Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje budowanie

Recommended Posts

Mam taki mały problem, w łazience jasnoszarej (wizualki na samej górze) szafka podumywalkowa będzie nieco wystawała poza umywalkę po ok 10 cm po bokach i 5 cm z przodu. Nie wiem czy dać blat w kolorze np. zbliżonym do szarych płytek czy pozostać przy białym:confused: Pomóżcie

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A dlaczego szafka i umywalka są innych rozmiarów?

I to takie trochę dziwne te różnice wymiarów, 10 i 5 cm.

Miałam tak, i powiem Ci, że bardzo niewygodnie mi było.

Jeżeli tak ma już być, to ja bym dała blat w kolorze szafki.

Tak na marginesie to bardzo Was przepraszam, że tak wparowałam na forum bez żadnego wstępu, kilku słów o sobie, domku itp...tak się zajarałam tym, że w końcu udało mi się ogarnąć zakładanie watku, wstawianie zdjęć (wstawiania zdjęć jeszcze nie opanowała do końca:no:) . Mój cudny domek już stoi, czeka sobie cierpliwie na wykończenia, póki co "fachowcy" jak to zwykle z nimi bywa, nie za bardzo się śpieszą!!! Jeden spóźnił się o tydzień, drugi już nie mógł dłużej czekać, trzeciemu sie inne roboty przesunęły i tak lawinowo obsuwa na całej linii. Już brak mi cierpliwości i sił...ale do rzeczy...w domku zamieszka 3 osobowa rodzinka:0,

Wstępne plany przeprowadzkowe - to W I O S N A (marzec/kwiecień) :wiggle: Mam nadzieję że uporamy sie do tego czasu??? Projekt domku to LIBRA z drobnymi udoskonaleniami. Będę bardzo wszystkim wdzięczna za podpowiedzi, komentarze, uwagi, tym bardziej na Was liczę, gdyż wnętrza to tylko moje pomysły, inspiracje, które może nie do końca są trafione. Zapraszam:rolleyes:

Cierpliwości i sił na pewno starczy :)

Co do szafki. Wiesz, wydaje mi się, że 10 cm to za mało, żeby coś wygodnie trzymać. Chyba, że grzebień ;)

A wycierać i czyścić trzeba.

Nie wiem, może moja szafka była jakaś trefna, ale zbierająca się woda ją nadwyrężyła.

Może gdyby każdy ją wycierał do sucha po użyciu umywalki, to by dłużej posłużyła.

Ale ja niewolnicą szafki nie byłam i nie będę :p

Ja w ulgą wywaliłam swoją szafkę i wstawiłam postument.

W nowej łazience planuję umywalkę na całą szerokość: o taką plus szafka godmorgon.

Ło matko, guru we własnej osobie do mnie zajrzała, cześć Martusia - fajnie że jesteś. No właśnie, stolarz do poniedziałku jest niedostępny, więc mam nadzieję, że jak wróci to coś z nim będę kombinować.:confused: Już sama nie wiem, bardzo mi się podoba jak szafka wystaje poza umywalkę, ale może rzeczywiście w moim przypadku te 10 cm to będzie za mało???

To się jeszcze zastanów, czy na pewno musisz trzymać coś bezpośrednio przy umywalce?

Może Twoja rodzina chętnie będzie chować wszystko do szafek/szuflad?

I wtedy te 10 cm będzie ładne. A funkcjonalna będzie szuflada pod umywalką.

Oj wiem, namotałam Ci ;)

To się jeszcze zastanów, czy na pewno musisz trzymać coś bezpośrednio przy umywalce?

Może Twoja rodzina chętnie będzie chować wszystko do szafek/szuflad?

I wtedy te 10 cm będzie ładne. A funkcjonalna będzie szuflada pod umywalką.

Oj wiem, namotałam Ci ;)

Narendil, wiesz jak to u mnie jest (i pewnie w większości domów) moi dwaj panowie (mąż i synal) to kładą wszystko tam gdzie im popadnie i gdzie im wygodniej. Tylko ja chodzę za wszystkimi u przestawiam, chowam i tylko się wiecznie nagadam, a to i tak żadnego efektu nie przynosi:cry::evil:. Więc może rzeczywiście jak nie będą mieli miejsca obok umywalki to będą zmuszeni chować swoje przybory do środka.

O i to jest chyba największy plus, czyli zdecydowałam robię bez bocznych boków:wiggle:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...