atheo 11.12.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 witam drodzy forumowicze,moje pytanie zmierza do tego jak w temacie... mam instalację wodną w stanie deweloperskim wykonaną na sprasowanych złączkach pex, potrzebują niektóre punkty trochę poprzesuwac, powydłużać i zastanawiam sie czy lepiej by było przedłużyć tę instalację na rurach PE zgrzewalnych które mogą być zapaćkane w ścianie czy dalej stosować system pex ale na złączkach skręcalnych ? czy raczej złączki skręcalne kategorycznie - Nie do tynku... ?z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.12.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 podejście do baterii też masz w ścianie, o trójnikach itp. nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 11.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 witam drodzy forumowicze, moje pytanie zmierza do tego jak w temacie... mam instalację wodną w stanie deweloperskim wykonaną na sprasowanych złączkach pex, potrzebują niektóre punkty trochę poprzesuwac, powydłużać i zastanawiam sie czy lepiej by było przedłużyć tę instalację na rurach PE zgrzewalnych które mogą być zapaćkane w ścianie czy dalej stosować system pex ale na złączkach skręcalnych ? czy raczej złączki skręcalne kategorycznie - Nie do tynku... ? z góry dziękuje Niektóre hurtownie wypożyczają prasę. Ja bym nie wstawiał skręcanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atheo 13.12.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Dokładnie, wyporzyczę sobie taką prase. Czy na coś konkretnego powinienem uważać przy zacisjaniu złączek taką prasą, za hcenne uwagi serdecznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek_michalak 13.01.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Strzeż się pexa skręcanego. Na działkę - ok. Podciągnąć wodę do zraszacza - ok. Ale tam, gdzie wyciek może narobić szkody, wyłącznie pex zaciskany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts