stały bywalec 15.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ooooooooooooo i pan Pieszkalski zanów otworzyłnową firmę tym razem bedzie organizatorem imprez http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1681202_zabrze_organizacja_wesel_komunii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 15.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ooooooooooooo i pan Pieszkalski zanów otworzyłnową firmę tym razem bedzie organizatorem imprez http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1681202_zabrze_organizacja_wesel_komunii.html Byznesmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 16.02.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Łooo matulu!!! co za prężna firma:). Faktem jest że robota przynajmniej ta na fotkach zrobiona źle, mnie zastanawia jednak fakt dlaczego inwestor widząc spapraną robotę nie zrezygnował z dalszej wspópracy? przecież skoro tak spieprzyli to co na zdjęciach, to przecież musieli to widzieć już na samym początku że to partacze. I co? tak tolerowlaiście to? Aż do chwili gdy spieprzyli z waszymi narzędziami?Nie rozumiem. co nie zmienia faktu że pan "budowlaniec" spartolił robotę na całej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.02.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Radze przeczytac watek na to pytanie juz byla kilkukrotnie odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ooooooooooooo i pan Pieszkalski zanów otworzyłnową firmę tym razem bedzie organizatorem imprez http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1681202_zabrze_organizacja_wesel_komunii.html Lomatko, cukiernie ma. To moze ja zaproponuje haslo reklamowe: "Specjalizujemy sie w zakalcach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TrumanBB 16.02.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Ostrzegam wszystkich przed firmą budowlaną:M&M Marek Matuszkiewicza z Jeleśni!Oszukał wiele osób wyłudzając zaliczki, materiały budowlane itp.Ciężko odzyskać kasę bo ma rozdzielność majątkową z żoną i nic na siebie.Obecnie rozpracowuje go firma http://www.wywiad.pl/Szykuje się sprawa karna. Jeśli ktoś ma jakieś informację na temat tego nieuczciwego przedsiębiorcy proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LFS 16.02.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Firma Mabapa Gliwice - "autoryzowany" salon firmowy Viessman tylko z nazwy i cennika, reszta bez słów bo spartolą co tylko się da odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LFS 16.02.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 He he ładny bajzelll: Mam tylko jedno pytanie do Inwestora? Jakim sposobem doszło do takiego stanu, przecież nie zrobili tego w jeden dzień, tydzień...? Problem się kumulował a wizyty inwestora przelotne chyba były, należy tylko współczuć...;( Nie chodziłeś Pan po budowie wcześniej, nie miałeś oczu i uszu? Po pierwszej akcji typu kolanko, wyrzuciłbym na zbity pychol takich fachowców Pozdrowiony, walcz waść o Swoje POPIERAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 16.02.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Tez mnie w calej sprawie dziwi podejscie inwestora, nie kwestionuje totalnej fuszerki, ale przeciez takie prace "trwaja"... Jesli juz inwestor nie ma czasu albo odpowiedniej wiedzy aby sprawdzic w jakikolwiek sposob prace, to jest od tego kierownik budowy, nie prawdaz? Kolejna kwetia - kto placi "z gory" za wybudowanie domu? Nigdy nie biore wiecej zaliczki, niz wartosc wykonanych prac. Tak czy inaczej, zycze powodzenia. Sprawa na bank wygrana, odszkodowanie tez sie nalezy. I taka zlota mysl: " tak to bywa, jak ktos jest od wszystkiego" :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.02.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 no cóż widziałam już takich fachowców którzy w żywe oczy kłamali że ta fuszera którą właśnie odstawili za chwilke poprawią ......... bo to tylko kosmetyka i nie ma wplywu na calokształt a człowiek naiwny się nie zna i wierzy że bedzie dobrze że poprawią że zrobią tak jak się umówili a kierownik to rzeczywiście dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marika77 20.02.2010 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Przeczytała troche. Popatrzyłam na zdjęcia, i... budzi groze . Obym ja na takich speców nie trafiła. Na budowlance sie nei znam ale chyba jednak lepiej bym to ja-baba zbudowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.07.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mera schody (http://www.mera.pl ) - czyli jak naciągamy klienta na 7 tys.Po wieeelu tygodniach rozmów z kilkoma firmami robiącymi schody wreszcie zapadła decyzja. Schody na podstawie oględzin, konsltacji, wstepnych pomiarów i precyzyjnych wizualizacji przygotowanych przeze mnie zostały wycenione na 12.300 złPodpisałem umowę – zamówienie z firmą Mera Schody S.A. 25 maja i wpłaciłem zaliczkę 3.700 zł.Po miesiącu dostaje e-maila że cena schodów zostaje podwyższona o 7 tys Wiedzieli że zależy mi na czasie. Dwa tygodnie dopraszałem się o zwrot zaliczki. Myślicie że ktoś powiedział przepraszamy? Dzięki firmie Mera Schody wprowadzę się do domu 2-3 miesiące później, bo przecież nie wprowadzę się do domu bez schodów a inne firmy maja już zajęte terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 24.07.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ostrzegam wszystkich przed firmą budowlaną: M&M Marek Matuszkiewicza z Jeleśni! Obecnie rozpracowuje go firma http://www.wywiad.pl/ Z tego co mowil mi znajomy to w Bielsku jest firma ktora poradzi sobie z takimi typami, ale to na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mio 29.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam, Ostrzegam przed firmą BUDGAR - EKO Sebastian Garyga z Lędzin (woj. śląskie) http://www.budgar.com.pl oraz współpracującym z nim Pawłem Jaworskim-BUDGAR EKO SERWIS. Firma "podobno" specjalizuje się w montażu went. mech. Pomimo podpisaniej umowy i wpłaceniu zaliczek oraz listownych upomnień zakres prac nie został wykonany. Sprawa ciągnie się już ponad rok. Pozdrawiam "oszukany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Jaworski 04.11.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam panie MIOTo ze Pan ujawnia moje dane osobiste i nazwe firmy na tym portalu bardzo mi sie nie podoba,jak juz zaznaczalem w 25 rozmowach telefonicznych (ja odbieram telefon ale w ramach rozsadku a nie o 1 w nocy zwazywszy ze mam male dziecko) nie mam nic wspólnego z panem S.G. i z nim nie współpracuje ,co Pan uwaza za rzecz nie mozliwa a wiec niech pan sobie uswiadomi ze moja współpraca z panem G. sie zakonczyla,prosze popatrzec z kim pan podpisywal umowe i nie mieszac w to moja firma jest polecana i juz niedlugo zmienia nazwe wlasnbie dla tego ze klijeci pana g zle ja kojarza.a co do ujawnienia moich danych i posadzenia mnie o cos z czym nie mam zwiazku mysle ze pan sam do mnie zadzwoni bo ja jestem osoba ugodowa i zawszw sie chce dogadzac ale nie bede odpowiadal za pana G.S. a wiec czekam na kontakt mimo niezbyt wielkiej sympatii z pana strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldemarRj 25.12.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Przed „wpuszczeniem” go na budowę, warto z nim spisać umowę. Pomimo iż osoba wygląda uczciwie, należy na nią uważać (poczuje "gotówkę" - to "ciągnie"). Przykładów można by podawać... Jeśli chodzi o moje wymogi, to nie mam zastrzeżeń - dla mnie więźba ma być tylko konstrukcją do położenia pokrycia. Za wykonaną pracę zapłaciłem (tyle, ile zażądał), bardzo nagannym okazało się niedotrzymanie "słowa" (zapłaciłem niemal dwukrotnie, niż się umawialiśmy). Teraz uwaga: pomimo astronomicznej ceny, bez rachunku - na czarno! i bez gwarancji! robota nie była dokończona! UWAGA NA Buchenfelda ze Strzebinia-powiat Lubliniecki. - Rada, żądać kalkulacji i określenia zakresu pracy. Pozdrawiam Wesołych Świąt Edytowane 28 Grudnia 2010 przez WaldemarRj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldemarRj 25.12.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Przed „wpuszczeniem” go na budowę, warto z nim spisać umowę. Facet wyglądał na uczciwego, ale po wykonaniu swojej roboty, kazał mi zapłacić osobno jednemu z pracowników(mój sąsiad), dodatkowo kazał mi po dokręcać śruby – szpilki w murłatach.Teraz najlepsze!!!!:Cena wzrosła niemal podwójnie, i to BEZ RACHUNKU!!!. Przed przystąpieniem do pracy po oględzinach dachu stwierdził 20-22zł/za metr kwadratowy dachu.Gdy przyjechałem zapłacić poprosił o 6500zł ZAPŁACIŁEM DOKŁADNIE TYLE, dostałem świstek potwierdzający to. Następnie powiedział że nie przykręcił murłat (te wspomniane szpilki wyżej) i że mam zapłacić sąsiada, który pomagał mu przy tym dachu. Czyli cena za metr wyniosła: 6500zł. + 500zł. +nie dodam mojej roboty ze szpilkami = 7000zł. to dzielimy przez moje 190metrów kwadratowych i mamy: 36,84zł./m^2 cena nieopodatkowana, nie podlegająca gwarancji, na czarno (bez rachunku) u samego Buchenfelda ze Strzebinia-powiat Lubliniecki.- Rada, żądać kalkulacji i określenia zakresu pracy.PozdrawiamWesołych Świąt Edytowane 25 Grudnia 2010 przez WaldemarRj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldemarRj 25.12.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 To wspaniały pomysł, powinniśmy na tym forum pisać o takich fachowcach. Może przez to wpłyniemy na ludzi łapiących się za nieswoje sprawy i tych nierzetelnych. Można tylko żałować że wcześniej się nie czytało muratora, można by uniknąć pewnych istotnych pomyłek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mio 17.01.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Witam panie MIO To ze Pan ujawnia moje dane osobiste i nazwe firmy na tym portalu bardzo mi sie nie podoba,jak juz zaznaczalem w 25 rozmowach telefonicznych (ja odbieram telefon ale w ramach rozsadku a nie o 1 w nocy zwazywszy ze mam male dziecko) nie mam nic wspólnego z panem S.G. i z nim nie współpracuje ,co Pan uwaza za rzecz nie mozliwa a wiec niech pan sobie uswiadomi ze moja współpraca z panem G. sie zakonczyla,prosze popatrzec z kim pan podpisywal umowe i nie mieszac w to moja firma jest polecana i juz niedlugo zmienia nazwe wlasnbie dla tego ze klijeci pana g zle ja kojarza.a co do ujawnienia moich danych i posadzenia mnie o cos z czym nie mam zwiazku mysle ze pan sam do mnie zadzwoni bo ja jestem osoba ugodowa i zawszw sie chce dogadzac ale nie bede odpowiadal za pana G.S. a wiec czekam na kontakt mimo niezbyt wielkiej sympatii z pana strony. Witam, Panie Pawle pisze Pan, że nic nie miał i nic nie ma wspólnego z firmą Budgar w osobie Pana Sebastiana G. Otóż ja sądzę co innego, oto moje argumenty: 1. Pan Paweł J. ze mną podpisywał umowę w 2009r., z której do dzisiaj się nie wywiązał, od mnie pobierał zaliczki i ze mną uzgadniał techniczne sprawy dot. wykonania wentylacji. 2. potem jak Pan Paweł utworzył swoją firmę Budgar Eko Serwis (co za zbieżność nazw), dalej mydlił oczy (rok 2010), że wykona warunki umowy. Dalej wykorzystywał logo firmy Budgar Pana Sebastiana G. 3. następnie po utworzeniu kolejnej firmy EkoPawent z siedzibą w Sosnowcu dalej wykorzystuje logo firmy Budgar 4. skoro Pan Paweł J. nie ma nic wspólnego z firmą Budgar to skąd posiada informacje, że instalacja, którą umowę podpisywał została wykonana? Podobno? Otóż, nie został wykonana- brakuje projektu, który to Pan Paweł J. zobowiązał się dostarczyć w terminie 2 tyg. od podpisania umowy (jeszcze w 2009r). Mineło pótora roku i projekt otrzymałem dziś w formie elektronicznej, i ma się on nijak do stanu faktycznego na budowie. Powyższe forum służy do polecenia godnych wykonawców jak i do ostrzeżenia przed nieuczciwymi wykonawcami. W mojej opinii Pan Sebastian G. z f-my Budgar oraz współpracujący z nim (a podpisujący ze mną umowę) Pan Paweł J. nie jest godny polecenia. I tyle w tym temacie, każdy ma prawo do swojej opinii, i ja takową wyrażam a inną sprawą jest czy ktoś ją weźmie pod rozwagę czy nie? Zainteresowanym prześle na maila zdjęcia „fachowego” wykonania prac przez w/w Panów. Dodatkowo proponuje wizytę na galerii wykonanych prac f-my EkoPawent gdzie, sam autor chwali się tzw. szkolnymi błędami Na koniec dodam, ze nie jestem jedyny, który miał problemy z f-mą Budgar, która nawet za hotele nie płaci.........tak więc chyba coś w tym jest. Oczywiście, mogą być osoby które są zadowolone ze współpracy z w/w firmami i Panami, ale Ja nie jestem zadowolony i taką opinie mam prawo przedstawić na tym forum – KU PRZESTRODZE! Pozdrawiam MIO Ps. Nadal czekam na wywiązanie się ze wszystkich postanowień umowy....... Edytowane 17 Stycznia 2011 przez mio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 18.01.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ja natomiast mam dobre wspomnienia ze współpracy z Panem Garyga - zrobił u nie rekuperację, przepustnice do GWC - 2 szt. podobnie choć mniejszą centralę wraz z rozprowadzeniem wykonał z sukcesem u mojej rodziny - też ponad 2 lata temu- wybrałem Go mimo, że ja pod Warszawą a On z południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts