bartek_nkm 08.12.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witajcie,mam przy domu wolnostojący garaż z lat 50tych. Nie jest już w najlepszym stanie, na ścianach i podłodze pojawiły się pęknięcia i obawiam się, że garaż niedługo po prostu się zawali. Chciałbym zorientować się czy na postawienie nowego garażu potrzebuję pozwolenie? Myślę o delikatnej rozbudowie z uwagi na prowadzoną przeze mnie działalność - chciałbym mieć w nim mały, jednostanowiskowy warsztat z kanałem, bez podnośnika. Wymiary 7/5/3,5m. Czego najlepiej użyć do budowy? Słyszałem o możliwości budowy z gotowych elementów, ale to do mnie nie przemawia... Od czego w ogóle zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.12.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Chcesz rozbudować istniejący garaż czy postawić nowy? GARAŻ zawsze jest na pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek_nkm 08.12.2011 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie ma sensu rozbudowy istniejącego. Tylko nowy wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.12.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No więc musisz uzyskać pozwolenie na budowę. Na zgłoszenie można robić jedynie budynki gospodarcze do 25 m. No chyba że jesteś rolnikiem to większe . A i nie zapomnij o pozwoleniu na rozbiórkę istniejącego garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mayerad 12.12.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Witam, chciałem zapytać co polecacie do ocieplenia oraz izolacji w nowym garażu, wielkość garażu to 7x5 m więc niemały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts