PawMig 11.12.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam wszystkich an forum. Mam takie pytanie. Chciałbym troszkę przerobić kuchnie. Zabudować piekarnik, dołozyć zmywarke w zabudowie, zmienic okap i... może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie Ale nurtuje mnie pytanie czy w miejscu gdzie teraz jest kuchenka da się zamontowac piekarnik w zabudowie? I czy tuz za lodówką da się zabudowac zmywarkę? Zdjęcie załączam i dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 11.12.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Zamiast kuchni wolnostojącej roisz piekarnik w zabudowie + płyta w blacie. Bez problemu. Natomiast zywarka powinna być jak najbliżej zlewu, na pewno nie za lodówką, ale przed, między zlewem a lodówką. Jeśli będzie za bardzo niewygodnie będzie z niej korzystać. Naczynia do zmywarki wkładasz często ze zlewu, albo wyjmujesz i wkładasz do szafek. Niewygodnie będzie obchodzić lodówkę. Poza tym jak zrobisz zmywarkę przed lodowką przybędzie roboczego blatu.Na pewno w przypadku takich przeróbek trzeba będzie wymienić blat na nowy. Moim zdaniem to bardzo proste przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawMig 11.12.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Dzięki serdecznie za podpowiedź. Właściwie miałem na myśli zmywarkę przed lodówką a z wrażenia napisałem za Obawiałem się, że będzie kłopot z zamontowaniem piekarnika i płyty w obecnym miejscu kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 11.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie no dlaczego ma być problem z zamontowaniem piekarnika? Na piekarnik w zabudowie robi się normalny korpus szafki, w którym montuje się piekarnik, a w blacie wycina otwór na płytę i montuje się płytę. Z tym, że właśnie trzeba będzie nowy blat zrobić.Ja bym w tej kuchni, jesli myślisz o zmianie okapu, zrobiła okap podszafkowy. Lepiej by to wyglądało, zeby zamknąć górą ten ciąg wiszących szafek. Trzeba by zrobić taką samą szafkę aż do ściany. W sumie z kominowym okapem też nie byłoby źle, ale mam wrażenie, ze lepiej z podszafkowym.I ta lodówka biała tak trochę łyso wygląda. Nie wiem, jak dużo chcesz w kuchni zmieniać, ale mam wrażenie, ze ładniej byłoby przymknąć nieco tę kuchnię niewielką ścianką, zeby ukryć lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawMig 11.12.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Generalnie 3 lata temu zrobiłem to mieszkanie pod wynajem. A teraz pora wrócić i zrobić pod siebie. Lodówka będzie zmieniana na inox. A co myślisz o jakimś delikatnym suficie podwieszanym? Jest mozliwość przerobienia drzwiczek tej szafki zawieszonej tak aby były np. z mlecznego szkła? Załączam też ciąg dalszy mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawMig 14.12.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Wtajcie, Przegladając archiwalne wątki postanowiłem pokazać jak wygląda część mieszkania o którą kiedyś pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts