-voymar- 06.03.2020 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 52m2 jak cos, i zawsze powtarzam, że jestem miastowy a nie wiesniak po pegierowski... To nie wiele się pomyliłem. Po pisaniu twoim to widać HA HA Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 To nie wiele się pomyliłem. Po pisaniu twoim to widać HA HA Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Możesz mieć swoje zdanie ale to będzie tylko i wyłącznie twoje zdanie teoretyczne. Ja punktuje te zdanie z praktyki jako praktyk. I jako praktyk stwierdzam, że twoje zdanie teoretyczne mija się z praktyką zatem nie powielaj go bo wprowadzasz w błąd innych Gdzie tu błąd jak na CWU ( jeżeli sobie życzysz to podam z trzech lat ) idzie mi ok120-- 160kWh/mies. Dla mnie OK . tak jak grzanie CO akceptuję z COP=1 ---lecz zmienię. Na dziś daję radę to opłacić lecz mile widziane zmiany. Mam to w D... czy zapłacę 1k więcej czy mniej na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Gdzie tu błąd jak na CWU ( jeżeli sobie życzysz to podam z trzech lat ) idzie mi ok120-- 160kWh/mies. Dla mnie OK . tak jak grzanie CO akceptuję z COP=1 ---lecz zmienię. Na dziś daję radę to opłacić lecz mile widziane zmiany. Mam to w D... czy zapłacę 1k więcej czy mniej na rok. Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Bo mój za 1600zl robi dobra robotę i tak już od 7 lat. Edytowane 6 Marca 2020 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę To do tej głupoty dołóż poparzenie się wodą CWU o temp. 90*C bo to problem dla ciebie nie poradzisz. Dla bezpieczeństwa grzej do tych 40*C Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Czytaj ze zrozumieniem ---tak wy jako użytkownicy wałkowaliście to -- mi to rybka .nie zamierzam grzać i katować PC przy minusowych temp. jak niewiele więcej lub nawet to samo mam na grzałkach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Czytaj ze zrozumieniem ---tak wy jako użytkownicy wałkowaliście to -- mi to rybka .nie zamierzam grzać i katować PC przy minusowych temp. jak niewiele więcej lub nawet to samo mam na grzałkach Znowu bzdura. Ja również nie katuje, pompa po prostu mi grzeje i tyle. Od 7 lat ani na chwilę mi się nie sprzeciwila mówiąc, że jest jej źle wywalajac jakiś błąd, przy - 26st.C ciągle była dzielna i grzala. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę Zycie cię nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Bo mój za 1600zl robi dobra robotę i tak już od 7 lat. A mój za 420zł śmiga od 2008r - wcześniejszy był 5 lat. reszty nie pamiętam-- Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 A mój za 420zł śmiga od 2008r - wcześniejszy był 5 lat. reszty nie pamiętam-- Te ale chyba Ty nie w tym temacie piszesz. To jest wątek na temat "pomp ciepła". Jak "twój" pomp ciepel tak dobrze się spisuje to jest ok. A tak na marginesie, dla mnie jesteś zwykłym trollem...zatem już nie będę Tobie odpowiadal, chyba że znowu przegniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Znowu bzdura. Ja również nie katuje, pompa po prostu mi grzeje i tyle. Od 7 lat ani na chwilę mi się nie sprzeciwila mówiąc, że jest jej źle wywalajac jakiś błąd, przy - 26st.C ciągle była dzielna i grzala. Dobra nie rozumiesz zagadnienia --szkoda dyskutować . Ja nigdzie nie pisałem że nie zagrzeje . Chodzi zupełnie o coś innego. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Te ale chyba Ty nie w tym temacie piszesz. To jest wątek na temat "pomp ciepła". Jak "twój" pomp ciepel tak dobrze się spisuje to jest ok. A tak na marginesie, dla mnie jesteś zwykłym trollem...zatem już nie będę Tobie odpowiadal, chyba że znowu przegniesz... Co do trolla to zaczepiasz TY. Nie rozumiejąc o co mi chodzi I powiem jeszcze raz. ------Rób jak chcesz tylko pozwól innym mieć inne podejście do sposobu przygotowania CWU tak samo jak mnie nie obchodzi jak ty to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.03.2020 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) voymar musi mieć spine z kimś raz na jakiś czas ... no taki mamy przypadek tego roku voymar skoro nie chcesz katować PC w zimie przy niskim COP na CWU twoja sprawa , a chcesz katować PC grzejąc grzejnikami ( wyższe zasilanie ) ??? rozumiem że CWU chcesz do 90 stopni inaczej na 40 to żadne katowanie , chyba że znowu masz jakąś swoją teorie którą nas zaskoczysz. Z resztą nic mi do tego Proponuje ci założyć osobny wątek np: " hybryda - Pc + grzałka ala voymar " - i tam głoś , roztrząsaj swoje teorie , tu nie ten wątek na takie coś. Jako że nie masz jeszcze PC tylko o niej dopiero marzysz to czytaj sobie spokojnie i chłoń wiedze o normalnych dobrych instalacjach , jak wątek założysz to np. ja tam też będe czytał może mnie do czegoś przekonasz ale jak na razie to co robisz jest po prostu mieszaniem tych zagadnień - A TO NIE TEN WĄteK ! Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! Mówisz że użytkownik będący tu ja czy ktoś inny to bufon lub trol - my mamy PC , użytkujemy mamy spostrzeżenia się nimi dzielimy , nawet z tobą jak zapytasz , ty NIE masz nie testujesz nawet nie wiesz jak to zabangla ta twoja hybryda a panoszysz się jak jakiś mega instalator co wszystkie rozumy zjadł . tyle mam do powiedzenia obserwując to co się tu dzieje za twoją sprawą Panie. Edytowane 7 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.03.2020 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 . Nie rozumiejąc o co mi chodzi I powiem jeszcze raz. ------Rób jak chcesz tylko pozwól innym mieć inne podejście do sposobu przygotowania CWU tak samo jak mnie nie obchodzi jak ty to robisz. Teorie o swoim innym myśleniu i pomysłach masz - Więc załóż swój wątek !!! nie bój się , masz do tego prawo i jako użytkownik FM uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 07.03.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Jak tak było to chyba jedynie wśród ludzi ze wsi, z lasu tudzież wśród ludzi niezbyt ogarniętych pod względem rozumu Ja także nie tak dawno się budowalem bo raptem 10 lat temu i 125m2 uważamy nawet ze lekko przewymiarowany w stosunku do potrzeb A ilu was jest ? Takich co hotelu i domu nigdy nie widzieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 08.03.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) voymar musi mieć spine z kimś raz na jakiś czas ... no taki mamy przypadek tego roku voymar skoro nie chcesz katować PC w zimie przy niskim COP na CWU twoja sprawa , a chcesz katować PC grzejąc grzejnikami ( wyższe zasilanie ) ??? rozumiem że CWU chcesz do 90 stopni inaczej na 40 to żadne katowanie , chyba że znowu masz jakąś swoją teorie którą nas zaskoczysz. Z resztą nic mi do tego Proponuje ci założyć osobny wątek np: " hybryda - Pc + grzałka ala voymar " - i tam głoś , roztrząsaj swoje teorie , tu nie ten wątek na takie coś. Jako że nie masz jeszcze PC tylko o niej dopiero marzysz to czytaj sobie spokojnie i chłoń wiedze o normalnych dobrych instalacjach , jak wątek założysz to np. ja tam też będe czytał może mnie do czegoś przekonasz ale jak na razie to co robisz jest po prostu mieszaniem tych zagadnień - A TO NIE TEN WĄteK ! Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! Mówisz że użytkownik będący tu ja czy ktoś inny to bufon lub trol - my mamy PC , użytkujemy mamy spostrzeżenia się nimi dzielimy , nawet z tobą jak zapytasz , ty NIE masz nie testujesz nawet nie wiesz jak to zabangla ta twoja hybryda a panoszysz się jak jakiś mega instalator co wszystkie rozumy zjadł . tyle mam do powiedzenia obserwując to co się tu dzieje za twoją sprawą Panie. Dzięki za doktorski wykład nic nie znaczący jak zawsze. Proponuję założyć wątek PC zużycie 100kWh --bo pompę masz i zużycie właśnie takie .Podpowiesz jak to zrobć Co do wcinania się w inne wątki. Twój kumpel Pompiarz Na pewno to nie ja, czytam i się śmieje Od 7 lat mam G12W i nie zamierzam zmieniać na nic innego a co więcej, uważam PV za bezsens Edytowane 9 Marca 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.03.2020 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) zużycie 100kWh --bo pompę masz i zużycie właśnie takie . Mam nawet mniejsze , czego i tobie życzę Twój kumpel Pompiarz Nie mam tu kumpli ! i nikogo prywatnie nie znam Co do wcinania się w inne wątki. Jesteś w tym mistrzem więc nikt cię nie prześcignie - gratulacje Proponuję założyć wątek PC zużycie Przecież taki wątek istnieje - forumowicze posiadający PC wpisują tam zużycie , co i ty omyłkowo wpisujesz tam swoje zużycie z grzałki elektrycznej - tylko po co ? Ktoś ci sprzedał grzałkę i powiedział , że to PC ?? ale się dałeś zrobić ..... Od 7 lat mam G12W i nie zamierzam zmieniać na nic innego a co więcej, uważam PV za bezsens Co ty mi tu piszesz ?? Czy to moje słowa ??? chyba nie bo ja mam g13 , więc Panie łaskawy wyobraźnie trzymaj na wodzy albo pisz do odpowiedniej osoby. Dzięki za doktorski wykład Proszę bardzo , myślę że w jakimś stopniu przybliżyłem ci tajniki kulturalnego zachowania i nauka nie pójdzie w las A ten link to co to ?? trzeba było od razu napisać gdzie najlepiej (przed podwyżką ) zaopatrzyć się w PV no no tam gdzie pracujesz ( może daj jakiś kod rabatowy ) ty chyba jakiś naganiacz jesteś - tak to zaczyna wyglądać . Opłać sobie konto i nie czaj się albo zmień formę . Odnośnie podwyżek - nawet 20% , w lecie wzrośnie mi rachunek o 7 zł w zimie o 30 , to biorąc średnią z lata 70 zł i średnią z zimy 150 za wszystko nadal twierdzę że przy nowym , ciepłym , przemyślanym domu PV na 100% zużycia to na dzień dzisiejszy zapłacenie sobie rachunków do przodu na 25 lat albo i więcej . zysku nie ma . Chyba że " komponenty składowe " odpowiednio potanieją . Edytowane 9 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 09.03.2020 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam nawet mniejsze , czego i tobie życzę Nie mam tu kumpli ! i nikogo prywatnie nie znam Jesteś w tym mistrzem więc nikt cię nie prześcignie - gratulacje Przecież taki wątek istnieje - forumowicze posiadający PC wpisują tam zużycie , co i ty omyłkowo wpisujesz tam swoje zużycie z grzałki elektrycznej - tylko po co ? Ktoś ci sprzedał grzałkę i powiedział , że to PC ?? ale się dałeś zrobić ..... Co ty mi tu piszesz ?? Czy to moje słowa ??? chyba nie bo ja mam g13 , więc Panie łaskawy wyobraźnie trzymaj na wodzy albo pisz do odpowiedniej osoby. Proszę bardzo , myślę że w jakimś stopniu przybliżyłem ci tajniki kulturalnego zachowania i nauka nie pójdzie w las A ten link to co to ?? trzeba było od razu napisać gdzie najlepiej (przed podwyżką ) zaopatrzyć się w PV no no tam gdzie pracujesz ( może daj jakiś kod rabatowy ) ty chyba jakiś naganiacz jesteś - tak to zaczyna wyglądać . Opłać sobie konto i nie czaj się albo zmień formę . Odnośnie podwyżek - nawet 20% , w lecie wzrośnie mi rachunek o 7 zł w zimie o 30 , to biorąc średnią z lata 70 zł i średnią z zimy 150 za wszystko nadal twierdzę że przy nowym , ciepłym , przemyślanym domu PV na 100% zużycia to na dzień dzisiejszy zapłacenie sobie rachunków do przodu na 25 lat albo i więcej . zysku nie ma . Chyba że " komponenty składowe " odpowiednio potanieją . Żałosny jesteś aż mi cię szkoda Cyt. Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! CZY TEN POWYŻSZY WPIS TO NIE TWÓJ ? więc jak piszesz to pisz za siebie bo pompiarz który tu z tobą atakuje właśnie na PV pisze choć nie ma . Mi osobiście to nie przeszkadza. link akurat nie tyczył się ciebie. Miało go w ogóle nie być ( nie wykasowałem) pompiarz wstawił. Skoro taki ciepły dom---to po co w ogóle pompa za naście tyś? Kumpli to wiem że nie masz Wątek istnieje lecz nie ma wątku ----PC zużycie poniżej 100kWh. Przeczytaj mój wpis początkowy to może zrozumiesz o co chodziło i nie będziesz szczekał. Bo to nie było złośliwe, chciałem zwrócić uwagę że jak PC --ludziska na CWU mają na miesiąc 160kWh to tyle ja mam na grzałkach. więc dla mnie mija się z celem grzanie PC. CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.03.2020 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) link akurat nie tyczył się ciebie. to po co przytaczasz coś z czym nie mam nic do czynienia ani w żaden sposób nie jestem związany ? ?? Skoro taki ciepły dom---to po co w ogóle pompa za naście tyś? . Bo takie były trendy , jak wcześniej gaz , wcześniej groszek , wcześniej kopciuch, wcześniej kaflowy.......aż do ogniska ty startujesz od kopciucha ja od Pc to co się głupio pytasz mają na miesiąc 160kWh to tyle ja mam na grzałkach.. Ludzie ( forumowicze ) mają różne zbiorniki CWU , różne upodobania odnośnie temp kąpieli pryszniców , różne zużycia wody a ty coś chcesz porównywać ??? to porównaj ze mną mi schodzi dziennie 2-3 kWh na dzień ( raz grzeje AIO) razy 30 dni ----- i co ci wyszło ? Każdy ma inaczej i nie znajdziesz takich samych domów , instalacji , użytkowników. nie będziesz szczekał.. hmmm kulturą wypowiedzi nie grzeszysz no ale czego się można spodziewać ... Tu nie chodzi o wyścigi kto mniej , kto cieplej , kto krócej .... tu chodzi o idea ogrzewania ... Ty jak widzę chcesz być Namber One w tym wszystkim tylko czy to cię tak naprawdę dowartościowuje ? Czy ty na prawdę masz tak płytkie i szare życie że szukasz orgazmu przez sztuczną osobowość i kreowanie się na Edisona XXI wieku ? Nim nie jesteś i nigdy nie będziesz . Masz chyba trochę lat , może nie wypada. Problem twój polega na tym że masz kocioł w głowie , wszystko mieszasz ( nawet posty nie wiadomo do kogo kierujesz pisząc np. do mnie ) , to jak z zezem patrzysz na kogoś a w sumie patrzysz w inną stronę , to samo w głowie i pomysłach ...ale to sprawa dla panów w białym fartuszku a nie do roztrząsania tu .. Mnie to nic nie obchodzi nie moja sprawa ale jak piszesz do mnie to konkretnie a nie abym się domyślał do kogo albo o czym , przynajmniej sprawiaj pozory zdrowego . Ludzie w nowych domach chcą mieć ładnie , powiedzmy minimalistycznie a ty brniesz i snujesz pomysły o czym o zagraconych pomieszczeniach technicznych zbiornikami CWU , kablami i innymi sprzętami do grzania potrzebnymi w twoim mniemaniu ? Pc do grzania CO , jakieś grzałki czy piece do CWU do tego PV na dachu PC za naście tysięcy i jeszcze śmieciuch na w razie "W" ? ?? i gdzie tu ładnie i tanio ... nowe domy mają małe pomieszczenia techniczne w twoim nazywane kotłownią . Czasy idą do przodu i to nie jest powiedziane że ma być najtaniej , jest powiedziane że ma być tanio , ładnie i w małym pomieszczeniu i najlepiej 100% bezobsługowe .... . Na dziś mam trzy źródła dostarczania energii cieplnej tj.1) piec elektryczny piec węglowy ( dopóki nie zgnije) który pracuje na wymuszonym obiegu czyli pompka 1,1) wyżej wymieniony piec który pracuje w grawitacji (nie potrzebuje EE) 2)piec elektryczny 3) kominek . Mój dom ma 3 lata i już teraz wiem że trzeci dom będzie kanadyjkom o zupełnie innym rozwiązaniu ogrzewania i na pewno nie będzie to miks pomysłów jak u ciebie . . Popatrz 3 lata a jak świat poszedł do przodu . Edytowane 9 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 09.03.2020 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) to po co przytaczasz coś z czym nie mam nic do czynienia ani w żaden sposób nie jestem związany ? ?? Bo takie były trendy , jak wcześniej gaz , wcześniej groszek , wcześniej kopciuch, wcześniej kaflowy.......aż do ogniska ty startujesz od kopciucha ja od Pc to co się głupio pytasz Ludzie ( forumowicze ) mają różne zbiorniki CWU , różne upodobania odnośnie temp kąpieli pryszniców , różne zużycia wody a ty coś chcesz porównywać ??? to porównaj ze mną mi schodzi dziennie 2-3 kWh na dzień ( raz grzeje AIO) razy 30 dni ----- i co ci wyszło ? Każdy ma inaczej i nie znajdziesz takich samych domów , instalacji , użytkowników. hmmm kulturą wypowiedzi nie grzeszysz no ale czego się można spodziewać ... Tu nie chodzi o wyścigi kto mniej , kto cieplej , kto krócej .... tu chodzi o idea ogrzewania ... Ty jak widzę chcesz być Namber One w tym wszystkim tylko czy to cię tak naprawdę dowartościowuje ? Czy ty na prawdę masz tak płytkie i szare życie że szukasz orgazmu przez sztuczną osobowość i kreowanie się na Edisona XXI wieku ? Nim nie jesteś i nigdy nie będziesz . Masz chyba trochę lat , może nie wypada. Problem twój polega na tym że masz kocioł w głowie , wszystko mieszasz ( nawet posty nie wiadomo do kogo kierujesz pisząc np. do mnie ) , to jak z zezem patrzysz na kogoś a w sumie patrzysz w inną stronę , to samo w głowie i pomysłach ...ale to sprawa dla panów w białym fartuszku a nie do roztrząsania tu .. Mnie to nic nie obchodzi nie moja sprawa ale jak piszesz do mnie to konkretnie a nie abym się domyślał do kogo albo o czym , przynajmniej sprawiaj pozory zdrowego . Jak zwykle odpowiedzi okrężnie i omijająco. Zapomniałeś odnieść się do cytatu? No chyba że niewygodny. Jest takie przysłowie Mądry gł......mu ustęp[uje ,,Ruszysz g...no to śmierdzi więc ja ustępuję. PS. zauważyłem że twoje musi być na wierzchu ,więc niech będzie napisz sobie jeszcze raz posta a ja odpowiem w myślach bo staje się to chore. Wpisy coraz dłuższe więc ciśnienie rośnie. Edytowane 9 Marca 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/163560-panasonic-aquarea/page/555/#findComment-7783885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts