bobrow 19.11.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 To moje repozytorium testów + Panasonic F Można kontrolować, ale ma inne podejście.... To czekam z niecierpliwością na ofertę do mojego F ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vaikis_ 19.11.2019 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 To czekam z niecierpliwością na ofertę do mojego F ! Nie mam serii F, która mogłaby grać ... Więc nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 19.11.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 A jest możliwość w wersji H, w oparciu o sterownik Panasonica, stworzenia aplikacji która na jednym ekranie pokaże temperatury, pobór energii, COB itp. bez przeglądania poszczególnych ekranów w service? Czy to jednak bardziej skomplikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vaikis_ 19.11.2019 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 A jest możliwość w wersji H, w oparciu o sterownik Panasonica, stworzenia aplikacji która na jednym ekranie pokaże temperatury, pobór energii, COB itp. bez przeglądania poszczególnych ekranów w service? Czy to jednak bardziej skomplikowane? Już to robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 19.11.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Bez żadnego problemu. Wypinasz kabel 2 żyłowy z jednostki centralnej od sterownika, podpinasz w to miejsce wypuszczony na korytarz i tyle. a jak to jest z możliwością podpięcia zew. termostatu np eurostera ? mam z kostki od ich sterowniak wypuszczone 2 przewody, kiedyś ściągałem przednią obudowę i powiem szczerze nie zwróciłem uwagi co i jak tam jest podłączone. Czy ewentualnie te 2 kabelki od mojego eurostera wpinam w jakieś konkretne miejsca by pompa widziała zarówno ster zew jak i ten panel w pompie ?? Z góry dzięki z podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogucik359 19.11.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 a jak to jest z możliwością podpięcia zew. termostatu np eurostera ? mam z kostki od ich sterowniak wypuszczone 2 przewody, kiedyś ściągałem przednią obudowę i powiem szczerze nie zwróciłem uwagi co i jak tam jest podłączone. Czy ewentualnie te 2 kabelki od mojego eurostera wpinam w jakieś konkretne miejsca by pompa widziała zarówno ster zew jak i ten panel w pompie ?? Z góry dzięki z podpowiedz. Aby zamontować np euroster musisz osobno wpiąć kable z eurostera do płyty głównej w miejsce termostatu zewnętrznego. Te dwa przewody od sterownika przeznaczone są tylko do sterownika od panasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.11.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Aby zamontować np euroster musisz osobno wpiąć kable z eurostera do płyty głównej w miejsce termostatu zewnętrznego. Te dwa przewody od sterownika przeznaczone są tylko do sterownika od panasa Pamiętaj też że to są styki beznapięciwe i taki model eurostera powinieneś posiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.11.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Rozumiem, że taki sterownik po prostu zamyka obwód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.11.2019 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) ten dodatkowy tak. Działa na zasadzie ON lub OFF Tutaj się go podpina Edytowane 19 Listopada 2019 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 19.11.2019 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 ten dodatkowy tak. Działa na zasadzie ON lub OFF [ATTACH=CONFIG]437194[/ATTACH] Tutaj się go podpina Dzięki za foto. Tak sobie spoglądam na szybko są 4 styki, rozumiem że można rozszerzyć o jeszcze jeden regulator zew. ? Ja mam model Q7 i tylko to wyczytałem u producenta: Wyjście regulatora przekaźnikowe, beznapięciowe ,SPDT (przełączne) Więc chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.11.2019 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Dzięki za foto. Tak sobie spoglądam na szybko są 4 styki, rozumiem że można rozszerzyć o jeszcze jeden regulator zew. ? Ja mam model Q7 i tylko to wyczytałem u producenta: Wyjście regulatora przekaźnikowe, beznapięciowe ,SPDT (przełączne) Więc chyba ok Model OK. Natomiast dwa środkowe niewykorzystane styki mają inne zadanie więc drugiego sterownika nie podepniesz. Musiał byś dokupić opcjonalną płytę sterującą do pompy. Panel główny jest podpięty w innym miejscu. Edytowane 19 Listopada 2019 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 19.11.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Bez żadnego problemu. Wypinasz kabel 2 żyłowy z jednostki centralnej od sterownika, podpinasz w to miejsce wypuszczony na korytarz i tyle. Dzięki, rozkręciłem obudowę i faktycznie widzę że idą dwa przewody skrętki od sterownika do płyty głównej. Mam tylko pytanie jak ściąga się sterownik bo nie widzę żadnych zaczepów czy śrubek a nie chce drzeć na siłę by mi jakiś plastik nie pękł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 19.11.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Dzięki, rozkręciłem obudowę i faktycznie widzę że idą dwa przewody skrętki od sterownika do płyty głównej. Mam tylko pytanie jak ściąga się sterownik bo nie widzę żadnych zaczepów czy śrubek a nie chce drzeć na siłę by mi jakiś plastik nie pękł Od spodu chyba jest szpara wkladasz cos i podwazasz. Proponuje wylaczyc calkiem pompe od zasilania bo jakas przypadkowa zwara na plycie i pa pa. Lepiej podlacz sobie tego eurostera bo ten oryginalby sterownik jako termostat to jest lipny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.11.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Edytowane 19 Listopada 2019 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 20.11.2019 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) obserwuje ostatnio pracę sprężarki.W zeszłym tygodniu, jak na dworze było koło 4-6st miałem 8godz pracy i tylko 2 wł/wyłDziś rano (w nocy -1) 8godz pracy i 14 wł/wyłDelta 7, krzywa +15/27, -15/37 podbita w nocy o 5* Czyli wychodzi, że dziś miałem kilka defrostów? - jak to mam sprawdzić? Edytowane 20 Listopada 2019 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 20.11.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 A ja ma dwa pytania:1. Co zmieni w pracy pompy przestawienie "wymuś CWU" na WŁ?2. Czy deltaT ustawiana przy krzywej/prostej to różnica pomiędzy temperaturą wody zasilającej i powrotnej jaką powinna utrzymywać pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 20.11.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Dziś rano (w nocy -1) 8 godz pracy i 14 wł/wył Delta 7, krzywa +15/27, -15/37 podbita w nocy o 5* Czyli wychodzi, że dziś miałem kilka defrostów? - jak to mam sprawdzić? Zobacz; oraz proponuje zmienić ; +15/30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 20.11.2019 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 obserwuje ostatnio pracę sprężarki. W zeszłym tygodniu, jak na dworze było koło 4-6st miałem 8godz pracy i tylko 2 wł/wył Dziś rano (w nocy -1) 8godz pracy i 14 wł/wył Delta 7, krzywa +15/27, -15/37 podbita w nocy o 5* Czyli wychodzi, że dziś miałem kilka defrostów? - jak to mam sprawdzić? Jak miales -1 to na bank miales defrosty nie musisz nic sprawdzac bo nie sprawdzisz czy to byly defrosty czy taktowania.Na jeden defrost wali 2 starty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 20.11.2019 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 A ja ma dwa pytania: 1. Co zmieni w pracy pompy przestawienie "wymuś CWU" na WŁ? 2. Czy deltaT ustawiana przy krzywej/prostej to różnica pomiędzy temperaturą wody zasilającej i powrotnej jaką powinna utrzymywać pompa? Ad1 Niezaleznie od harmonogramów itp poprostu wymusisz grzanie cwu jak to nacisniesz to zacznie grzac cwu chyba ze zbiornik jest juz nagrzany to nie. Ad.2 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 20.11.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Dzięki. Nie bardzo rozumiem grzania wody, ale leci mi to z harmonogramu więc nie będę kombinował.Ad.2. No właśnie. U mnie bez względu jak ustawię tą deltę to różnica we/wy jest 9-10 stopni. Jest ustawiona krzywa i sterowanie wg temperatury pomieszczenia (w rzeczywistości tylko czasem pompy). I zaczyna mnie to martwić czemu zmiana delty nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts