Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

PC zmienia docelową na 20stopni jak chce wyłączyć sprężarkę , i zmienia na tą z krzywej ,jak chce ją włączyć , nic innego , to jest albo zero ,albo jeden. I to widać na tym pierwszym wykresie , PC kilka razy włączała sprężarkę i ją wyłączała , stąd temperatura docelowa skakała.

Mogę się domyśleć , że chodzi o Panasonic Aquarea, ale już jaka generacja , oraz czy to przypadkiem All-In-One nie jest , to nie wiem...

Może od tego trzeba zacząć , czy grzała wcześniej , a teraz coś się zmieniło...

Jasne ,że może być zawór trójdrożny popsuty , no ale jego zdaje się powinno być słychać , jak się z jednej pozycji na drugą przestawia. Słyszałeś go wcześniej a teraz nie słyszysz , czy w ogóle to nowość dla Ciebie ?  

I gdzie się ta temperatura ustawia na taką jaka panuje w zbiorniku ?  W którym miejscu ? W prawym górnym rogu , gdzie zadajesz do jakiej temperatury ma podgrzać , czy tu , gdzie się wyświetla duża temperatura ( i w zależności od setupu może być tam aktualna temperatura wody wychodzącej , a może być też temperatura pomieszczenia).

Sprężarka wtedy chodzi / grzeje ?

Edytowane przez MiG25

Przepraszam ale tak na szybko pisałem bo po powrocie z pracy to było. Tak Panasonic aquarea seria J. Mam grzanie na harmonogramie i wieczorem żona pisze mi że nie ma ciepłej wody więc zrobiła zdjęcie czy pompa działa i na CO wszystko śmiga. Przyszedłem do domu i włączyłem recznie grzanie CWU i zawór się przełączył i jak w zbiorniku mam wodę o temperaturze 13 stopni to po przełączeniu na CWU temperatura w srodkowym okienku spada na te 13 stopni i nic sie nie dzieje.

A jak się przełączy na CWU to słychać objegówkę ?

Najprawdopodobniej zawór przełącza , woda zaczyna krążyć i stąd po pewnym czasie osiąga temperaturę wody w zbiorniku. 

Musisz poszukać w opcjach , w J już są takie rzeczy jak grzanie Smart , pewnie to jest włączone...

Karol z klimaKatowice na YT wyjaśniał też swego czasu jak przerobić klimatyzator na PC.... Gdzie te filmy są ? :)

Tu w tym obszernym wątku na 100% przypominam sobie ,że coś z tym grzaniem w J było, i chyba nikt nie znalazł rozwiązania, było jakieś obejście...

Np Tu: 

Edytowane przez MiG25