alekis 27.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Niestety taki jest chyba plan działania Pana Pochopnia. My niestety też daliśmy się oszukać. Niestety nie dostarczył okuć, żadnego dowodu zakupu czyli żadnej gwarancji, oraz sterowników do rolet zewnętrznych, w związku z czym są one kompletnie bezużyteczne gdyż nie wiemy z jakiej firmy je brał, więc nie możemy sami ich dokupić. Człowiek mądry po szkodzie i dopiero teraz zaczęłam szukać jakiś informacji na temat owego Pana i widzę, że otwierał nowe firmy w kolejnych miastach, oszukiwał ludzi i znikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczechow 06.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ostrzegam wszystkich przed firmą AQUARIUS Systemy Grzewcze i Sanitarne Andrzej Skoczyński z Bierunia (który udziela się na tym forum jako ekspert pod nickiem 1950). Pan Andrzej Skoczyński wykonywał u mnie instalacje wod-kan wraz z przydomową oczyszczalnią ścieków. Od września 2010r., kiedy to Pan Andrzej Skoczyński wkopał oczyszczalnię, są z nią stale problemy. Została wkopana za głęboko co skutkuje jej zalewaniem, a co za tym idzie, nie można z niej korzystać. Oprócz tego, że została posadowiona za głęboko, jest też źle wypoziomowana. Ponadto Pan Andrzej nie wyprowadził wentylacji kanalizacji w budynku ponad dach, co powoduje, że w domu często czuć nieprzyjemne zapachy. Do dnia dzisiejszego nie można doprosić się skutecznej naprawy usterki. Pan Andrzej próbował kilka razy rozwiązać problem, ale bezskutecznie. Teraz nie odbiera ode mnie telefonu, więc nie można liczyć na jakąkolwiek naprawę gwarancyjną. Proszę się dobrze zastanowić zanim zaczniecie robić jakiekolwiek interesy z Panem Skoczyńskim i jego firmą AQUARIUS. Tak wygląda według Pana Skoczyńskiego zakończona i poprawnie zainstalowana oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczechow 06.05.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ostrzegam wszystkich przed firmą AQUARIUS Systemy Grzewcze i Sanitarne Andrzej Skoczyński z Bierunia (który udziela się na tym forum jako ekspert pod nickiem 1950). Pan Andrzej Skoczyński wykonywał u mnie instalacje wod-kan wraz z przydomową oczyszczalnią ścieków. Od września 2010r., kiedy to Pan Andrzej Skoczyński wkopał oczyszczalnię, są z nią stale problemy. Została wkopana za głęboko co skutkuje jej zalewaniem, a co za tym idzie, nie można z niej korzystać. Oprócz tego, że została posadowiona za głęboko, jest też źle wypoziomowana. Ponadto Pan Andrzej nie wyprowadził wentylacji kanalizacji w budynku ponad dach, co powoduje, że w domu często czuć nieprzyjemne zapachy. Do dnia dzisiejszego nie można doprosić się skutecznej naprawy usterki. Pan Andrzej próbował kilka razy rozwiązać problem, ale bezskutecznie. Teraz nie odbiera ode mnie telefonu, więc nie można liczyć na jakąkolwiek naprawę gwarancyjną. Proszę się dobrze zastanowić zanim zaczniecie robić jakiekolwiek interesy z Panem Skoczyńskim i jego firmą AQUARIUS. Tak wygląda według Pana Skoczyńskiego zakończona i poprawnie zainstalowana oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena_1 31.05.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 A czy ktos moglby polecic sumiennego geodete z Laz lub Zawiercia? Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 05.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Wiesław (lepiej nie) Kuś (losu) firma Dom i Wnętrze Czechowice-DziedziceOstrzegam przed tym wykonawcą. Kompletny partacz. Wykonywał u mnie przyłącze wody, instalacje wodno-kanalizacyjne, instalacje CO, i podłączenie pieca ekogroszek.Wszystko czego się dotkną spieprzył, zawsze nieprzygotowany, albo zapomniał jakiegoś narzędzia, albo zepsuł się samochód, albo telefon ....Po zapłacie temu panu zapomnij o jakimkolwiek serwisie gwarancyjnymLista bubli u mnie:przyłącze wody ciekło - naprawa trwała pół roku.instalacja wody zimnej w domu przecieka pod podłogą w górnej łazience - nienaprawione, brak kontaktu z wykonawcąinstalacja CO - 5 na 9 grzejników źle podłączone (pomylone zasilanie z powrotem) - nienaprawione, brak kontaktu z wykonawcąbojler źle podłączony do instalacji CO-CWU - nienaprawione, brak kontaktu z wykonawcąkilka innych. Dla zainteresowanych dowody na priv.Polecam również kontakt z użytkownikiem Tolbo u niego też pracował ten partacz. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez rudolfo78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras1 04.07.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Proponuje zamieszczać tutaj wpisy o polecanych / niepolecanych firmach z naszego regionu na wszystkich etapach budowy ... tylko pamiętajcie wpisać czy to "lista biała czy czarna" i co wykonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 08.07.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Na czarnej liscie umieszczam wykonawcę o nazwisku Kuźnik Dariusz z Kalnej który "działa" w okolicach Bielska-Białej. Ostrzegam przed niesumiennością pomimo wysokich cen jakie sobie życzy za swoje usługi.Ups jestem pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras1 15.07.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 obawiam się, że nie ostatni tylko się temat musi rozkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GADZIO 13.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ja również umieszczam na czarnej liście gościa, który nazywa się Dariusz Kuźnik i mieszka w Kalnej. Przestrzegam wszystkich: facet jest przemądrzały i niekompetentny. Na początku robi dobre wrażenie ale jego zasób wiedzy i umiejętności są bardzo małe. Nie wywiązuje się z terminów-jest bardzo niesłowny. Miał u mnie robić bardzo dużo rzeczy ale po wymurowaniu pierwszych ścian (krzywe jak wieża w Pizie) podziękowałem mu za "pracę". Umie za to brać zaliczki na wszystko co tylko się da. NACIĄGACZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 03.10.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 (edytowane) Witam ponownie z nowości mam niewiele...na razie tylko to http://www.aif.com.pl/pakiet_uslug/_rejestr_dluznikow_-_wierzytelnosci_/rejestr_dluznikow_-_wierzytelnosci_ponizej_15.000_pln sprawa 2205 i print screen niestety mnie Euro-Lex Zabrze Joanna Pieszkalska wraz z partaczem mężem są winni znacznie większe pieniądze....gdyby nie uciekali jak szczury z jednej nory do drugiej, nieustannie zmieniając meldunek, zapewne tez bym już miałabym taki papier...ale przyjdzie kryska ... Edytowane 4 Października 2011 przez stały bywalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Może sprawniejszy mecenas by się przydał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały bywalec 04.10.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Myślę,że gdyby to od mecenasa zależało,byłoby znacznie łatwiej. Ale nim Wydział Udostępniania Informacji Departamentu Spraw Obywatelskich MSWiA wyda papier z meldunkiem EURO-LEX Zabrze Joanna Pieszkalska , zmienia adres zameldowania, a że działalność gospodarcza została zlikwidowana, trzeba szukać osoby fizycznej,a to już łatwe nie jest. Jeśli natomiast myślisz o ustanowieniu kuratora - o tym decyduje sąd i mam nadzieję,że niebawem zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 30.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Na naszej budowie wszystko jak dotąd przebiegało sprawnie i bez jakichkolwiek problemów. Do czasu. Do tynków zewnętrznych wzięliśmy firmę "MYS-BUD Sylwia Jamrozy" z Mysłowic i to co wykonali nam przez miesiąc na ścianie, nadaje się tylko do skucia i położenia na nowo. Jest mi wstyd za mój dom, bo sama otynkowałabym go lepiej. Od 4 tygodni nie zrobili na gotowo ani jednej ściany, są niesłowni, tynkują niezgodnie ze sztuką budowlaną, nie da się do nich dodzwonić, nie przychodzą na budowę. Wzięli zaliczkę na materiał, a teraz nie chcą jej oddać bo nie mają jak. Dom wygląda fatalnie. Nie wiem czy uda nam się odzyskać pieniądze bo właściciel Sylwester Jamrozy ciągle nas oszukuje a zima za pasem. Odradzam wszystkim tę "firmę", chyba, że ktoś ma ochotę na nerwicę i wrzody żołądka. Płakać się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 30.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Na naszej budowie wszystko jak dotąd przebiegało sprawnie i bez jakichkolwiek problemów. Do czasu. Do tynków zewnętrznych wzięliśmy firmę "MYS-BUD Sylwia Jamrozy" z Mysłowic i to co wykonali nam przez miesiąc na ścianie, nadaje się tylko do skucia i położenia na nowo. Jest mi wstyd za mój dom, bo sama otynkowałabym go lepiej. Od 4 tygodni nie zrobili na gotowo ani jednej ściany, są niesłowni, tynkują niezgodnie ze sztuką budowlaną, nie da się do nich dodzwonić, nie przychodzą na budowę. Wzięli zaliczkę na materiał, a teraz nie chcą jej oddać bo nie mają jak. Dom wygląda fatalnie. Nie wiem czy uda nam się odzyskać pieniądze bo właściciel Sylwester Jamrozy ciągle nas oszukuje a zima za pasem. Odradzam wszystkim tę "firmę", chyba, że ktoś ma ochotę na nerwicę i wrzody żołądka. Płakać się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 30.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Na czarną liste ląduje firma Pana Andrzeja Łatki z Zabrza Facet jest poprostu oszustem i nie dokończył budowy dachu w momencie kiedy skończyły sie pieniądzeRobi dobre wrażenie zna się na budowlance ale jest oszustemPrzestrzegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sumi 20.12.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Czy coś w sprawie Pana Garygi się wyjasniło? Mamy niedokończoną instalację, ale nie potrafimy się z nim skontaktowac - nie odpowiada na telefony ani maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezadowolonyklient 16.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 AKART BUD - Andrzej Kusyk - Okna , ocieplenia budynków UWAGA !!! Ta firma to porażka, właściciel niekompetentny , brak jakiejkolwiek wiedzy o ociepleniach i robotach budowlanych. Po wykonaniu ocieplenia przeciekało po ścianie na strychu, zero poczucia odpowiedzialności za reklamację. Po otrzymaniu zapłaty totalna olewka nawet telefonów nie odbiera. Rok czasu trzeba było się prosić o poprawki za które jeszcze zażądał zapłaty. Zdecydowanie odradzam, nie daj się nabrać na niską cenę, bo w przypadku tej firmy niska cena= same kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 19.06.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dodajemy do czarnej listy firmę: „Ego-Instal” Dzik Jarosław i/lub Beata Dzikul. Oskara Langego 340-749 Katowice tel. 510134388, 322556475e-mail: [email protected] Pan Dzik został nam polecony przez innego, zaufanego wykonawcę i tylko dlatego jego oferta została wybrana, bo cena jaką zaproponował była najwyższa z wszystkich.Ofertę przygotował na podstawie dokładnego projektu instalacji oraz długiej rozmowy, podczas której dokładnie ustaliliśmy co i gdzie ma być zrobione.Mimo to pod koniec roboty okazało się, że powinniśmy dopłacić jakieś 4000,00 PLN bo "wszystkiego nie dało się przewidzieć".Jeszcze później zostaliśmy poinformowani, że instalacja odgromowa (mimo że w projekcie była) nie została uwzględnionwa w ofercie - co będzie kosztowało nas kolejne 4000,00 PLN. Co ciekawe, pół roku przed tą rozmową, na etapie zakopywania fundamentów zamontował jej podziemne elementy.Na koniec ekipa przestała pojawiać się na budowie, a Dzik odbierać nasze telefony. Na tym etapie miał już zapłacone 95% wartości całej roboty.Kiedy udało nam się skontaktować z jednym z jego ludzi, ten opowiedział nam że nie dostał jeszcze od swojego szefa ani grosza za pracę na naszej budowie (za pracę na poporzedniej podobnie),a sam Dzik winą za ten fakt obarcza nas, bo to my mu nie zapłaciliśmy i w ogóle jesteśmy oszustami itd.Wszystkim zainteresowanym pokazaliśmy oczywiście pokwitowania wpłat zaliczek, które od Dzików otrzymaliśmy, za co też nam się później oberwało bo "ujawniliśmy tajne firmowe dokumenty".Nam udało się nie stracić zbyt wiele na tej znajomości ale przestrzegamy przed współpracą z tą "firmą" innych inwestorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejwid77 09.08.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam!chciałbym Państwa przestrzec przed firmą MAREX z siedzibą w Gliwicach na ulicy Rybnickiej. sądze ze słownik języka polskiego nie posiada w swoich zasobach takich określeń które w pełni oddałyby moją opinie o tej firmie. TErminowość poniżej krytyki ( miało być 6 tyg. a do tej pory nie skończyli - trwa to już 3,5 miesiąca) uczciwość - złodzieje ( pobrana zaliczka na materiał - materiału brak ) fachowość - łazienka większość płytek do zerwania można sobie palce pokaleczyc o wystające płytki i źle zamontowane maskownice, kuchnia - podłoga różnica +- 4 cm na powierzchni 14 m2. do tej pory nie skończyli schodów, tarasu i elewacji budynku. reasumując - jeśli ktokolwiek bedzie chciał zatrudnic w.w firmę proszę o kontakt 696074969 chętnie opowiem i pokaze efekt pracy p. Marek Wieczniak i jego firmy MAREX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grand72 15.08.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Również przestrzegam przed współpracą z Sebastianem Garygą z Lędzin. Brak kontaktu i nie dokończona instalacja. Brak gwarancji, instrukcji, oraz faktury. W umowie jest punkt, który zabrania dotkać urząenia do ukończenia całości instalacji zakończonej pomiarami i odbiorem. Co mam robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts