reksgildo 19.08.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Moc paneli 3200W. Grzałka w zasobniku wyłączona. Pompa ustawiona na TANK. Chciałbym, żeby pompa załączyła się do grzania wody w godzinach 13-16 kiedy jest największa produkcja energii, żeby konsumować na bieżąco a nie oddawać do sieci. Jak ustawić programator tygodniowy w trybie TANK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 19.08.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Reksgildo ,wydaje mi się ,że najprościej jest ustawić w programatorze tygodniowym PC na każdy dzień :prog 1 13.00 Tank ON16.00 Tank OFF pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 19.08.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Gdybyś nie ogarniał tego programatora (jest dość specyficzny ) i nie miał dość cierpliwości , to możesz podłączyć przekaźnik czasowy pod styk 17 i 18 na płycie głównej PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw2006 19.08.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 To mam jeszcze Głogów, Jaczów ul. Jaśminowa 3j zdjęcia FB: . nie wiem gdzie mam za dużo tego wklejam normalnie: [ATTACH=CONFIG]364523[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364524[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364525[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364526[/ATTACH] Ja bym poprosił z okolic Bydgoszczy, Torunia a najlepiej pomiędzy czyli Zławieś Wielka lub Mała - tam niebawem będziemy walczyć z budową Wygląda na to że skończy się pewnie na PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 19.08.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 To mam jeszcze Głogów, Jaczów ul. Jaśminowa 3j zdjęcia FB: . nie wiem gdzie mam za dużo tego wklejam normalnie: [ATTACH=CONFIG]364523[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364524[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364525[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364526[/ATTACH] CNC - ty to luzak jesteś. Nie słyszałeś o ochronie danych osobowych? A nawet pomijając ustawę, tak rzucać publicznie adresami klientów, "słabo" to wygląda. Ja czasami podaję numery telefonów ale baaardzo rzadko, natomiast publicznie na forum podawać adresy? Radzę przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 20.08.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 CNC - ty to luzak jesteś. Nie słyszałeś o ochronie danych osobowych? A nawet pomijając ustawę, tak rzucać publicznie adresami klientów, "słabo" to wygląda. Ja czasami podaję numery telefonów ale baaardzo rzadko, natomiast publicznie na forum podawać adresy? Radzę przemyśleć... po konsultacji z klientem, zawsze! ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 20.08.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ja bym poprosił z okolic Bydgoszczy, Torunia a najlepiej pomiędzy czyli Zławieś Wielka lub Mała - tam niebawem będziemy walczyć z budową Wygląda na to że skończy się pewnie na PC Mam w Nieszawka Mała, ul Majowa, zdjęcia poniżej: https://www.facebook.com/PompyMeeting/posts/931230843628282 tylko nie wiem czy to już zamieszkane bo tam powoli to szło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.08.2016 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 po konsultacji z klientem, zawsze! ....... To w takim razie twoi klienci to też luzacy. Wybitnie mało świadomi jak na obecne czasy, ale co tam. Ogólnie temat jest poważny. Rozwijać już nie będę. Nie wszyscy jak widać zdają sobie z tego sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
81jacek 21.08.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja bym poprosił z okolic Bydgoszczy, Torunia a najlepiej pomiędzy czyli Zławieś Wielka lub Mała - tam niebawem będziemy walczyć z budową Wygląda na to że skończy się pewnie na PC Zapraszam do Tucholi Pozdrawiam Jacek Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez 81jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 21.08.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Czy ma ktoś tą pompę w okolicach na południe od Poznania (Kościan, Leszno, Gostyń, Rawicz, Głogów) ? Chętnie zaczerpne trochę szczegółów na temat działania i funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 25.08.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Sprzęgło o pojemności 200 l jest de facto buforem wspomagającym proces odszraniania . Jak często pojawia się defrost ? Odp ; Zależy od stopnia oszronienia wymiennika , czasem nawet co 40 min i to w temperaturach ok. 0*, natomiast przy np. -10 i suchym powietrzu nie odszrania się w ogóle . PC potrafi pracować przez kilka godzin bez objawów narastania szronu. Gdy Brak Ciepłej Wody do Defrostu , POMPA Bez Bufora Odpali Grzałkę. Ile jest takich dni w roku ??? Ile to jest kWh ??? - proces odszraniania zajmuje około 5 min, więc grzałka zużyje wtedy jakieś 0,25 kWh. Jeżeli tych defrostów będzie 10 na dobę , to zużyje sumarycznie 2,5 kWh , to mniej więcej tyle ile wynosi dobowa strata postojowa bufora , tylko że ta strata jest codziennie, a częste defrosty występują jedynie w specyficznych warunkach. Nie każdy defrost odbywa się z grzałką. Jaki jest bilans strat i zysków tak dużego bufora / sprzęgła ??? Korzyści ze stosowania MAŁEGO BUFORA / SPRZĘGŁA , są znaczne ; patrz przykład instalacji Bobrowa http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192315-Panasonic-Aquarea/page134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksgildo 26.08.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Reksgildo , wydaje mi się ,że najprościej jest ustawić w programatorze tygodniowym PC na każdy dzień : prog 1 13.00 Tank ON 16.00 Tank OFF pzdr Dzięki bobrow, nie pierwszy raz mi pomagasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 26.08.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Nie ma sprawy ,cieszę się ,że mogłem pomócpowodzenia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamils48 28.08.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam, Czy ma ktoś doświdczenia z podłaczeniem PV do PW Aquarera poprzez sterownik Panasonica?Jestem zaintresowany tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksgildo 29.08.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Witam, Czy ma ktoś doświdczenia z podłaczeniem PV do PW Aquarera poprzez sterownik Panasonica? Jestem zaintresowany tym tematem Musisz mieć dodatkowy sterownik HPM (koszt ok 1800 netto). Też o tym myślałem ale na razie dałem sobie pass. W lato pompa grzeje tylko ciepłą wodę, więc ustawiłem że grzeje zbiornik raz dziennie w godz 12-15 wtedy jest największa produkcja energii i zużywam ją na swoje potrzeby. Jak oddaje do sieci mam prawo odebrać 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 W lato zużycie energii na cwu to max.100kWh miesiecznie czyli ok.30zl.Gdzie widzicie sens montażu PV jeszcze do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksgildo 29.08.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 W lato zużycie energii na cwu to max.100kWh miesiecznie czyli ok.30zl. Gdzie widzicie sens montażu PV jeszcze do tego ? Poza c.w.u. są jeszcze inne urządzenia na prąd. Ja nie mam gazu więc wszystko na prąd. Z Prosumentem ma się to zwrócić po 8 latach. Jak będzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Poza c.w.u. są jeszcze inne urządzenia na prąd. Ja nie mam gazu więc wszystko na prąd. Z Prosumentem ma się to zwrócić po 8 latach. Jak będzie zobaczymy. Ja też mam wszystko na prąd. Bytowy to ok.250-280kWh miesięcznie. Nawet za darmo nie chcialbym PV ale to moje wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 29.08.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ja też mam wszystko na prąd. Bytowy to ok.250-280kWh miesięcznie. Nawet za darmo nie chcialbym PV ale to moje wrażenie Ale masz PC i PV ma sens jak jest dotacja 80% tak jak w mojej gminie i rozliczanie w cyklu rocznym. Latem produkujesz i oddajesz do sieci a odbierasz zimą jak najbardziej potrzebujesz, wprawdzie za 1 kWh dostajesz 0,80 kWh ale mprzy dotacji i tak się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.08.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Przy dotacji możesz odsprzedawac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts