Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

a ponowne włączenie harmonogramu znowu spowoduje brak połączenia z adapterem? ktoś testował ? Ja narazie wole mieć harmonogram działający a brak połaczenia dopuki nie zostanie sytuacja opanowana :) Bo ja podobna procedure robiłem wczesniej... harmonogram zaskoczył i dziala ok tylko brak połączenia jest w smartcloud niestety :/

Uff udało się i już działa komunikacja !!

1. Wyłączenie harmonogramu w Cloudzie (wyczyściłem go na wszelki)

2. full reset kontrolera (WPS+Reset minimum 10s)

3. Na wszelki wypadek reset kontrolera (10s trzymamy reset)

i działa ok - dioda stanu nie mruga (wcześniej mrugała), ja mam kontroler podpięty przez Ethernet.

Dane w Cludzie są (nie musiałem ponownie rejestrować), po prostu wskoczyło na miejsce

Harmonogram dalej nie działa. Czasem włączy się ON, praktycznie nigdy OFF. ON wydaje mi się, że działa głównie wtedy kiedy jest CO+CWU. Samo CO nie pamiętam czy mi się z harmonogramu przez ostatni tydzień włączyło. Generalnie taki samopas :D

I chyba jeszcze zmienili czas sesji na smartcloudzie, do, nie wiem, 2 minut? Wcześniej trzeba było się logować nie częściej niż raz na dzień. Teraz non stop.

Jak aktualizacja z przed chwili , a Ty już zdążyłeś stwierdzić , że raz działa raz nie.... Daj szansę :)

Jak moduł się aktualizuje raz dziennie ( wg instrukcji) to jest szansa ,że nawet aktualizacji jeszcze nie masz...

Piszesz, że aktualizacja naprawia problem łączenia się z cloudem. Problem, którego ja w ogóle nie miałem.