xbaj 18.03.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Witam!Mam pytanie: chodzi mi o "schemat konstrukcyjny" stelaża do szafy wnękowej. Od czego zacząć? Z góry dziekuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.03.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 kwoli przestrogi: nie najwazniejsza jest sposob budowy - bo zalezy on od profili - ale jakosc wszytskich okuc. a zaczalbym od wypoziomowania i wypionowania scian, podlogi i sufitu. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arek 18.03.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Tom Soyer ma rację,piony,poziomy i kąty proste....to jest najważniejsze.Zajmowałem się montażem szaf KOMANDORA dłuższy czas,jeżeli nie spełnisz powyższych warunków,to skończy się np. klinami na podłodze albo innymi półśrodkami ( mało estetycznymi ).Jeżeli chodzi o rozkład i rozplanowanie wnętrza,to radzę zrobić rysunek wnęki ( zwymiarowany ) i po prostu poradzić się wykonawcy,bo mają doświadczenie,oczywiście z uwzględnieniem własnych potrzeb.Polecam okucia aluminiowe,są co prawda droższe,ale też ładniejsze,sztywniejsze i ciszej pracują.Każda firma ma tzw.system standard,jest to rozwiązanie optymalne,im więcej "udziwnień" od standardu tym większy jest koszt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 19.03.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Witaj, jeśli pytasz o wnętrze szafy sposobem "domowym" to mój mąż, nie mając talentu ani zapału do majsterkowania, zrobił taką szafę -najpierw wstawił elementy pionowe do profili aluminiowych w kształcie U przykręconych do sufitu i podłogi -zespolił w poziomie przykrecjąc półki u góry,u dołu i większość pośrodku -reszta półek na pdpórkach,szuflady itp drzwi zamówiliśmy w komandorze (z montazem) chyba się postarał, bo "szafa gra" Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xbaj 19.03.2004 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 A jeśli chodzi o łączenie profili? W jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 20.03.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Chyba nasza konstrukcja jest o wiele prostsza niż sobie wyobrażasz... profile to tylko 60-cm odcinki na podłodze i suficie z tyłu szafa nie kontaktuje się ze ścianą nie wiem czemu tak mąż zrobił-chyba nie lubi utrudniać sobie życia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts