skowronp 08.12.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Cześć wszystkim, Mam mały problem ze znalezieniem kratek wentylacyjnych do podbitki (płyta OSB + styro + a na wiosnę tynk). Nigdzie nie mogę znaleźć jakiś ładnych z siatką w kształcie wąskiego prostokąta np. 600x100 (materiał dowolny byle dał się potem pomalowac pod kolor). Jedyne jakie znalazłem obecnie to robione na zamówienie ze stali ocynkowanej i malowanej proszkowo w kwocie 60 zł netto - a potrzebuje ich 14 ... Pomóżcie znaleźć coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 08.12.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Też ostatnio szukałem, już nawet w kratkach meblowych czy drzwiowych - ponoć ludzie używają te od drzwi łazienkowych, nie mają one jednak siatki...Cena prostokątnych metalowych nie zachęcają więc ostatecznie padło na okrągłe, małe - takie, tyle że wyjdzie ich koło 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 08.12.2011 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dzięki to zawsze jakieś wyjście. Jednak na chwilę obecną jeszcze poszukam bo póki co udaje mi się zachować koncepcję budynku i chciałbym to kontynuować A kratkę którą wybrałem to prostokąt z samą siatką - kratki24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 08.12.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Przy rozwiązaniu deska czołowa i podbitka wlot powietrza robię nad deską czołową, szczeline maskuje rynna i nie ma potrzeby stosowania kratek w podbitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 08.12.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hmmm faktycznie prosty sposób ale teraz trudny w wykonaniu ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 08.12.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie wiadomo jak rozwiązali okap dekarze u Ciebie , ale raczej trudny bo trzeba będzie coś zdjąć i przerobić. Masz jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.12.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie robiłbym żadnych kratek tylko po środku szczelinę szerokości 2~3 cm na całej długości podbitki. Siatkę (moskitierę) mocowałbym do płyty OSB. Będzie efekt podobny jak bonie na ścianach i znakomity wlot. Druga wersja to taka szczelina tuż przy skraju okapu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 09.12.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Nie wiadomo jak rozwiązali okap dekarze u Ciebie , ale raczej trudny bo trzeba będzie coś zdjąć i przerobić. Masz jakieś zdjęcia ? Generalnie do krokwi deska czołowa (16cm) na to blacha. Lepszego zdjęcia nie mam ;( Jak ty to robisz - na wysokości rynny? a co ze spadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 09.12.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Współczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts