czarnuch5 07.12.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam serdecznie, mam dosc spory problem i nie wiem jak sobie z nim teraz poradzic.Otoz czlowiek polozyl mi gladz na scianie i suficie w duzym pokoju-cekol c 45.Po przytarciu na gladko sciany byly w dziwne laty nie mialy jednolitej bieli, poszukalem troszke w internecie na ten temat i z tego wynika ze to sie nazywa przetarta gladz.Pytalem sie tego czlowieka czy pod farba tego nie bedzie widac , bo pod reka nie byly zbyt wyczuwalne, stwierdzil ze jak pojdzie farba wszytko sie wyrowna.Wiec kupilem biala farbe gruntujaca i wzielem sie za malowanie.Ku mojemu zaskoczeniu w miejscach tych farba sie nie kladla zbyt dobrze i sciany i sufit wygladaja tak jabym bardzo niedokoladnie pomalowal, pomalowalem wiec sufit jeszcze raz i niestety nie pomaga.Nie chce marnowac farby kolorowej bo boje sie ze bede mial sciany tak jak sufit w laty.Moje pytanie brzmi co ja teraz moge z tym fantem zrobic?Miejscami jest dobrze ale w innych miejscach bardzo zle to wyglada farba sie praktycznie w miejscach przetarcia nie kladzie ze dobrze i wszystko sie odcina.Mam nielada problem bardzo prosze o pomoc i sugestie.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 08.12.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A gruntowales sciany przed malowaniem ?? Jak nie to zagruntuj unigruntem dolej troszke farby do unigruntu tak zeby zmienil kolor pomaluj zrob zaprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnuch5 08.12.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Kupilem biala farbe gruntujaca i nia pomalowalem i wlasnie pod nie wyszly te dziwne laty tak jak by w pewnych miejscach sciany farba sie nie za dobrze kladla na gladz.W jednym miejscu po zagruntowaniu jest idealnie bialo a obok np laty w zupelnie innej tonacji, sam sie zdziwilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 08.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Zagruntuj dobrze sciany unigruntem, a dopiero pozniej maluj farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts