badziewiem jakie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 21.07.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 ..... witam co słychać...? daj znak jak sobie radzicie.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 21.07.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dziękuję za odpowiedź, ponieważ z niektórych rad napewno skorzystam. Jednak w związku z tym co napisałaś, mam jedno małe pytanko: Jak wg Ciebie należałoby domagać się od wykonawcy (sprzedawcy) zwrotu zapłacanej gotówki za wadliwy produkt oraz zwrotu poniesionych kosztów za naprawę fuszerki, którą wykonali ? Czy my jako inwestorzy musimy zawsze godzić się na wszelkiego rodzaju straty, bo ktoś z wykonawców nawalił i pogodzić się ze stratą pieniędzy? Czy to oznacza, że mamy nie zwracać nikomu uwagi i oswoić się z myślą, że zostaliśmy wyd...ni na kasę? Jakie prawa ma w takiej materii zwykły konsument, w tym przypadku inwestor? Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Niestety z mojego doswidczenia wynika, ze ciezko jest nie dolozyc do takiej sprawy. Jezeli chcemy sobie oszczedzic nerwow pozostaja negocjacje i kompromis. Ja mialem problem z bloczkami betonowymi. Zamowiony towar przyjechal w kilku partaich. Jedna z nich okazala sie feralna: bloczki mozna bylo lamac w rekach a ze srodka sie wysypywal piach. Pechowo zostalo to stwierdzone po wymurowaniu scian fundamentowych. Po zgloszeniu sprawy producentowi uzyskalem odpowiedz, ze bloczki spelniaja norme bo oni maja certyfikat . Wylozylem klika stow i zanioslem probki do odpowiedniego laboratorium. Wyniki byly ze bloczki zamiast byc klasy 15 sa od klasy 5 - 17 I generalnie stwierdzili ze moze byc. Nie bylo to duze laboratorium i co mnie zdziwilo mimo ze nie podalem producenta oni mi podali skad kupilem te bloczki. Zdecydowalem sie udac do innego laboratorium (Skanska) i wydac kolejny tysiac. Tutaj opinia byla taka ze czesc bloczkow nie spelnia norm. Oszczedze juz utarczkow z producentem, ktory podwazyl badania. Powinienem pobirac probki w jego obecnosci itd. Z prawnikiem rozpatrywalem mozliwosc zalozenia sprawy sadowej. Musialbym na ten czas wstrzymac budowe... W koncu dogadalem sie z producentem: zostanie usunieta ostatnia partia wadliwych bloczkow, a na ich miejsce zostanie zrobiony wieniec. Koszty pokryje producent, ale nie pokryje kosztow badan. Suma sumarum okazalo sie ze wykonawca wienca nie policzyl czegos i dolozylem 2 tys. bo nie bylo tego w umowie z producentem. Plus oczywiscie 1,5 tys za badania. W sumie 3,5 tys w plecy, kupe nerwow i 3 miesiace awantur. Czy nie zaluje decyzji? Nie, co prawda moglem dochodzic swojego w sadzie i pewnie bym wygral. Za 4 lata. A tak dom stoi i powoli koncze budowe. O sprawie praktycznie zapomnialem. Raz w zyciu skarzylem sie ze sprzedawca okien w moim mieszkaniu. Sprawa trwala 3 lata i skonczyla sie w czerwcu tego roku. Zobowiazaniem producenta do usuniecia usterki...co oznacza rozpier... w moim mieszkaniu. Wszystko z glowa i najpierw sie dogadac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosquito1 10.09.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 UWAGA - chcę tą drogą ostrzec wszystkich potencjalnych klientów firmy "PROSTE FORMY S.C." z Bielska-Białej. Jeśli chcecie uniknąć kłopotów i przeciągających się w nieskończoność wyjaśnień, jakoby winni byli wszyscy tylko nie właściciele i pracownicy w/w firmy, to radzę wszystkim omijajcie to studio szerokim łukiem. W moim przypadku realizacja kuchni i rozpatrywanie reklamacji wymagało angażowania prawnika - a i tak nie starczyło mi cierpliwości na dochodzenie swych praw.SZCZERZE ODRADZAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosquito1 29.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Trochę tu cicho, dawno nikt nie pisał, ale spróbuję, dołączam moje ostrzeżeniahttp://forum.muratordom.pl/czarna-lista-slask-bielsko-biala,t168953.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 02.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ..... witam co słychać...? daj znak jak sobie radzicie.... pozdrawiam Panu Romanowi Pieszkalskiemu pali się grunt pod nogami, trzęsie tyłkiem i pewnie łzy wylewa po nocach, bo wszystkie możliwe instytucje go ścigają. W UKS, zapewne do dziś sikają po nogach z psełdowyjaśnień dlaczego nie będąc vatowcem wystawia faktury Stawiam kawę temu, kto zgadnie, jak tłumaczył się pan Pieszkalski. Sielanka się skończyła,wraz z cierpliwością prowadzącego sprawę. Pan Pieszkalski, oraz jego pracownicy po raz trzeci nie stawili się na wezwanie, celem konfrontacji nakazanej przez prokuratora. Widocznie dużo do ukrycia mają Panie Pieszkalski - ma mrację ? A specjalnie dla pana Romana - fotki poglądowe - jak się buduje domy http://lh5.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SsZVH7qPJHI/AAAAAAAADcw/cOlX541acu0/s640/DSCN4406.JPG http://lh4.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SliIjos1IKI/AAAAAAAACy4/IJi_1J3rOXo/s640/DSCN4412.JPG http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SrkTc3BJ2pI/AAAAAAAADZQ/pmTLNSt7K3g/s640/DSCN4862.JPG a no i za darmo nikt tego nie zrobił, więc pańskie teorie na temat tego, że skończyły nam się pieniądze na budowę , legły w gruzach - tak jak to, co pan i pańscy ludzie 'wybudowaliście" cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawiedziona 03.10.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 No niestety, muszę się dopisać do tej smutnej listy poszkodowanych , przez pseudo firmę p. SałatyFRB OLIWIA Myślę , ze p. Sałata śledzi ten temat i gdy przeczyta , przyjedzie jednak i naprawi swój błąd. Osobiście wtedy napiszę ,że zmienił się i stał się człowiekiem z honorem. Na razie nie zanosi się na to , nie będę już dzwoniła i wysłuchiwała bajeczek, czekam na Pana , Panie Sałata. W późniejszym czasie wstawię fotki z wykonanej pracy u mnie przez firmę Oliwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 05.11.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Tak sobie wkleję http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SvL2gDrLNNI/AAAAAAAADlE/rVoxb70E5G4/s720/og%C5%82oszenie%201.jpg http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SvL2btnJKDI/AAAAAAAADlA/AUTeQfTSL3Q/s720/og%C5%82oszenie%202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 http://www.galeria-biznesu.pl/firma/43748/euro-lex/wersja-do-druku "Zadowolony klient to nasze motto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 05.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 w miejscu zdjęcia powinien znaleźć się ZADOWOLONY KLIENT EURO-LEX to hiena budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 06.11.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Dzięki Sapient - takich mi trzeba też wkleję http://lh5.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SvQGcPcUqCI/AAAAAAAADmY/qn7gki1vO9U/s720/og%C5%82oszenie%203.jpg i jeszcze kilka perełek http://www.ang.pl/CZY_KTOS_ZNA_EUROLEX_W_ZABRZU_51456.html http://www.oszukany.pl/artykuly/wzory-umow/173-omnus-umowa.html http://www.getup.pl/compareProposals?seeProposal=85532 i ciekawostka pana Pieszkalskiego chyba coś bardzo dręczy, spać nie może, zakłóca nam spokojny sen telefonami o jakiejś bandyckiej 5 rano może przesłać mu melatoninkę, lub inną melisę, jak myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 06.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 uojesu, instalacje elektryczne też ten pan robi jeżeli gdzieś ma okazję działać to szykuje się góra trupów. Choć już ktoś na forum pisał, że przecież "elektrykę" to każdy głupi sobie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena i Rafał 07.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Uwaga na geodetę ŚMIDECKIEGO z Zawiercia - to coś ... cisną mi się na usta same kwiaty łaciny !!! Okradł mnie regularnie - bierze kasę, coś niecoś zrobi w terenie - jeszcze tak jak ja bym potrafiła a potem nie zgłasza żadnego operatu do wydziału geodezji. Tragiczne ale zrobił ze mnie łosia ... Zgłaszam go do Inspekcji Nadzoru Budowlanego i zakładam mu sprawę o wyłudzenie. Przez tego s....a w łeb wezmą moje plany. UWAŻAJCIE na niego bo to zwykły naciągacz, który powinien siedzieć w więzieniu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moder 27.01.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, ja również jestem po przejściach z tą pseudo-firmą. Jest dokładnie tak jak piszesz. Wszyscy pracownicy tej firmy to kolesie, którzy poznali się na dołku. Z informacji jakie mi się udało uzyskać Tomaszek też tam bywał. Twoje zdjęcia to prawie jakbym swoje widział. SZKODA GADAĆ!!! PRZESTRZEGAM PRZED NIMI. Faktur Tomaszek nie wystawia bo się chyba jeszcze nie nauczył. I jest obywatelem Niemiec, przynajmniej jest tam zameldowany, także w razie jakiś roszczeń nie ma się do kogo zwrócić, bo i tak odeślą z kwitkiem. Aadres firmy już dawno nie aktualny. Zanim wpłacisz jakiekolwiek pieniążki zastanów się i pilnuj pracowników bo szef dba tylko o zaliczki:/ Bo po kilku miesiącach na Twoją budowę będą przyjeżdżać dostawcy mat. budowlanych po zapłatę za przywiezione mat. A Tomaszek już będzie na innej budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.01.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Coś mi tu chyba śmierdzi , nie wystarczy że załozysz jeden nick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts