m_arek 18.03.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Chciałbym poznać opinie i doświadczenia forumowiczów dotyczące ubezpieczeń domu.Dotychczas korzystałem z usług PZU,ale nie jestem przekonany w 100% do tej firmy,może warto pomyśleć o zmianie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość MICHU 18.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Cześć.Tylko nie PZU.Polecam WARTE, korzystniejsze,warunki.A przede wszystkim poproś o wstępne wyliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 PZU to dobra,uczciwa,polska firma i mają b.dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 18.03.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Z doświadczenia z firmami ubezpieczeniowymi wiem że prawda wychodzi przy płaceniu odszkodowania, wtedy idzie cała kawa na ławę.Wg moich doświadczeń ale niestety tylko samochodowych od właśnie tej strony wybieram PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jędrek11 18.03.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Mam ubezpieczoną budowę w Cigna STU (narzucone przez PKO- kredytodawcę) . W ubiegłym roku zawaliły się kominy w trakcie huraganu- i na tym skonczył sie moj stres .Oszacowanie szkody na podstawie mojego kosztorysu, szybka wypłata - jedyny mankament to brak możliwości poszerzenia zakresu o kradzież - dlatego dodatkowo ubezpieczyłem budowę w Compensie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom10 19.03.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ja ubezpieczylem w Allianzie, korzytniejsza oferta od PZU i WARTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 19.03.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ubezpieczałem dom w budowie w Compensie głównie ze względu na opcję ubezpieczenia od kradzieży. Zapłaciłem 0,23% kwoty ubezpieczenia. Ubezpieczenie od kradzieży wypłacane jest tylko do 10% wartości ubezpieczenia i przy udziale własnym w szkodach 500zł. Jak na razie główny problem miałem z znalezieniem kompetentnego agenta Compensy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 19.03.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ja ubezpieczyłem w Uniqa- dawniej Polonia (chyba). To był komplet z pakietem samochodowym, i wyszło taniej niż sam pakiet Warty lub PZU.Więc praktycznie ubezpieczenie domu mam za darmo.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 19.03.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ubezpieczyłam w TUW Concordia WielkopolskaDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.03.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Wiele dobrego od znajomych (brali kredyt koniecznie budowę musieli ubezpieczać) w sumie trzy przypadki, wszystkie Alianz. Opinie pochlebne teraz mają w tej firmie normalne ubezpieczenie wybodowanych domów, korzystne są również komunikacyjne. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 19.03.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Punkt 1. Mik ma zawsze rację, jak nie ma patrz punkt 1. Mik ja również w Alianz więc w twoim poście powinno być 4 przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.03.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Witam Szanownego Kolegę Inwestora. Co z dachówką? Potrzebujesz pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 31.05.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 "Podnoszę" temat, bo jestem na tym etapie. Czy ktoś robił porównanie kosztów (no i kruczków) dla kilku firm ubezpieczeniowych? Budowę miałem ubezpieczoną w Warcie, samochód w PZU. Jakieś nowe doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Pare lat byłem agentem ubezpieczeniowym. Jeśli chodzi o domy to zauwazyłem że firmy bez problemu wypłacają niskie kwoty ,natomiast przy duzych zaczynają się schody. Miałem pewne doświadczenie przy samochodach (będąc agentem byłem jednocześnie pracownikiem f-y blacharsko lakierniczej) i tu sie napatrzyłem jak f-y typu polonia (unika),warta (ze swoimi genialnymi wyłączeniami) i małe firemki typu agropolisa itp blokuja wypłaty przez np 2 lata. A jakie wyciągnąłem wnioski? WSZYSTKO z nimi na piśmie ,UWAŻNIE przeczytac OWU(ogólne warunki ubezpieczenia) ,w razie wątpliwości pytać,pytać i jeszcze raz pytac - od tego jest agent. Aha i nie bac sie postraszyć sądem powołując sie na osławiony (w tej branży) kodeks cywilny. A wszelkie pisma (w razie kłopotów) wysyłać do głównych oddziałów ubezpieczyciela ,a kopię do swojego oddziału (coby wiedzieli ,że nie przelewki). Do takich klientów starają sie podchodzić poważniej i uważniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts