carolinka 06.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam, mam pytanko architektka zaproponowała pociągnięcie kanałów wentylacyjnych piętra w stropodachu wentylowanym pod ociepleniem? Jest taka możliwość? Tak aby uniknąć robienia sufitów podwieszanych w pomieszczeniach piętra? Kontaktowałam się z kilkoma firmami i większość zarzekała, "że się nie da" a pani Arch upiera się, że" się da" i bądź tu mądry i pisz wiersze.... Poradźcie coś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 07.12.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Oczywiście że można, kanały w takim przypadku idą nad folią paroizolacyjną, a pod ociepleniem. Po co robić sufit podwieszany? Kwestia tylko jak tam z wymiarami, żeby dało się fizycznie umieścić tam kanały, ale to raczej nie powinien być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 07.12.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 jak się nie znam, to jest też opcja ułożenia rur w stropie monolitycznym - i zalania całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 07.12.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dziękuję za odpowiedzi, akurat u mnie jest zaplanowany strop terriva. Pani Arch twierdzi, że da się to zrobić bez problemu, jadakże co mi po tym skoro na razie nie udało mi się trafić na firmę, która spojrzałaby mi na to przychylnym okiem - wolą standardowo walną sufity podwieszane i zabudowy... I co tu zrobić? Najchętniej nie robiła bym tych sufitów ,bo mi to średnio pasuje... Może ktoś miał takie rozwiązanie albo zna firmę, która by się tego podjęła? Tak z dolnego śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 07.12.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Skoro pani architekt narysowała, gdzie i jak ma co iść, to wystarczy tylko kupić w hurtowni gotowe kanały - może być dowolny plastikowy system - i zabudować samodzielnie, składa się jak z klocków a w kieszeni zostanie 10k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 07.12.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 No i tu też jest problem, bo pani arch nie narysowała jest zwolenniczką went. grawitacyjnej i taką nam zaplanowała, ale przez moje upieranie się podpowiedziała, jak i którędy to można położyć Chyba, że ktoś przyzwoitego projektanta went. mech. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.12.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 na terrivie też da się kanały zrobić tak by w betonie utonęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 07.12.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Skoro w terrivie też się da, to powtórzę pytanie: czy ktoś może polecić projektanta instalacji wentylacji mechanicznej? NA prawdę dziękuję za podpowiedzi, gdyż jestem w tym temacie totalnym laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 07.12.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Indiana CI zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts