Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Jakie to ma możliwości, czy jest wejście serwisu przez to.

Podasz How To ?

Niestety bez wiedzy co to jest automatyka domowa ( a więc i domoticz ,Home Assistant itp) , a także co to jest MQTT ,to niewiele pomoże.

A co do możliwości ,to już tutaj tylko Twoja fantazja Cie ogranicza.

No i jeśli udostępnisz serwisantowi dostęp to automatyki domowej to czemu nie.

Co do HowTo to trzeba włożyć pendrive z przygotowanymi wcześniej plikami i tyle , tak jakby na drugiej partycji zamiast SmartClouda uruchomi się GoHeishaMon ,która wszystkie parametry będzie przekazywała do brokera MQTT , jak i z niego odczytywała wszystkie komendy do sterowania ( ustawianie temperatur , włączanie - wyłączanie , wymuszanie defrostu , itp). No i na chwilę obecną przywrócenie do SmartCloud to przyciśnięcie jednego przycisku :)

FB_IMG_1584950999022.jpg

Hej. Jaka wartość ma mieć pompa obiegowa. U mnie jest tak jak na zdjeciu. Czy to ustawia się automatycznie. Przy tych ustawieniach pompa jest dosyć głośna, dodam że mam wszystko w podłogówce piwnice ,parter i pietro. Żadnych dodatkowych pomp obiegowych w instalacji tylko ta w jednostce wewnętrznej

I pewnie mamy zgadnąć jaki to model pompy?

ja wyłączyłem harmonogram i włączyłem ponownie i na razie zaskoczył

Robiłem to już 15 razy i nic.

Dziś miarka się przebrała. CWU ustawiona na 45C, woda miała 56C, a pompa dalej pałowała. Nie wiem do ilu stopni zamierzała dobić... Przechodzę przynajmniej narazie na harmonogram w pompie.

Edytowane przez agb

[ATTACH=CONFIG]442088[/ATTACH]

Hej. Jaka wartość ma mieć pompa obiegowa. U mnie jest tak jak na zdjeciu. Czy to ustawia się automatycznie. Przy tych ustawieniach pompa jest dosyć głośna, dodam że mam wszystko w podłogówce piwnice ,parter i pietro. Żadnych dodatkowych pomp obiegowych w instalacji tylko ta w jednostce wewnętrznej

A ja wiem że to 12kW :)

Fabrycznie ustawiona jest wartość 96 , i na taką bym przestawił.

Widać ,że tak masz zaprojektowane instalację( opory w niej) ,że taki przepływ jest na styk ,żeby przy delcie 5 stopni osiągnąć te 12kW. ( dokładnie to 34,3l/min).

A ponieważ PC nie zawsze ustawia deltę na 5 ( mimo ,że w sterowniku taką wartość pewnie masz wpisaną) , to wymusza szybszy przepływ.

Dodam ,że u mnie przy takim ustawieniu przepływ to 52l/min...

A co do SmartClouda to tylko pozostaje czekać. Być może na kolejny upgrade. Ten upgrade z piątku widać kompletnie nieudany :)

Dalej jest wiara w SmartCloud ?:)

A ja wiem że to 12kW :)

Fabrycznie ustawiona jest wartość 96 , i na taką bym przestawił.

Widać ,że tak masz zaprojektowane instalację( opory w niej) ,że taki przepływ jest na styk ,żeby przy delcie 5 stopni osiągnąć te 12kW. ( dokładnie to 34,3l/min).

A ponieważ PC nie zawsze ustawia deltę na 5 ( mimo ,że w sterowniku taką wartość pewnie masz wpisaną) , to wymusza szybszy przepływ.

Dodam ,że u mnie przy takim ustawieniu przepływ to 52l/min...

Dziękuję za odpowiedz dodam jeszcze że moja pompa jest na samym dole w piwnicy i tak jakby musi wypchnac wodę dwa poziomy do góry

A z kąd wiesz że to 12 kw ??

Generalnie od piątku ( kiedy przyszła nowa aktualizacja na moduł) wszystko się popsuło.

Jeśli u Ciebie działa SmartCloud to może ( ale to tylko ślepy strzał) popsute jest coś ze strefą czasową , i np. wszystkie ustawienia włączą się godzinę później lub wcześniej...

A być może ten nowy upgrade po prostu nie został sprawdzony.... Generalnie na pewno nie jesteś sam :)

nie widze rozwiązania problemu braku połączenia ze smart cloud 5 10 a nawet 20 postow do tyłu :( Widze jednak że ludzie mają połączenie ale harmonogram im wariuje wiec nie kazdy ma tą samą przypadłość. Środkowa dioda na adapterze miga mi na ialo niebiesko. reszta diod świeci na zielono łącznie z linkiem. Pownienienm widziec a jednak nie widze. resety nie pomagają.