Chart 210 06.12.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dzień Dobry. Piszę do was drodzy forumowicze gdyż pojawił się mały problem a mianowicie kominiarz napisał mi w protokole rocznym przeglądu stanu technicznego przewodów kominowych aby usunąć materiały palne na bezpieczną odległość od drzwiczek wyciorowych. I teraz pytanie co to jest ta bezpieczna odległość? Jakie to są wartości? Z góry ślicznie dziękuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.12.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Musisz uruchomić wyobraźnię . Podczas pożaru sadzy w kominie,drzwiczki mogą się zrobić jasno czerwone od temperatury (1000 o C).Przedmioty drewniane mogą zapalić się od promieniowania cieplnegorzędu 220 - 260 stopni C (bez inicjacji płomieniem). Jeśli masz kłopoty z wyobraźnią, nie stawiaj nic bliżej niż 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chart 210 06.12.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nie o taką odpowiedz mi chodzi bo tyle to większość pewnie wie, ujmując dokładnie to chce wiedzieć czy jest jakaś podstawa prawna albo norma która mówi o tym jaka ma być to odległośc, a jeśli jest to jaka jest jej treść albo gdzie mogę ją znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.12.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Obawiam się ,że nie ma. Może jakiś stary przepis ? Jak coś znajdziesz daj cynk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts