Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki regał do garażu

pawelqpoczta

Recommended Posts

witam!

zastanawiam się nad zakupem regałów do garażu na allero znalazłem 2 rodzaje w tej samej cenie. Nie zależy mi na dużym obciążeniu 50 kg na półkę w zupełności by mi wystarczyło, raczej na trwałości i stailności, czy będę bardziej zadowolony z regału metalowego skręcanego czy z wciskanego z płyty. Regału potrzebuję do garażu w domku jednorodzinnym. Który wybrać oto li nki do aukcji:

http://allegro.pl/180x90x40-regaly-regal-metalowy-wysylka-0-zl-i1962263223.html

http://allegro.pl/180x90x40-5p-regal-skrecany-metalowy-kurier-0zl-i1966221964.html

skręcane bym odpuścił, mam negatywne z nimi doświadczenia, wiotkie to i cienkie, te wciskane wydaja się być lepsze, niedawno "umeblowałem" sobie piwnicę-warsztacik piecioma tego typu, tylko innego producenta (metalkas czy jakoś tak) i chyba nośność 250 czy 300kg dla półki, kupiłem w leroymerlin, po 80zł/szt bo w promocji były, teraz pewnei troszke drożej ale one sa wyraźnie szersze (chodzi o tę część na której opiera się półka), poza tym w tego typu regałach ta nośność jest jaoś tam warynkowana drobnym druczkiem, te 200 to jest dla dolnej półki pod warunkiem jakiegoś tam proporcjonalnego obciążania i oczywiście obowiązkiem jest zakotwienie regału do ściany (czego oczywiście ja nie zrobiłem ;) )

• 4 months później...

Ja też kupiłem w markecie i przejechałem się na tych ich jakościowych bublach w opisie było napisane o 200kg na półce było max 80kg i pewnej nocy wszystkie półki złożyły się razem ze słoikami z konfiturami. Następnym razem kupiłem regały [tu była reklama debiutanta - usunięto] co prawda było drożej ale teraz spokojnie na półkę daje 150kg i trzyma.

Czyli nie zawsze tanio znaczy dobrze, ale to się trzeba samemu przekonać

Edytowane przez joliska

• 2 weeks później...
  • 2 years później...
  • 5 years później...

Kupiłem w zeszłym tygodniu ten regał MARBO Regał magazynowy Stark 200x120x60 5P 1750 kg, nóżki ma skręcane a reszta na wcisk. Trochę zabawy z montażem było, ale z zakupu jestem zadowolony. Regał stabilny, nogi metalowe ocynkowane 1,5 mm. Dla mnie ważne była wysokość i głębokość.

Wcześniej kupiłem drewno i sam regały zrobiłem, są moim daniem ładniejsze ale mniej stabilne.

• 9 months później...