ave 07.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Pilnie potrzebuję porady: Zmieniam (mam w zamiarze) płytę z gazowej na elektryczną i mam piekarnik elektryczny - piekarnik jest podłączony do specjalnego(? )kabla. Taki grubszy jakiś - oddzielny tylko do kuchenki........ . Czy do tego jednego kabla, można podłączyć i płytę i piekarnik? Jestem jak widać, w prądzie nieco... niezorientowana. Oczywiście podłączenie będzie należało do elektryka - a teraz zależy mi na wiedzy, czy mogę i jest sens ją w ogóle sobie zakupić. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.12.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Twój piekarnik pracuje na napięciu 230V.Płyta potrzebuje 400V, choć może też pracować na 230V. Więc pytanie zasadnicze, czy masz doprowadzoną siłę?Jeśli tak, to na jednym kablu może chodzić płyta i piekarnikJeśli nie, to będzie wybijać bezpieczniki. Niech to elektryk obejrzy i oceni na miejscu zanim usuniesz kuchenkę gazową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 08.12.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 dziękuję! O taką odpowiedź mi chodziło! Ta "siła" tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts