marcin_bnk 09.12.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam . jestem na etapie wyboru sprzętu do c.o i cwu , chciałbym ruszyć mocno z kopyta na wczesna wiosne z instalacjami i mam mętlik w głowie prosze o pomoc i kilka rad , otóż sytuacja moja wygląda tak : dom - 115 m2 z użytkowym poddaszem bez piwnicy , fundament - styro 12 , sciany - max +styro 15 , podloga 10 cm styro + strop skośny betonowy +20 cm styro . Kotłownia bedzie 8 metrów od domu w budynku gospodarczym . miałem zamysł aby zakupic piec defro duo uni(palone bedzie tym co najtaniej bedzie wychodzic w sezonie - podejrzewam ze groszek plus jakiesi drewno okazyjnie ) - 15 kw do tego kolektory , zasobnik cieplej wody 300l w spiżarni w domu 1)Czy sa piece na typu defro duo uni które same sie rozpalaja , chodzi głownie o lato gdyby kolektory nie nagrzaly wody do uzytku ?? 2)czy mozecie polecić jakis inny piec niz defro ??3) jakimi rurami proponujecie zrobic centralne - myślalem o miedzi , bedzie wiekszosc kaloryferów , jedynie podlogówka w kuchni, łazience i holu. Czy oplaca sie robic podlogówkę wodna na takiej malej powierzchni czy lepiej elektryczna ?? 4) Z jakiego materaiłu zrobic węzeł cieplowniczy miedzy domem a kotłownia i jaką otuline zastosować ?? 5) ogólnie takie połaczenie pieca na groszek plus te kolektory to nie jest przerost formy nad trescia ?? czy posiada ktos taka kombinacje ?? Prosze o opinie uzytkowników co mieli doczynienia z podobnymi dylematami lub maja podobna sytuacja i moga sie podzielic doswiadczeniem. Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bnk 11.12.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam widze ze nie ma za bardzo chętnych do wypowiedzenie sie w temacie . Czytam własnie o piecach Skam P -Premium , czy ktoś posiada takowe piece i moze sie wypowiedziec na ich temat ?? Jaka jest orienacyjna cena takiego pieca 12 kW ze sterownikiem Cobra plus ruszt awaryjny w piecu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 11.12.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus/page217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bnk 11.12.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 mam rozumiec ze piece skam p-premium sa robione przez ta sama firme co ogniwo eko plus?? bo nierozumiem linku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 11.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 jesli chcesz kocioł który sam sie rozpali to pomysl nad kotłem peletowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bnk 11.12.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 no pelet nie zbyt mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.12.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) mam rozumiec ze piece skam p-premium sa robione przez ta sama firme co ogniwo eko plus?? bo nierozumiem linku ?? Myślę, że kolega chciał zwrócić uwagę, że do Skam-P Premium można także wybrać sterownik eCoal. Na stronie z podanym przez niego linkiem jest wpis kolegi Tesel, który korzysta z kotła Skam-P Premium 12kW sterowanego przez model eCoal Wątek o Skam-P jest tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169888-kocio%C5%82-SKAM-P-i-sterownik-Puma/page84 Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bnk 11.12.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 kolego jarecki . jaka jest cena pieca skam p-premium 12kw z jakis dobrym sterownikiem ?? Gdzie w okolicach rzeszowa mozna dostać taki piec ? Jak jest z gwarancj a, serwisem i uruchomieniem ??? Czy znasz taka sytuacje zeby piec wspolpracowal z kolektorami , lub sluzyl jako podgrzewacz do wody w lecie ?? Jesli tak to jak to sie spisuje ?? Jak jest ze sterowaniem i obsługa ?? czy jest skomplikowane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.12.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Odbierz priva, dopisze Ci kontakt k/Rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts