Ingus7 07.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Hej, chciałam zaczerpnąć informacji na temat wykończenia mieszkania od dewelopera. Akurat zastanawiam się nad skorzystania z tego, ponieważ deweloper ma to w swojej ofercie. Co sądzicie na ten temat opłaca się? Czy warto wynająć ekipę na własną rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.12.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Z tym to jest różnie - znam ludzi, którzy byli bardzo zadowoleni z kupna mieszkania wykończonego "pod klucz" i znam też takich, którzy wręcz przeciwnie. Wszystko zależy od tego, czy np. deweloper ma 3 rodzaje płytek, 2 rodzaje paneli i 2 wzory drzwi, spośród których musisz dokonać wyboru czy dostarczasz swoje (opcja mniej prawdopodobna), a oni po prostu na nich pracują. No i jak to wygląda finansowo (stosunek jakości do ceny) i czasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ingus7 12.12.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ta oferta, którą deweloper proponuje to Rednet firma znana i ofertę tez ma bogatą, pewnie tylko zależy jak z wykonanie. A co do ceny to mam w cenie mieszkania, więc szkoda nie skorzystać. ale zobaczymy:) Z tym to jest różnie - znam ludzi, którzy byli bardzo zadowoleni z kupna mieszkania wykończonego "pod klucz" i znam też takich, którzy wręcz przeciwnie. Wszystko zależy od tego, czy np. deweloper ma 3 rodzaje płytek, 2 rodzaje paneli i 2 wzory drzwi, spośród których musisz dokonać wyboru czy dostarczasz swoje (opcja mniej prawdopodobna), a oni po prostu na nich pracują. No i jak to wygląda finansowo (stosunek jakości do ceny) i czasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopsik33 28.12.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja bym się chyba nie decydował na takie wykończenie przez dewelopera. No ale w moim przypadku w grę wchodzi sprawdzona ekipa. Zamiast więc ufać przypadkowym ludziom od dewelopera, wolę zatrudnić sprawdzowynych fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 28.01.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Podepnę się pod pytanie : ile kosztuje wykończenie mieszkania w stanie deweloperskim? Jakie macie doświadczenia? Ile wydaliście za wykończenie m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 29.01.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Zależy od standardu w jakim chcesz mieć to mieszkanie wykończone. Można kupić panele za 15 zł za m2 i za 200 zł, płytki za 20 zł i za 300 zł. Za kuchnię możesz zapłacić 5.000 a możesz 20.000, więc kiepsko oszacować. Inaczej koszt się rozkłada w mniejszych, inaczej w większych mieszkaniach. No i zależy też od miasta bo fachowcy taż mają różne ceny. Często spotykałam się z opinią, że trzeba założyć ok 1000 zł za m2, ale wg mnie to trochę za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 30.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Często spotykałam się z opinią, że trzeba założyć ok 1000 zł za m2, ale wg mnie to trochę za mało... Też tak myślę, że to zbyt optymistyczna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 02.02.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Zależy od standardu w jakim chcesz mieć to mieszkanie wykończone. Można kupić panele za 15 zł za m2 i za 200 zł, płytki za 20 zł i za 300 zł. Za kuchnię możesz zapłacić 5.000 a możesz 20.000, więc kiepsko oszacować. Inaczej koszt się rozkłada w mniejszych, inaczej w większych mieszkaniach. No i zależy też od miasta bo fachowcy taż mają różne ceny. Często spotykałam się z opinią, że trzeba założyć ok 1000 zł za m2, ale wg mnie to trochę za mało... Podpisuję się pod powyższym Budżet wiadomo może się kształować różnie (patrz powyższe), ale przy ekipie i koniecznośći zakupu wszystkiego od zera to 1000 PLN/m2 jest taką naprawdę optymistyczną sumą wykończenia mieszkania w standardzie ekonomicznym do stanu w którym można godnie żyć, czyli spokojnie myć się, spać i korzystać z kuchni... Bez wypasów typu egzotyczny parkiet, włoskie płytki czy meble kuchenne ze studia kuchennego Alno... Natomiast szczegółowo to jeszcze raz zacytuję wszystko Zależy od standardu w jakim chcesz mieć to mieszkanie wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellezza_pl 05.07.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 To zależy od firmy deweloperskiej. Może warto by zobaczyć inne mieszkania przez nich wykończone i wtedy się ewentualnie zdecydować bądź nie. Bo skoro to jest w cenie to to jest bardzo kuszące. No ale zależy w jakim standardzie zostanie wykończone, a jakie są twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 02.09.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Dokłądnie, przed podjęciem decyzji warto popatrzeć, jak wyglada ich wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liszew 05.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Lepiej chyba jak sam sobie to wykończysz tak jak będziesz chciała i z solidnych materiałów deweloper może wykonać wszystko z tanich materiałów a to może nie służyć na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 06.11.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ostatnio zastanawiałem się and zakupem mieszkania to za stan pod klucz przy mieszkaniu 60m 2 winszował sobie min. 120 tys. (były 3 warianty i one odpowiednio 120,150 i 180 tys.) po tym zrezygnowałem z zakupu mieszkania w stanie deweloperskim bo jak podliczyłem ceny podane przez dewelopera były niewiele większe od cen , które musiałbym zapłacić jakby to robił wszystko prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jabluszko2 08.11.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Raczej na własną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 09.11.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ja chyba wolałbym wynająć ekipę i zrobić od razu wszystko tak jak bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Deweloper pod klucz robi po dewelopersku, co dla Ciebie oznacza konieczność poprawiania wszystkiego. Więc ja takiej opcji nawet bym nie brała pod uwagę. Jak Ci robi Twoja ekipa, to przynajmniej widzisz jak i z czego. I kontrolujesz sytuacje, coś spartaczą, możesz kazać poprawić od razu. Nie musisz potem skuwać ścian itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Retriever 28.02.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi - jak zwykle to zalezy. Nie wiem jaki wybor materialow wykonczeniowych oferuje developer, czy mozesz wymienic materialy na lepsze lub takie ktore bardziej Tobie odpowiadaja. My odbieramy nasze mieszkanie za 3 tygodnie i jest to wariant pod klucz. Zalezalo nam na rekojmi/gwarancji (i znowu zalezy co jest w umowie). Ale musze przyznac, ze czesc materialow wymienilismy na inne niz w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 07.03.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Wiele zależy od materiałów, umiejętności negocjacyjnych i powierzchni aranżacji. Na przykładzie luksusowych, klimatyzowanych kawalerek w odrestaurowanej kamienicy z 20-lecia międzywojennego Doprowadzenie od stanu deweloperskiego do pełnego wykończenia to 1900zł brutto m2 Czyli trochę ponad 40 tyś na każdą z kawalerek. Realizacja Luxum, w Węgierska Residence w Krakowie [ATTACH=CONFIG]408798[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408799[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408800[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408801[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408802[/ATTACH] Czy pełne wykończenie to umeblowanie pomieszczeń, firany, karnisze, dywan itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts