Okiren 05.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam Małe pytanie przed ostatecznym montażem. W paru miejscach pasowałoby mi umieścić nawiew z reku nie w suficie, lecz w podwieszanej "belce" z płyt g-k pod sufitem. Czy mogę zastosować zamiast tradycyjnego anemostatu, kratkę taką jako kominkowa, czyli metalowa siatka z żaluzją? Dając anemostat będzie on dmuchał częściowo na ścianę, zaś kratka będzie dmuchać do środka pokoju. Czy nie popełnię jakiegoś "nietaktu" montażowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 07.12.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Może źle zadałem pytanie, skoro nikt nie kwapi się do odpowiedzi? Czy zamiast anemostatu można spokojnie dać kratkę jeśli wylot powietrza jest w samym rogu pokoju?Intensywnością nawiewu można sterować przepustnica, lub jej brak jeśli to pokój na samym końcu układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sidi 07.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ja mam dwa anemostaty (tyle, że wywiewne) właśnie na takiej belce i jak przeczytałem Twój pomysł to wydaje mi się, że kratka miałaby większy sens - sam na to nie wpadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts