barnio 10.12.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 WitamKupiłem dom z istniejącą instalacją z butlą na propan Dragongazu. Instalacja ma półtora roku. Przymierzam się do podpisania umowy na dostawę gazu. Pytania - po ile teraz chodzi propan techniczny ?- czy opłata za butlę pobierana jest za cały czas świadczenia usługi, czy można negocjować, aby jej nie było jeżeli już im się zamortyzowała ?Umowę będę chciał podpisać na czas nieokreślony, gdyż ponoć w tym roku ma być pociągnięty gaz "rurą". Na co jeszcze zwrócić uwagę przy podpisaniu umowy ?Poprzedni właściciel płacił przy umowie na czas określony 2,25 za litr plus 117zł/kwartał za dzierżawę zbiornika. Czy tylko mnie się wydaje, że jest to jakoś drogo ?Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 10.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 1. cena 2,25 przy umowie i dzierżawie jest niewygórowana - prawdopodobnie chodzi o cenę promocyjną pierwszego tankowania ? cena gazu zależy również od pory roku, teraz 2,25 to bardzo tanio. 2. po co Ci umowa na dostawę gazu ? nie możesz kupować bez umowy ?3. aktualną cenę propanu możesz zobaczyć chociażby tutaj http://www.chemline.pl/ (bez umowy do własnej butli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnio 11.12.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 1. cena 2,25 przy umowie i dzierżawie jest niewygórowana - prawdopodobnie chodzi o cenę promocyjną pierwszego tankowania ? cena gazu zależy również od pory roku, teraz 2,25 to bardzo tanio. Cena pierwszego tankowania była 1,95, ale to było pól roku temu. 2. po co Ci umowa na dostawę gazu ? nie możesz kupować bez umowy ? Musiałbym wstawić swój zbiornik co mi się średnio opłaci, gdyż na jesień mam mieć dociągniętą instalację z gimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnio 13.12.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Rzeczywiscie cena sprzed pol roku byla odrobine nieaktualna, teraz dostalem 3,19 (!) plus 30 zł dzierzawa zbiornika. Zbiornika na wlasnosc nie oplaca mi sie miec ze wzgledu na dociagniecie w tym roku gazu miejskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berbelucha 17.12.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Czy umowa przeszła na Ciebie wraz z zakupem domu? Chyba tak bo inaczej poprzedni własciciel musiałby zapłacić kary. Pozostaje negocjować z Dragongaz. Sprawdź w gminie czy na pewno podłaczą w przyszłym roku i czy nie trzeba bedzie ciagnąć nitki np. 200m. Gazownia może odmówić co się zdarza przy zabudowie rozproszonej. Chyba że podciągnięcie na własny koszt. I uwaga cena gazu ziemnego rośnie w przyszłym roku o ok. 20%. Warto policzyć wszystkie uwarunkowania. Znam takich co jednak się nie podłączyli do sieci miejskiej, bo się nie opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts