Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam i stanowczo odradzam jakąkolwiek współpracę z firmą TECHNOBAU Rafał Wiejak z Warszawy.

Firma zajmuje się importem materiałów budowlanych i ponoć jako jedyna współpracuje z wielkim BAU KING AG (http://www.technobau.com.pl). Warunkiem zakupu jest zapłacenie za cały materiał z góry na podstawie faktury proforma. A potem to już tylko pozostaje się modlić aby pojawił się zakupiony towar. Rafał Wiejak nie dotrzymuje żadnych terminów, standardem jest nie odbieranie telefonów a po udanym połączeniu z innego numeru słychać tylko same kłamstwa. Kłamie zresztą jak z nut, np. hasła o ręcznym przepakowywaniu dachówek w transporcie albo o pomyleniu przez kierowcę Chorzowa z Gorzowem, to doprawdy szczyt bezczelności i pogardy dla inteligencji oszukanego klienta. Zmarnowane dni na działce czekając na rzekomy przyjazd zakupionego prawie dwa miesiące wcześniej towaru.

Podaję tel, bo nie boję się niczyjej weryfikacji i służę każdą informacją i nieuczciwości tej firmy.

Pozdrawiam,

Adam Wysocki

tel. 502 372 044

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Popieram opinie. Bardzo nie solidny wykonawca, który do tego nie potrafi też przyznać się do błędu, jest bardzo arogancki, agresywny i wulgarny. W sytuacji kiedy „stara” się o jakieś zlecenie potrafi być bardzo elokwentny i sprawia wrażenie dobrego fachowca, jednak szybko okazuje się, że to sprytna zasłona dymna ukrywająca jego prawdziwe oblicze. Jego ekipa składa się z 2 osób, a do tego obie te osoby to pomocnicy pomocników budowlanych nie znające się zupełnie na wykonywanej pracy.

Jeżeli już „pracuje” u was ta ekipa radzę dokładnie pilnować budowy, jak i wszystkich narzędzi nie należących do tego Pana (potrafią zawieruszyć się gdzieś na budowie pod gruzem i śmieciami, których ta ekipa nie usuwa po sobie. Co ciekawe wyparowują tylko te sprawne narzędzia posiadające jakąś wartość).

Jeśli już coś pójdzie nie tak z budową nie macie co liczyć na udane mediacje z owym Panem, zostaniecie wyzywani, a pieniędzy wziętych zaliczkowo i tak wam nie odda.

Nie polecam firmy Euro-Lex z Zabrza!!

• 3 weeks później...

UWAGA NA PANA m.

TEN PAN WYPISUJE BZDURY W INTERNEC :wink: IE POD MOIM ADRESEM,A SAM NAWET NIE PODAJE SWOJEGO IMIENIA I NAZWISKA,BO WIE ŻE SAM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE.NIE ZAPŁACIŁ ZA USŁUGI WIEC ZDEMONTOWAŁEM SZALUNKI I ODSZEDŁEM Z JEGO BUDOWY,PRZESŁAŁEM MU WYPOWIEDZENIE ZGODNIE Z ZAPISAMI UMOWY.NIESTETY PAN m.NIE MÓGŁ TEGO ZAAKCEPTOWAĆ GDYŻ PO PROSTU SKOŃCZYŁY MU SIĘ PIENIĄDZE A OCZYWISTE JEST ŻE NIKT ZA DARMO NIE BĘDZIE PRACOWAŁ.DO MOMENTU OPUSZCZENIA PRZEZ NAS BUDOWY NIE BYŁO ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃOBECNIE CZUJE SIĘ BEZSILNY I ROZŁADOWUJE SWOJE FRUSTRACJE I KOMPLEKSY W INTERNECIE,BO TO WSZYSTKO NA CO GO STAĆ.DO TEGO NAMAWIA ZNAJOMYCH DO WYPISYWANIA NEGATYWNYCH POSTÓW MIMO ŻE U NICH NIGDY NIE PRACOWAŁEM.TO PROSTACKIE ZACHOWANIE TO PO PROSTU DZIECINADA. GDYBY SPRAWY PRZEDSTAWIAŁY SIE TAK JAK TEN PAN JE OPISUJE DOCHODZI ŁBY SWYĆH SPRAW W SĄDZIE A NIE OŚMIESZAŁ SIĘ W INTERNECIE .JA ODDAŁEM SPRAWĘ DO PROKURATURY O POMÓWIENIE.

OSTRZEGAM WSZYSTKIE FIRMY PRZED PRACĄ U TEGO PSEUDOINWESTORA

JESTEM CIEKAW JAKIE TERAZ POSTY WYPISYWAĆ BĘDZIE PAN m. ALE I TAK ŚWIADCZĄ ONE TYLKO O JEGO MAŁOŚCI I ŚMIESZNOŚCI

POZDRAWIAM ROMAN P.

:evil:

proszę wejść w profil użytkownika ,,sympatyka forum,, o nicky cyan który pisze że wykonywałem u niego niby niesolidnie prace.czytając jego posty przekonacie się że o dziwo jest to szanowna pani projektant która po prostu się podszywa pod kogoś innego.i czy jeszcze ktoś uważa że to są normalni ludzie .przecież gdyby głupota miała skrzydła to oni fruwaliby jak gołębie.

Ok, panie Pieszkalski, skoro tak pan pogrywa to ja juz bez najmniejszych skrupułów pokażę pana dzieło, a czytelnicy niech ocenia fachowość prac.

ściana kolankowa

http://lh5.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SY8H8wqyMuI/AAAAAAAAA_A/VuULYsyiCx8/s640/DSCN3593.JPG

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SY8H-fu6S8I/AAAAAAAAA_I/H3KdyHFIp1E/s512/DSCN3594.JPG

Tak się zbroi wieńce u pana Pieszkalskiego

http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAmLt1jSvI/AAAAAAAABjc/TA1rc08ld6w/s640/CIMG2055.JPG

Taki ład panuje na budowie prowadzonej przez pana Pieszkalskiego - mimo wielu próźb by sprzątali po sobie

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAlnNLiv2I/AAAAAAAABi4/STtHMR8wz44/s640/CIMG2042.JPG

a tak muruje ściany i podpiera strop

http://lh4.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAnKxfsB5I/AAAAAAAABkA/GgbCvpW1emg/s512/DSCN3588.JPG

http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAoCh5fb9I/AAAAAAAABkg/eQIBelGm4LI/s640/CIMG2118.JPG

chcecie więcej partactw mam jeszcze około 500 fotek.

Co do zapłaty - pan Pieszkalski otrzymał ok 90% zapłaty, z tym,że umowa obejmowała zrobienie więźby i pokrycie dachu, wstawienie połaciówek i kilka innych rzeczy, z których pan Pieszkalski się nie wywiązał, zabrał "zabawki" także nasze (sprawa na policji i w prokuraturze) i zwiał z budowy na 5 dni przed jej końcem.

Skoro jak twierdzi, on wywiązał się z umowy i wysłał wypowiedzenia, dlaczego do dnia dzisiejszego nie zapłacił kar umownych ? A ponoć to my nie mamy pieniędzy.

Panie Pieszkalski, co zabolało ? nie ma zleceń, ludzie się poznali na pańskim partactwie? i długo jeszcze będzie pan uskuteczniał kłamstwa i straszył nas prokuraturą ? My się nie mamy czego bać, śpimy spokojnie.

I skoro już pan to czyta to chcę panu podziękować, że zdezerterował pan z naszej budowy nim spieprzył pan resztę i zniszczył cały materiał

Mam jednak prośbę - prosze nam oddać nasze narzędzia,a może policja juz je panu zabrała i lada dzień je odzyskamy ?

A i do zainteresowanych - na poparcie moich słów mogę na priv przesłać umowę i dowody wypłaty dla pana Pieszkalskiego. Z których jasno wynika, że dostał pieniądze nawet za prace których nie wykonał.[/u]

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Właśnie odbyłam bardzo niemiłą rozmowę z panem P. właścicielem firmy EUROLEX, który domaga się sprostowania mojej poniższej notki. Tak więc czuję się w cywilnym obowiązku sprostować mój wpis pod postem SYMPATYKA FORUM. Rozumiem, że pan P. nie potrafi czytać ze zrozumieniem, no bo niby gdzie poniżej w tekście który napisałam znalazł informację, że pracował u mnie… Chcąc wyjaśnić całą sprawę piszę, że nie jestem osobą spokrewnioną ani spowinowaconą z Sympatykiem Forum. Poparłam jego tekst ponieważ widziałam budowę i często na niej bywałam, a że mam odpowiednie wykształcenie budowlane potrafię niesolidność wykonawcy dostrzec i określić.

Panie P. piszę to specjalnie dla PANA: nie wykonywał Pan u mnie budowy, nie napisałam nigdzie, że Pan mnie okradł. Co do mojego wpisu- wszystko podtrzymuje. Ma Pan niesolidną firmę, która nadaje się na wykopki na pole, a nie do budowania domów. Nie jesteście w stanie nic dobrze zrobić łącznie z zasypaniem po sobie dołu i załadowaniem kontenera!

Rozumiem, że moja opinia jest Panu nie na rękę ale jest całkowicie obiektywna bo nie łączy mnie nic z Panem ani z inwestorem, nie jestem jak to Pan określił, jego znajomą. Będę cały czas podtrzymywać moją opinię, jestem wolnym człowiekiem i mam prawo mieć swoje zdanie.

Rozumiem, Panie EUROLEX że Pan nie czyta ze zrozumieniem tak więc piszę dużymi literami: N I E P R O W A D Z I Ł P A N U M N I E B U D O W Y!! WSZYSTKO CO NAPISAŁAM TO MOJE ZDANIE DO KTÓREGO MAM PRAWO!! Opisałam zaistniałe fakty! PROSZĘ WIĘCEJ NIE PRÓBOWAĆ ZASTRASZYĆ MNIE TELEFONEM. Jeśli ma Pan inne zdanie co do tego co pan nawyrabiał na budowie to proszę to opisać, a nie grozić i straszyć!

Poza tym, zawsze piszę pod moim Nickiem, nie podszywam się pod nikogo – Panie P. Pana praca detektywistyczna i próby ośmieszenia mnie są żałosne.

Pozdrawiam serdecznie

Jeśli, panie P., chodziło Panu o inne sprostowanie bardzo proszę napisać dokładniej. To forum jest po to by ostrzegać innych przed niesolidnymi firmami, w związku z tym jako takie należy je traktować!

Kierując się pana „prośbą” telefoniczną dot. Przeprosin… Publicznie i na forum bardzo Pana przepraszam, że opisałam to co widziałam na budowie i starałam się to opisać w sposób obiektywny. Bardzo Pana przepraszam, że poczuł się Pan tym dotknięty i urażony ale zgodnie z definicją słownikową „pomawiać” to bezpodstawnie zarzucić, niesłusznie przypisać coś komuś, posądzić, oskarżyć kogoś o coś (Uniwersalny słownik języka polskiego, red. S. Dubisz, t. 3, s. 338) – wszystko co napisałam to prawda, tak więc o pomówieniu być mowy nie może. Rozumiem jednak, że Pana uczucia zostały zranione i serdecznie Pana jeszcze raz przepraszam!!

Szanowny Panie Romanie, nie znam Pana, ale skoro uwaza Pan, ze Pana oszkalowano, prosze odpowiedziec na proste pytanie - czy te zdjecia to Pana dzielo? Mysle, ze to wystarczy, aby oczyscic sie (lub nie) z zarzutow. Jesli tak, na Pana miejscu spalilabym sie ze wstydu i zapadla pod ziemie. Jesli nie... prosze nas oswiecic.

Ok, panie Pieszkalski, skoro tak pan pogrywa to ja juz bez najmniejszych skrupułów pokażę pana dzieło, a czytelnicy niech ocenia fachowość prac.

ściana kolankowa

http://lh5.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SY8H8wqyMuI/AAAAAAAAA_A/VuULYsyiCx8/s640/DSCN3593.JPG

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SY8H-fu6S8I/AAAAAAAAA_I/H3KdyHFIp1E/s512/DSCN3594.JPG

Tak się zbroi wieńce u pana Pieszkalskiego

http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAmLt1jSvI/AAAAAAAABjc/TA1rc08ld6w/s640/CIMG2055.JPG

Taki ład panuje na budowie prowadzonej przez pana Pieszkalskiego - mimo wielu próźb by sprzątali po sobie

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAlnNLiv2I/AAAAAAAABi4/STtHMR8wz44/s640/CIMG2042.JPG

a tak muruje ściany i podpiera strop

http://lh4.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAnKxfsB5I/AAAAAAAABkA/GgbCvpW1emg/s512/DSCN3588.JPG

http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SbAoCh5fb9I/AAAAAAAABkg/eQIBelGm4LI/s640/CIMG2118.JPG

chcecie więcej partactw mam jeszcze około 500 fotek.

Co do zapłaty - pan Pieszkalski otrzymał ok 90% zapłaty, z tym,że umowa obejmowała zrobienie więźby i pokrycie dachu, wstawienie połaciówek i kilka innych rzeczy, z których pan Pieszkalski się nie wywiązał, zabrał "zabawki" także nasze (sprawa na policji i w prokuraturze) i zwiał z budowy na 5 dni przed jej końcem.

Skoro jak twierdzi, on wywiązał się z umowy i wysłał wypowiedzenia, dlaczego do dnia dzisiejszego nie zapłacił kar umownych ? A ponoć to my nie mamy pieniędzy.

Panie Pieszkalski, co zabolało ? nie ma zleceń, ludzie się poznali na pańskim partactwie? i długo jeszcze będzie pan uskuteczniał kłamstwa i straszył nas prokuraturą ? My się nie mamy czego bać, śpimy spokojnie.

I skoro już pan to czyta to chcę panu podziękować, że zdezerterował pan z naszej budowy nim spieprzył pan resztę i zniszczył cały materiał

Mam jednak prośbę - prosze nam oddać nasze narzędzia,a może policja juz je panu zabrała i lada dzień je odzyskamy ?

A i do zainteresowanych - na poparcie moich słów mogę na priv przesłać umowę i dowody wypłaty dla pana Pieszkalskiego. Z których jasno wynika, że dostał pieniądze nawet za prace których nie wykonał.[/u]

Ale jaja :):) Śliczna, profesjonalna robota :):) W pierwszym momencie myślałam, że te dwa piwersze zdjęcia to pierdyknięte cegły na budowie.

Ale nieeeeeeeeeeeeee tam jest zaprawa (a w zasadzie powinna być)

No bardzo piękna robota.

Myślę, że Stały Bywalec sobie sam tego nie postawił na działce :):):)

UWAGA NA PANA m.

TEN PAN WYPISUJE BZDURY W INTERNEC :wink: IE POD MOIM ADRESEM,A SAM NAWET NIE PODAJE SWOJEGO IMIENIA I NAZWISKA,BO WIE ŻE SAM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE.NIE ZAPŁACIŁ ZA USŁUGI WIEC ZDEMONTOWAŁEM SZALUNKI I ODSZEDŁEM Z JEGO BUDOWY,PRZESŁAŁEM MU WYPOWIEDZENIE ZGODNIE Z ZAPISAMI UMOWY.NIESTETY PAN m.NIE MÓGŁ TEGO ZAAKCEPTOWAĆ GDYŻ PO PROSTU SKOŃCZYŁY MU SIĘ PIENIĄDZE A OCZYWISTE JEST ŻE NIKT ZA DARMO NIE BĘDZIE PRACOWAŁ.DO MOMENTU OPUSZCZENIA PRZEZ NAS BUDOWY NIE BYŁO ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃOBECNIE CZUJE SIĘ BEZSILNY I ROZŁADOWUJE SWOJE FRUSTRACJE I KOMPLEKSY W INTERNECIE,BO TO WSZYSTKO NA CO GO STAĆ.DO TEGO NAMAWIA ZNAJOMYCH DO WYPISYWANIA NEGATYWNYCH POSTÓW MIMO ŻE U NICH NIGDY NIE PRACOWAŁEM.TO PROSTACKIE ZACHOWANIE TO PO PROSTU DZIECINADA. GDYBY SPRAWY PRZEDSTAWIAŁY SIE TAK JAK TEN PAN JE OPISUJE DOCHODZI ŁBY SWYĆH SPRAW W SĄDZIE A NIE OŚMIESZAŁ SIĘ W INTERNECIE .JA ODDAŁEM SPRAWĘ DO PROKURATURY O POMÓWIENIE.

OSTRZEGAM WSZYSTKIE FIRMY PRZED PRACĄ U TEGO PSEUDOINWESTORA

JESTEM CIEKAW JAKIE TERAZ POSTY WYPISYWAĆ BĘDZIE PAN m. ALE I TAK ŚWIADCZĄ ONE TYLKO O JEGO MAŁOŚCI I ŚMIESZNOŚCI

POZDRAWIAM ROMAN P.

:evil:

tak sobie zacytuję co by nie zniknęło - może się przydać w przyszłości :D

proszę wejść w profil użytkownika ,,sympatyka forum,, o nicky cyan który pisze że wykonywałem u niego niby niesolidnie prace.czytając jego posty przekonacie się że o dziwo jest to szanowna pani projektant która po prostu się podszywa pod kogoś innego.i czy jeszcze ktoś uważa że to są normalni ludzie .przecież gdyby głupota miała skrzydła to oni fruwaliby jak gołębie.

i jeszcze to :D

Stały Bywalec - mam nadzieję, że już masz protokół od rzeczoznawcy na temat tego dzieła :):):)

Robi się, wraz z kosztorysem , partactwa w takiej ilości potrzebują czasu by je spisać , opisać , policzyć - na dniach powinnam mieć te dokumenty.

Biegły stwierdził, że jak wiele lat pracuje w zawodzie, tak takiego kalibru fuszerki oglądał zaledwie kilka razy - to już o czymś świadczy, co nie ?

...... nie znam Pana, ale skoro uwaza Pan, ze Pana oszkalowano, prosze odpowiedziec na proste pytanie - czy te zdjecia to Pana dzielo?

..nie te zdjęcia oczywiście .... tylko ta chałtura ....

Szanowny Panie Romanie.....

..... a tak zacznę ... jeżeli Pan odpowie na powyższe posty ... bez względu na to jak ....bo ma Pan prawo się bronić ....

... ale czasu ma Pan mało ... bo na pewno śledzi Pan każde słowo w tym wątku ...

Przyglądając się burzy na tym forum chciałabym jeszcze dopisać Panu P, że te wszystkie posty to nie JA piszę pod różnymi Nickami tylko różni ludzie! Tak na wszelki wypadek to piszę, bo nie wiadomo co Pan Roman pomyśli.. Może znowu napisać, że się podszywam pod kogoś.. Kto wie..

I co pan na to panie Pieszkalski ? brakło pseudoargumentów, a moze to nie pan "budował" ?

Z niecierpliwościa czekam na pańską odpowiedź :D

A to co pan tu zaserwował w polskim prawie (które ponoć pan studiował :lol: ) nazywa się pomówienie

.NIE ZAPŁACIŁ ZA USŁUGI WIEC ZDEMONTOWAŁEM (?) SZALUNKI I ODSZEDŁEM Z JEGO BUDOWY,PRZESŁAŁEM MU WYPOWIEDZENIE ZGODNIE Z ZAPISAMI UMOWY(...).