marek543 05.12.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam, wiem że wątek był, ale niestety nie wyczerpał moich wątpliwości na zdjęciu załączam moją lukarnę. jej ściany są drewniane - na zewnątrz ma być obita boazeria drewnianą. czym ją ocieplic? styropianem? generalnie wszędzie na forum pisze się że pod elewację z drewna ma przychodzić wełna mineralna czym takie ocieplenie przymocować do warstwy desek wewnętrznych? przypuszczam że muszę zbudować też stelaż (zaznaczyłem go na czerwono) do umocowania desek zewnętrznych? proszę pilnie o komentarz pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 07.12.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 ktokolwiek pomoże? pytanie jest proste - na zewnątrz przychodzi obitka z drewna. co jako ocieplenie zewnętrzne lukarny (styropian, wełna?) dekarze i cieśle siedzą mi obecnie na dachu... byłbym wdzięczny za jakakolwiek pomoc Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 07.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na zewnatrz ocieplic styropianem od wnetrza welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 08.12.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ok, dzięki. a ktoś może doradzić ile tego ocieplenia na zewnątrz? (na zewnątrz normalnej ściany daje się 15cm styropianu, tu mamy ocieplenie podwójne na zewnątrz i wewnątrz) Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 daj normalnie za zewnątrz 15 jak wszędzie, wewnątrz też jak wszędzie a uważaj przede wszystkim na dokładność ocieplenia i wypełnienia pustych przestrzeni i zachowanie ciagłości izloacji z obu stron, bo to jest tu najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 09.12.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexlukasz 04.11.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witam nie chce zakładać nowego tematu.Mam dylemat odnośnie lukarny. Boki są obite deskami oraz papą. Przychodzą dekarze i chce żeby jeszcze to ocieplić.Mysle żeby dać 15cm steropianu grafitowy.Nie mam pojęcia jak go zamocować czy klej czy jakieś kołki. Czy dać folie.Zgóry dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 04.11.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts