mychol12 10.12.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Obudowujemy kominek niby wszystko juz wiemy ale chyba nie do końca....Nad wkładem będzie belka kominkowa ...I mam pytanie czy wełna z ta całą izolacją(tym sreberkiem) może dotykać wkład kominka?...Od frontu nad drzwiami do kominka..chyba jednak zostawiliśmy mało i dając tam wełnę z izolacja bedzie ona dotykać wkład...czy tak moze byc?Bede wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 10.12.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 zrób zdjęcie i wklej tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.12.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Z tego co zrozumiałem, że chodzi o miejsce nad drzwiami wkładu. Tam są największe temperatury, niebawem to sreberko "zniknie" wełna się zlasuje. Bedzie smrodu sporo i izolacja tak wykonana zniknie... Ot tak to się podzieje według mnie. Ale poczekaj na sugestie osób robiących termosy wełnowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.12.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Wełna mineralna stosowana do budowy kominków.. UWAGA:stirthepot: pali się wysokich temperaturach . Jeśli więc zastosujesz ją na wkładzie , tak jak to opisujesz, prawdopodobnie się zapali .. Tak na marginesie : NIE STOSUJEMY WEŁNY W NASZYCH REALIZACJACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts