Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Jak przepływ jest ok to może być i 1/2 ", tyle że jak jest bardzo mała średnica to obiegówka musi mocniej pracować.

No to za......cie cnc zabrałeś mi ostatniego asa z rękawa jak tu prz.....ć hydraulikowi szpile już nie wiem . Przepływy na pompkach wilo na maxa przy 6v wyciskam ok 2,9l/min operowanie czy to pompkami wtórnymi czy biegami w Pc nic nie daje to znaczy daje większe użycie Kwh :-)

Szypki test dla teori złej izolacji na parterze . Dane startowe Tz -7 KG26* sztywno w pokojach (bez dzwi)na piętrze 21*. Zamykam cały parter chwilowy sko T pc ale po paru sekundach spowrotem z/26 p/22 . START 17.00 nic fr45 17:20 fr45 z27/p24 hurra jest światełko w tunelu +1 ,dalej 17:36 fr 36spada z26/p24 i dupa , dalej 18:15 bez zmian w pokojach z 21* zrobiło się 22,4 PC ciśnie dalej z dT 2* jaki wniosek dokładnie tak samo się zachowuje jak grzałem razem z dołem z tym że dT był 2*-4* no ale miała do pociągnięcia 2x więcej rurek . Daje ręke uciàć że jutro będzie pyrkać na fr20-30 i nie dobije +2 i zeżre pewnie ok 1.2kwh/h pozostawie do rana to sie okaże

21:00 fr30 z26/p24 w pokojach na piętrze już 22,9* Pc ciśnie dalej przy decie2*

21:00 fr30 z26/p24 w pokojach na piętrze już 22,9* Pc ciśnie dalej przy decie2*

Jest mały plus defrosty się skruciły do 7min z czego co zaobserwowałem to tylko etap samego odszraniania 2min reszta to start grzałki i ostatni etap grzałki dobijanie Tz 3min reszta po staremu ciśnie dalej . Jak ta dalej będzi cisnąć to niezłą kupe będe sprzątał z pod PC

Słuchajci ma na pc od samego początku last error h42 i on już nył od samego początku jak uruchamiał PC i nie usunoł go nie wiem czemu nie zwracałem na to uwagi bo jeśli serwisant się tym nie przejoł to ja też . Luu....wa jak kasuje się błędy wtedy zobacze czy wyskoczy ponownie.

Po kolei :

kasowanie alarmów-wył PC pomarańczowym przyciskiem , dokładnie nie pamiętam :

-wciskaj od razu error reset ciągle przez ok 10 s ,aż piknie

lub

-wejdź w stronkę z alarmami i to samo co wyżej

Co do instalacji -TO MASZ NIE ZGODNIE Z DTR i 3/4" to kwas (z całym szacunkiem dla CNC )-moim zdaniem to jest nie do obrony.Po za tym nie jestem przecież hydraulikiem-ale wiem jak to powinno wyglądać , słabo się przyłożył ten człeczek...

Sam zaryzykowałem 1" pod ciepłomierz (bo taki mi się napatoczył) , chociaż jest ok-teraz tak nie zrobię ! 5/4" i "kuniec"!

pzdr

Wpisz w Google : panasonic error h42

Wpisałem. Instalator zobaczył co to za error i uciekł. Dziwne że ta pompa jeszcze działa.

Wiem co on oznacza i dziwi mnie to że pc mimo to działa . Hu....wo bo HU....wo ale działa. Error reset nic nie daje błąd dalej jest zrobił sie reset Pc i wciàż błąd a to H...j będzie dym

Wiem co on oznacza i dziwi mnie to że pc mimo to działa . Hu....wo bo HU....wo ale działa. Error reset nic nie daje błąd dalej jest zrobił sie reset Pc i wciàż błąd a to H...j będzie dym

Wygląda na to że już oszalałeś przez tę pompę ciepła . Od razu rezerwuj miejsce w sanatorium do końca zimy a pompę wyłącz i pakuj walizki.

witam forumowiczów

przeglądam forum i widzę że kolega jogi1978 ma problem z error h 42. Ja miałem podobną sytuację podczas dużych mrozów(-25 -28) wywaliło mi h42 a po jakimś czasie H98. Po kontakcie telefonicznym z instalatorem powiedział że takie mrozy to się grzałka włączały i tak to jest jednym słowem lanie wody.

Odszukałem co oznaczają te błędy i zadzwoniłem bezpośrednio na infolinie Panasonica i przedstawiłem im historię a coni kazali się kontaktować z instalatorem. czy ktoś może bliżej wyjaśnić te błędy i przyczynę i skutki.

Ok Pc musiało być off udsło się usunąć teraz czekam aż Pc uruchomi sprężarka ale pc czeka teraz aż spadnie Tpowrotu mam teraz p 20* jeszcze 1* i ruszy fr sie zobaczy

stary-jest szansa nadziei , może alarm był przy rozruchu-a magik nie potrafił go skasować...

A miałeś zgaszoną zieloną diodę przy tym resecie ?

Witam

Nie róbcie chłopakowi wody z mózgu i nie odsyłajcie go do ciepłych krajów.

Jeśli pompa działa normalnie, a na to wygląda z chaotycznych co prawda relacji zainteresowanego, to w chwili obecnej wszystko jest OK.

Last error oznacza, w tym wypadku, że wystąpił w trakcie instalacji, co z różnych względów zależnych od klasy instalatora było możliwym.

U mnie od dwóch lat wisi sobie dy wcisnę CHECK error 70 i śpię spokojnie.

Śpij spokojnie Yogi!

Pozdrawiam

Pratchawiec

Witam

Nie róbcie chłopakowi wody z mózgu i nie odsyłajcie go do ciepłych krajów.

Jeśli pompa działa normalnie, a na to wygląda z chaotycznych co prawda relacji zainteresowanego, to w chwili obecnej wszystko jest OK.

Last error oznacza, w tym wypadku, że wystąpił w trakcie instalacji, co z różnych względów zależnych od klasy instalatora było możliwym.

U mnie od dwóch lat wisi sobie dy wcisnę CHECK error 70 i śpię spokojnie.

Śpij spokojnie Yogi!

Pozdrawiam

Pratchawiec

Pratchawiec-to może też sobie skasuj alarmik...

Lepiej się śpi jeśli nic się nie wyświetla-chyba ,że ktoś lubi "dreszczyk emocji sennych"

pzdr