MiG25 12.02.2025 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego PC zmienia docelową na 20stopni jak chce wyłączyć sprężarkę , i zmienia na tą z krzywej ,jak chce ją włączyć , nic innego , to jest albo zero ,albo jeden. I to widać na tym pierwszym wykresie , PC kilka razy włączała sprężarkę i ją wyłączała , stąd temperatura docelowa skakała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 12.02.2025 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Witam. Mam przypadlość a mianowicie gdy przełącza mi się grzanie CWU to nie grzeje zbiornika.Temperatura ustawia sie na taka jaka obecnie panuje w zbiorniku i nic sie nie dzieje.Co może być przyczyną? Zepsuty zawór trójdrożny czy co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 13.02.2025 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) Mogę się domyśleć , że chodzi o Panasonic Aquarea, ale już jaka generacja , oraz czy to przypadkiem All-In-One nie jest , to nie wiem... Może od tego trzeba zacząć , czy grzała wcześniej , a teraz coś się zmieniło... Jasne ,że może być zawór trójdrożny popsuty , no ale jego zdaje się powinno być słychać , jak się z jednej pozycji na drugą przestawia. Słyszałeś go wcześniej a teraz nie słyszysz , czy w ogóle to nowość dla Ciebie ? I gdzie się ta temperatura ustawia na taką jaka panuje w zbiorniku ? W którym miejscu ? W prawym górnym rogu , gdzie zadajesz do jakiej temperatury ma podgrzać , czy tu , gdzie się wyświetla duża temperatura ( i w zależności od setupu może być tam aktualna temperatura wody wychodzącej , a może być też temperatura pomieszczenia). Sprężarka wtedy chodzi / grzeje ? Edytowane 13 Lutego przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 13.02.2025 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego Przepraszam ale tak na szybko pisałem bo po powrocie z pracy to było. Tak Panasonic aquarea seria J. Mam grzanie na harmonogramie i wieczorem żona pisze mi że nie ma ciepłej wody więc zrobiła zdjęcie czy pompa działa i na CO wszystko śmiga. Przyszedłem do domu i włączyłem recznie grzanie CWU i zawór się przełączył i jak w zbiorniku mam wodę o temperaturze 13 stopni to po przełączeniu na CWU temperatura w srodkowym okienku spada na te 13 stopni i nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 13.02.2025 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego A jak się przełączy na CWU to słychać objegówkę ? Najprawdopodobniej zawór przełącza , woda zaczyna krążyć i stąd po pewnym czasie osiąga temperaturę wody w zbiorniku. Musisz poszukać w opcjach , w J już są takie rzeczy jak grzanie Smart , pewnie to jest włączone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 13.02.2025 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 20:20 Sprawdź na harmonogramie jakie masz wartości ustawione dla CWU. Do tego napisz czy masz tryby ciche itp włączone? Delta 8 na CWU czy inna? No i najważniejsze czasy grzania, Karol z klimaKatowice na YT dokładnie to wyjaśniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 14.02.2025 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 07:07 (edytowane) Karol z klimaKatowice na YT wyjaśniał też swego czasu jak przerobić klimatyzator na PC.... Gdzie te filmy są ? Tu w tym obszernym wątku na 100% przypominam sobie ,że coś z tym grzaniem w J było, i chyba nikt nie znalazł rozwiązania, było jakieś obejście... Np Tu: Edytowane Piątek o 07:18 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 14.02.2025 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 09:12 U mnie pompa działa już 4 rok i od 2 lat mam tak samo ustawione czyli harmonogram i grzeję raz na dobę i nigdy nie było problemu. Wczoraj już mi się udało to puścić i ruszyła. Zobaczymy jak dziś. Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 14.02.2025 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 11:50 Pytanie , czy to faktycznie kwestia przestawienia czegoś w menu , czy fizycznie zawór trójdrogowy się "zaciął".... BTW. czyścisz filtr/filtry od wody CO jakoś systematycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 15.02.2025 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 07:06 Pierwszy raz taka sytuacja. Tak czyszczę. W menu nic nie zmieniam od 2 lat. Cały czas na harmonogramie działam. Póki co działa i zobaczymy czy przytrafi się znów coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 15.02.2025 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 09:11 Czyli nic nie przestawiałeś teraz też ? Potrafię sobie wyobrazić takie coś , że po prostu coś się "zacięło/zawiesiło" w tym sofcie , i pomógł restart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 15.02.2025 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 17:50 No nic nie robilem. Zresetowalem puściłem na CO i przełączyłem na CWU i się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts