Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Dzień dobry :)

Mam pompę Panasonic wh-sxc09f3e5 z zewnętrznym zbiornikiem 200l. Czy to normalne że pompa się włącza właściwie przy każdym nawet szybkim prysznicu? Wystarczy przez kilka minut używać ciepłej wody a pompa się włącza. Trochę mnie to martwi.

I jeszcze drugie pytanko: czy ta pompa ma funkcję chłodzenia? Jeśli tak, to jak się ją włącza.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Uzywacie funkcji chlodzenia? Daje ona cos? Z ciekawosci dzis ja wlaczylem na 14stopni, ale nie wiem czy salusa dobrze ustawilem...wlaczylem w nim tryb chlodzenia. Temp komfortowa dalem 22stopnie a ekonomiczna 27(ma tylko chlodzic w 2taryfie dlatego taka duza roznica).

Zobaczymy co bedzie rano;)

Miałem napisać, że rano będzie basen :( Ale widać że już sam to odkryłeś w kolejnym poście.

Policz punkt rosy przy Twoich warunkach. U mnie było jest 65% wilgotności przy temperaturze 26C, czyli nie można ustawić mniej niż ~17C.

Edycja - Przenosiłem resztę postu, by nie śmiecić, do wątku poświęconemu chłodzeniu.

Edytowane przez PrzyszłyBudowniczy

Dzień dobry,

Zdecydowałem się na pompę AQUAREA KIT-WXC09H3E5. Jest to pompa jednofazowa. W instrukcji wymagane zabezpieczenie to aż 32A. Wydaje mi się trochę przesadzone. Zabezpieczenie przedlicznikowe mam 25A. Wystarczy ? Czy lepiej wybrać wersję trójfazową (około 3500 zł droższa)Proszę o informację od osób, które mają taka pompę jakie mają zabezpieczenia. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

W instrukcji wymagane zabezpieczenie to aż 32A. Wydaje mi się trochę przesadzone.

Zabezpieczenie przedlicznikowe mam 25 A. Wystarczy ? .

Zabezpieczenie przedlicznikowe powinno być 32 A

a za licznikowe ( w kotłowni ) wystarczy 25 A;

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?340244-Jakich-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-unik%C4%85%C4%87-przed-monta%C5%BCem-pompy-ciep%C5%82a-jak-przygotowa%C4%87-budynek