MarcinK1 09.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam, Długo się zastanawiałem gdzie to napisać, bo tematów na foum jest kilka, a moja sprawa jest dosyć rozległa i w takim przypadku, musiałbym założyć parę wątków w każdym dziale. Z góry przepraszam jeśli te tematy się kiedyś powielały, ale ogarnięcie całego forum, by znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, zajełyby mi sporo czasu, a o czas mi właśnie chodzi. Chciałbym zdąrzyć do świąt, a przynajmniej do końca roku.do rzeczy:mam do pomalowania ogrodzenie wokół działki 1,80m wysokości i 120m długości wraz z bramą, posadzkę w garażu 25m2 oraz balustrady na balkonach 2* 1,5 na 4. Bardzo proszę o pomoc co za farbę i do czego mógłbym urzyć. Uwzględniając warunki atmosferyczne obecnie panujące, przyzwoitą cenę oraz dostępność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 09.12.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ogrodzenie malowałem kilka razy "Jedynką". Jakoś najbardziej mi się sprawdzała i była bardziej biała niż inne wpadające lekko w żółty. Dlatego co roku wyprawki najlepiej robić tą samą marką jak poprzednio. Na mokrym nie radzę malować. Lepiej nic nie robić, bo do wiosny zlezie. A farby do posadzki betonowej w największej ilości znalazłem w Praktikerze. Ale nie użyłem ich, więc nie powiem jaki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinK1 09.12.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 czyli taka jedynka odpada, bo muszę to wykonać do końca roku, a malowanie co rok też mi się nie uśmiecha i nie ważne jaki to jest kolor, ale bialy na pewno odpada, więc ten probem mam z głowy. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale np do ogrodzenia wolałbym urzyć coś innego niż te powszechne farby typu hammerite, jedynki czy inne dekorale. Mniej komercji, więcej pewności, że trafie na jakościową farbę. Może coś z przemysłu? Słyszałem kiedyś coś o farbach dwuskładnikowych. Ktoś ma większą wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.12.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Jeżeli chcesz pomalować profesjonalnie, to musisz zdjąć i zawieść metalowe przęsło płotu najpierw do cynkowni a potem do malarni proszkowej. Wtedy masz najwyższą jakość i spokój na lata niezależnie od pory roku:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antyk 13.12.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 a po co ściągać i zawozić? jak masz dużo kasy i Ci się nudzi to owszem ten pomysł jest dobry. Z jedynką lub innymi domaluxami to jak z tanim winem... Dobrze kopie, ale skutki są opłakane, tanie i ogólnodostępne. Proponuję Ci farby epoksydowe dwuskładnikowe, które możesz użyć w grudniu przy takich warunkach atmosferycznych. W jednym temacie na tym forum napisałem o wylewce w garażu. Sam miałem ten sam problem i również użyłem farb epoksydowych. Wbrew pozorom nie są to drogie farby przemysłowe, a do tego masz pewność, że za rok czy dwa nie będziesz musiał rwać włosów z głowy i wydawać kolejne pieniądze na tą samą robotę. Lepiej zrobić raz a porządnie, niż bawić się farbkami o których się dowiedziałeś z telewizyjnej reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts