_PiotR_ 05.12.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam,dom 80m2, piec na ekogroszek 12KW...w domu temp. caly czas ok 23-25 stC...moje pytanie...nie ma nas w domu od 6 do 16... i co robic?trzymac caly czas te temperature 24h?czy ograniczyc wlaczanie pompy CO w tym czasie?tzn. poki co nie mam mozliwosci sterowania temperatura w domu, a jedynie wlacz/wylacz pompe CO....co bardziej oplacalene.... grzac na stalym poziomie, czy obnizyc temperatuere, a pozniej ją nadganiac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 05.12.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Chyba warto będzie zainwestować w głowice termostatyczne grzejników, jakieś parę stówek. Mają możliwość czasowego ustawiania i to dobre ustrojstwo! Sprawdzone z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 06.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 nie podałeś jak jest domek ocieplony itd najlepiej do ustawień dojść metodą prób czyli pn tydzień tak a następny inaczej i liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 06.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ja bym nie grzał. Tak samo w nocy, chyba że tak lubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 06.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 co bardziej oplacalene Chociaż podaj aktualne zużycie opału i temperaturę na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 09.12.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 hmm.. styropian 12-15cm, teraz zuzycie jakies 25 kg/2 dni, ale tem na zewnatrz 0-6 st C... chodzi mi o to co pod wzgledem fizyki zuzywa mniej energii... utrzymywanie wody w tej samej temperatyrze, czy ochlodznienie jej a nastepnie podniesienie temperatury do zadanej... czyli jakies +12 w góre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts