anawoj 07.12.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witajcie, Nie wiem czy mnie nie pogonicie, ale mam mało czasu na podjęcie decyzji i szukam podpowiedzi wszędzie gdzie to możliwe.Dość nieoczekiwanie sprzedaliśmy swój dom i teraz mamy kilka miesięcy na przeprowadzkę. chcemy kupić dom - najlepiej do wykończenia, mamy na to jakieś 400 000pln. wpadło nam w oko kilka nieruchomości w Mławie, chociaż nigdy nie byłam w tym mieście. wiem, wariactwo...ale cóż, i tak bywaw poniedziałek mamy umówione dwa spotkania, domy w stanie surowym. jeden ma dach, pozostałe tylko więźbę dachową pod blachodachówkę. oferta 170-200 tys. zastanawiam się, czy jest tu ktoś z Mławy, kto podpowie mi, czy warto w ogóle interesować się tymi inwestycjami. druga sprawa, jeśli wszystko będzie ok, zamierzamy się targować...za ile można "wyrwać" taki domek ok 150m2 + 20 lub 38m2 garaż bez lub z dachem będę niesamowicie wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 A czy to ma być inwestycja czy chcecie przenieść swoje życie do Mławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawoj 07.12.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 chcemy się przeprowadzić. nie wiem czy na całe życie, czy tylko na kilka lat i znowu zaczniemy od nowa...czas pokaże. co ważne, nie martwimy się o pracę, mamy własną firmę, którą możemy prowadzić niemalże z każdego miejsca w Polsce. zależy nam jednak na w miarę dobrym dojeździe w 3 miejsca. Słupsk, Warszawa, Łomża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 07.12.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Bardzo dobrze znam te okolice, ale w Mławie nie mieszkam i nigdy nie zamieszkam. Buduję się 40 km od Mławy, ale w Mławie pracuję.Można tam kupić bardzo okazjnie dom czy mieszkanie, zwłaszcz od kiedy miescowa największa firma LG nie najlepiej przędzie. Za 350 - 400 tys to można tam bardzo dobrze wykończony dom kupić, do zamieszkania. Te Wasze 170-200 tys nie brzmi źle. Zależy z czego dom i gdzie położony oraz ile lat już stoi, no i jaka duża działka. czy coś urwiecie z ceny, zależy od determinacji sprzedawcy, ciężko powiedzieć ale trzeba walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawoj 07.12.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 domy, które mamy oglądać zostały wybudowane w 2010 i 2011r. okolice ul.Ligi obrony kraju oferowano nam domy urządzone, można byłoby się tam wprowadzić po małym remoncie...ale jakoś tak marzy nam się coś "nowego" ....aczkolwiek nie podejmiemy się budowy od totalnych podstaw. działki 1000-1200m2. nie wiem jak wygląda sprawa mediów. w poniedziałek powinnam uzyskać sporo informacji, ale na razie przygotowuję się do spotkania. mam plan. powinnam wziąść ze sobą kilku zaprzyjaźnionych majstrów - znawców tematu. będą wiedzieli o co pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts